Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Pretrage nakon neuspješnoga IVF

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno Pretrage nakon neuspješnoga IVF

Molim za savjet koje bi dodatne pretrage bilo potrebno i dobro napraviti nakon neuspješnoga IVF? Treba li ponovno provjeriti sve hormone, antitijela štitnjače?
    Molim sve vas koje ste u takvim pretragama otkrile uzrok neuspjeha da pomognete nama ostalima.
    Naime, unatoč transferiranim blastocistama, do implantacije nije došlo. Znam da nisam jedini primjer, ali nije baš lako nositi se s tim i htjela bih učiniti sve što je u mojoj moći prije sljedećega pokušaja.

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj MASLINA1973 prvotno napisa Vidi poruku
    Molim za savjet koje bi dodatne pretrage bilo potrebno i dobro napraviti nakon neuspješnoga IVF? Treba li ponovno provjeriti sve hormone, antitijela štitnjače?
    Molim sve vas koje ste u takvim pretragama otkrile uzrok neuspjeha da pomognete nama ostalima.
    Naime, unatoč transferiranim blastocistama, do implantacije nije došlo. Znam da nisam jedini primjer, ali nije baš lako nositi se s tim i htjela bih učiniti sve što je u mojoj moći prije sljedećega pokušaja.
    Prekontrolisi imunologiju i nalaze na trombofiliju.Na IMUNOLOSKIM PRETRAGAMA imas detaljnije o tome i koje nalaze pojedinacno trebas traziti od svog dr.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Maslina mislim da je vrlo bitno koliko si puta imala IVF?Jer nakon prvog te nitko neće uputiti na imunološke pretrage

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Upravo tako...nakon jednog neuspjeha nema šanse za pretrage...ja sam prošla 3 AIH, 3 IVF. Zadnji IVF je završio spontanim pobačajem i kao još mi ne trebaju pretrage jer mi je to eto TEK prvi spontani i šta bi ja, događa se. Ali snašla sam se i radim pretrage. Trenutno sam u iščekivanju nalaza

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Maslina nažalost svaki doktor će ti reći ovo što su napisale cure- da jedan neuspješan IVF nije indikacija za ne znam kakve pretrage.
    ALI poučena vlastitim iskustvom, ono što možeš tražiti je vađenje osnovnih hormona- ponajprije mislim na spolne hormone, hormone štitnjače i naravno briseve. U tome može ležati dosta toga. Na trombofiliju i imunologiju te nitko neće slati ako nemaš nekoliko neuspjeha, biokemijskih ili spontanih (nažalost).
    Ja ti preporučam osnovne pretrage, to je ionako nešto što bi svatko u IVF-u trebao napraviti barem jednom godišnje jer se i hormoni znaju poremetiti od svega (ja npr. nikad nisam imala problema sa štitnjačom a sad je to iskrsnulo kao dosta bitna stvar za regulirati).
    Nažalost sve je ovo igra pokušaja i pogrešaka i dobivanja pravog embrija- iako si imala dvije blastice ni one nisu garancija za uspjeh čak i ako je sve drugo u redu.

sissy75 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Da se prikljućim temi jer sam se i ja mislila šta bi sad mogla na koje pretrage ali slažem se s Gabi25 i najvjerovatnije ću samo ponovit hormone na svoju ruku ( imam super doktoricu koja nikad ne pravi probleme oko uputnica) Za trombofiliju sam vadila prije par godina na preporuku priv.ginića kod kojeg sam tad išla. Mislim da je sad najgore ispunit vrijeme do idućeg ivf-a. Mene tenutno izbezumljuje vještica koja je došla 24dc i bolna kao nikad a uvijek sam imala skoro pa bezbolne, osječam da mi je tijelo u komi od postupka.

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Vi stvarno nikad ne iznevjerite i HVALA HVALA HVALA.
    Znam da jedan neuspjeli pokušaj ne znači vječni neuspjeh, ali problemi s antitijelima štitnjače, a i činjenica da sam već jednom prirodno zanijela i rodila bez ikakvih problema dovoljan su mi signal da bih se ipak trebala malo više i sama angažirati. Naravno, napravila sam sve pretrage koje su se tražile prije IVF, ali pretrage za trombofiliju nisam nikad radila.
    Pogledat ću preporučeni post o imunološkim pretragama. Hvala vam svima

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ja poslije 3 aih i 2 ivf vadila nalaze za trombofiliju , pokazalo nesto pa u 3 ivf pila andol, opet ivf neuspjesan pored dobrih embrija....sad cu razgovarat sa dr. o histeroskopiji , inace brisevi i hormoni ok (osim povisenog fsh)

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj sissy75 prvotno napisa Vidi poruku
    Da se prikljućim temi jer sam se i ja mislila šta bi sad mogla na koje pretrage ali slažem se s Gabi25 i najvjerovatnije ću samo ponovit hormone na svoju ruku ( imam super doktoricu koja nikad ne pravi probleme oko uputnica) Za trombofiliju sam vadila prije par godina na preporuku priv.ginića kod kojeg sam tad išla. Mislim da je sad najgore ispunit vrijeme do idućeg ivf-a. Mene tenutno izbezumljuje vještica koja je došla 24dc i bolna kao nikad a uvijek sam imala skoro pa bezbolne, osječam da mi je tijelo u komi od postupka.
    ja sam ti vadila imunologiju na Sv Duhu nakon jednog jedninog IVF-a. dobila uputnicu bez problema kod svoje ginićke. dr koji me uputio na to je bio dr Radončić u pol. Vili, ZG. Popričaj - ako ćeš ići kod njega - i o drugim aspektima problema,. mene se on jako dojmio kao stručnjak iako mi nije rekao sve ono što sam JA željela čuti... Sretno!!!
    Posljednje uređivanje od The Margot : 05.06.2011. at 18:02

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I ja sam bila kod Radončića u više navrata nakon neuspjelog 4. pa 5. IVF i tek me nakon 6. uputio na te dodatne pretrage tako da sve ovisi od slučaja do slučaja. Na kraju se ispostavilo da sam kandidat za fragmin.
    Isto kao i Gabi poremetila mi se štitnjača možda usljed svih hormona koje sam uzimala tako da sam pijem i Euthirox

sissy75 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Draga Margot (i sve ostale drage naravno) ja sam ti na sreću ili nesreću (neznam još) u splitu na kbc firule. Preporuku za testove na trombofiliju mi je dao doktor čim je vidio obiteljsku anamnezu ali sad me zanimaju ti imunološki testovi, bili koja dobra duša me prosvjetlila jer nemam pojma o tome?? Hvala unaprijed
    Vezano za štitnjaću doktorica opće pr. mi je primjetila malo izbočeno jedno oko dok me bockala inekcijama ( ja sam u malom mjestu pa moja doktorica želi biti ukljućena u moje postupke pa me tako pikaju hihi) uglavnom rekla je da to može bit od štitnjaće pa ću to ponovit. Ima li utjecaja i slaba cirkulacija na postupak?

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Imuno testove sam ja radila jer imam autoimune bolesti u obitelji. Moram naći nalaz pa ću ti napisati koje sam točno testove radila.

sissy75 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Hvala, sad si me podsjetila da imam i ja u obitelji autoimunu bolest pa si me sad zamislila, mislim da to nisam doktoru ni spomenila

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

to ti ne mora ništa značiti; ja imam s mamine strane koliko hoćeš toga... Od lupusa, Sjögrena.. da ne nabrajam. A svi nalazi mi uredni.

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

O dr. Radončiću sam i ja razmišljala...
    Meni je prošle godine dijagnosticiran hashimoto, ali na osnovi povišenoga anti-OTP. Nisam dobila terapiju, kontrola mi je za par dana, čekam nalaz od hormona pa ćemo vidjeti. Dr. mi je lani rekla da to nije nikakva prepreka za trudnoću i ne mislim da je neuspjeh izazvan time, ali bih htjela dobiti nekakav savjet, smjernice što i kako...
    Porazgovarat ću sa svojom doktoricom pa ćemo vidjeti bi li mi dala uputnicu za pretrage ili ćemo morati opet još iskeširati za kojekakve pretrage...

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nisam sigurna da je bas najidealniji pdf za postaviti ovo pitanje pa neka me moderator slobodno prebaci na pravi (umorih se trazeci):

koliko nakon neuspjesnog stimuliranog postupka (20 menopura, supresija decapetyl) mogu vaditi hormone a da stimulacija ne utjece na nalaz?

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj legal alien prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam sigurna da je bas najidealniji pdf za postaviti ovo pitanje pa neka me moderator slobodno prebaci na pravi (umorih se trazeci):

koliko nakon neuspjesnog stimuliranog postupka (20 menopura, supresija decapetyl) mogu vaditi hormone a da stimulacija ne utjece na nalaz?
    Moraju proći 2 puna ciklusa pa 3. vadis. Tako je meni preporučio dr. Radoncic

Sent from my iPhone using Tapatalk

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

thx gabi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •