Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Zamrznute domaće jagode- što s njima?

  1. #1
    mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,835

    Početno Zamrznute domaće jagode- što s njima?

    sve piše u naslovu

  2. #2
    tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Postovi
    910

    Početno

    u blender s mlijekom ili jogurtom za neki frape.
    mozes ih i skuhat u pudingu, biskvit i slag, pa imas kolac. ja to ne volim, ali mozes

  3. #3
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Mi ih odmrznemo i pojedemo.

  4. #4
    mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,835

    Početno

    ma plivaju u vodi? !

    a neki džem, marmelada? ima tko recept?

  5. #5
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,968

    Početno

    Evo džema:

    2 kg jagoda (može i odmrznutih)

    1-1,5 kg šećera

    sok od 1 limuna

    2 vrećice želina (može umjesto toga 3-4 oguljene naribane zelene jabuke, ako ti se ne žuri... ja radim džem od jagoda SA želinom, jer u ovo doba godine nema friških zelenih jabuka nego samo prošlogodišnjih)

    Jagode zašećeriš sa 1 kg šećera da puste sok, dodaš limun, po želji obradiš štapnim mikserom (to bi bilo dobro za smrznute), kuhaš neko vrijeme pa dodaš želin pomiješan s ostatkom šećera. Pustiš da zakipi nakon što se šećer otopio i gotovo. Probaš da li je ok tako da na hladan tanjurić za kavu staviš cca 1 čajnu žlicu i ostaviš da se ohladi. Ako steže i želira - to je to! Spremiš u čiste i suhe staklenke (ja ih steriliziram u suđerici skupa s poklopcima).

  6. #6
    mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,835

    Početno

    je l treba još u pećnici kad je gotovo i napunjene teglice, nešto u vodenoj kupelji ?

  7. #7
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,968

    Početno

    Ne, ništa. Samo zatvoriš na vruće.

    Ovo što opisuješ radim sa šljivama (u pećnici zapečem koricu), s jagodama ne. Limun i šećer služi kao konzervans.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 06.06.2011. at 13:29

  8. #8
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,172

    Početno

    ak napuniš skroz do kraja, i staviš metalni čep, i sve to slkupa na protvanu ostaviš par sati vakumirat će se i dodatno konzervirat

  9. #9
    smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    863

    Početno

    Skuhala prekjucer (prvi put) pekmez od jagoda, danas cu jos jednu turu. Kad sam na vrecici procitala sto sve ima u zelinu, odlucila raditi bez. Ionako su jagode skupe, secer isto (kupila nerafinirani alnatura) i onda ak to pokvarim s konzervansom itd onda sam radije mogla kupiti alnaturin pekmez od jagoda. Pektin sam za sebe nisam nasla kupiti, tako da ako preferirate "eko" varijantu onda prvo treba kuhati same jagode da iskuha vecina vode, pred kraj dodati secera po ukusu (meni je bilo dosta cca 200 g na 2 kg - malo mi je ispao preslatki) puniti vruce u vruce ciste bocice i odmah zatvoriti s iskuhanim poklopcima, zamotati u krpu da se hladi preko noci polako...

    Gjda uzgajivacica jagoda mi je rekla da ce jabuka ako ju stavim promjeniti okus pekmeza, pa sam isla bez
    Posljednje uređivanje od smedja : 07.06.2011. at 09:42

  10. #10
    Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,835

    Početno

    ja imam zamrznute kupine, osim soka, jogurta i marmelade (radim male količine-tjedne..), radim i kolače koji se peku (tj. u kojima se voće obradi)
    odleđene mi nije gušt jesti, npr.pite
    http://www.coolinarika.com/recept/pita-od-kupina/

  11. #11
    Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009
    Lokacija
    Pula/ Linz
    Postovi
    697

    Početno

    Smrznute jagode (ili npr.sumsko voce) posecerim i pustim na laganoj vatri da se odlede, uz mijesanje, te ih iskoristim kao preljev za cheesecake ili panacotu ..

  12. #12
    Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    371

    Početno

    Ja nikad u pekmez ne stavljam želin i do sad mi se nije pokvarilo, evo imam jednu teglicu od malina stoji već dvije godine u ne baš hladnom prostoru. Dovoljno je šećer i limunov sok, dobro zatvoriti. Ali i kuhati (ne ko u onoj reklami sam promiješati).

  13. #13
    smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    863

    Početno

    Limunov sok kao konzervans? Ok mi se cini za jako slatko voce, ali za ovo manje slatko ne bi jer bi to trazilo dodatne kolicine secera...

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •