-
Zamrznute domaće jagode- što s njima?
-
u blender s mlijekom ili jogurtom za neki frape.
mozes ih i skuhat u pudingu, biskvit i slag, pa imas kolac. ja to ne volim, ali mozes
-
Mi ih odmrznemo i pojedemo.
-
ma plivaju u vodi? !
a neki džem, marmelada? ima tko recept?
-
Evo džema:
2 kg jagoda (može i odmrznutih)
1-1,5 kg šećera
sok od 1 limuna
2 vrećice želina (može umjesto toga 3-4 oguljene naribane zelene jabuke, ako ti se ne žuri... ja radim džem od jagoda SA želinom, jer u ovo doba godine nema friških zelenih jabuka nego samo prošlogodišnjih)
Jagode zašećeriš sa 1 kg šećera da puste sok, dodaš limun, po želji obradiš štapnim mikserom (to bi bilo dobro za smrznute), kuhaš neko vrijeme pa dodaš želin pomiješan s ostatkom šećera. Pustiš da zakipi nakon što se šećer otopio i gotovo. Probaš da li je ok tako da na hladan tanjurić za kavu staviš cca 1 čajnu žlicu i ostaviš da se ohladi. Ako steže i želira - to je to! Spremiš u čiste i suhe staklenke (ja ih steriliziram u suđerici skupa s poklopcima).
-
je l treba još u pećnici kad je gotovo i napunjene teglice, nešto u vodenoj kupelji ?
-
Ne, ništa. Samo zatvoriš na vruće.
Ovo što opisuješ radim sa šljivama (u pećnici zapečem koricu), s jagodama ne. Limun i šećer služi kao konzervans.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 06.06.2011. at 13:29
-
ak napuniš skroz do kraja, i staviš metalni čep, i sve to slkupa na protvanu ostaviš par sati vakumirat će se i dodatno konzervirat
-
Skuhala prekjucer (prvi put) pekmez od jagoda, danas cu jos jednu turu. Kad sam na vrecici procitala sto sve ima u zelinu, odlucila raditi bez. Ionako su jagode skupe, secer isto (kupila nerafinirani alnatura) i onda ak to pokvarim s konzervansom itd onda sam radije mogla kupiti alnaturin pekmez od jagoda. Pektin sam za sebe nisam nasla kupiti, tako da ako preferirate "eko" varijantu onda prvo treba kuhati same jagode da iskuha vecina vode, pred kraj dodati secera po ukusu (meni je bilo dosta cca 200 g na 2 kg - malo mi je ispao preslatki) puniti vruce u vruce ciste bocice i odmah zatvoriti s iskuhanim poklopcima, zamotati u krpu da se hladi preko noci polako...
Gjda uzgajivacica jagoda mi je rekla da ce jabuka ako ju stavim promjeniti okus pekmeza, pa sam isla bez
Posljednje uređivanje od smedja : 07.06.2011. at 09:42
-
Osoblje foruma
ja imam zamrznute kupine, osim soka, jogurta i marmelade (radim male količine-tjedne..), radim i kolače koji se peku (tj. u kojima se voće obradi)
odleđene mi nije gušt jesti, npr.pite
http://www.coolinarika.com/recept/pita-od-kupina/
-
Smrznute jagode (ili npr.sumsko voce) posecerim i pustim na laganoj vatri da se odlede, uz mijesanje, te ih iskoristim kao preljev za cheesecake ili panacotu ..
-
Ja nikad u pekmez ne stavljam želin i do sad mi se nije pokvarilo, evo imam jednu teglicu od malina stoji već dvije godine u ne baš hladnom prostoru. Dovoljno je šećer i limunov sok, dobro zatvoriti. Ali i kuhati (ne ko u onoj reklami sam promiješati).
-
Limunov sok kao konzervans? Ok mi se cini za jako slatko voce, ali za ovo manje slatko ne bi jer bi to trazilo dodatne kolicine secera...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma