-
Postupak punkcije
Bila sam na prvom ivf, prije punkcije na zadnjem ultrazvuku imala 4 folikule a izvađene su mi dvije. Nažalost te dvije se nisu oplodile, zanima me šta se dogodilo sa one druge dvije, da li postoji mogućnost da su mi popucale, jer je dok.kasnio na punkciju????!!!!
-
Millaa bez obzira koliko folikula ima nema uvijek toliko stanica,iz folikula se vade js punkcijom i js se oplode a ne folikuli
-
Mila, da li si bila u stimuliranom postupku (gonali, menopuri) ili tzv. polustimuliranom s tableticama? Ako je bio stimulirani, nemoguće je da su folikuli puknuli, bit će da se onda radilo o dvije jajne stanice od 4 izvađena folikula. Meni kad su folikuli pucali u polustimuliranim postupcima, puknuli su svi odjednom pa nije više bilo moguće raditi punkciju, već inseminaciju, na žalost svaki put bezuspješnu.
-
Andream, kako mislis da je nemoguce da folikuli puknu u stimuliranom postupku?
Znam da mi je moja dr. rekla da idemo u punkciju malo ranije da nam ne pobjegnu dva lijepa folikula koja su se bila istakla na desnom jajniku. Inace na punkciji sam imala 8 stanica, ne znam koliko folikula.
Ono sto je rekla Vita22 je tocna info.
-
Lily, tako kako sam napisala, nije moguće da ti folikuli puknu kad si pod supresijom (znači misli se na suprefact ili decapeptyl koje obavezno uzimaš u stimuliranom postupku). To mi je potvrdio i moj MPO dr.
Ti si vjerojatno bila u postupku gdje nisi primila supresiju pa je bila vjerojatnost da ti folikuli puknu (meni su uvijek puknuli u prirodnjacima i jednom u femarskom postupku).
-
Bila sam u dugom protokolu, decapeptyl od 21 dana prethodnog ciklusa pa sve do kraja uz dvije ampule Menopura od 3-eg dana ciklusa. OK svaki dan naucim nesto novo...nisam znala da folikuli pod stimulacijom ne mogu puknuti, valjda je dr. mislila na nesto drugo, mozda da joj stanice u ta dva folikula ne budu prezrele ili nesto takvo jer nije upotrijebila glagol "puknuti" nego je to bila moja slobodna interpretacija. Bas cu je pitati sljedeci put.... To je zapravo dobra vijest, jer sam citavo vrijeme sumnjala da su mozda bas ta dva i pukla jer su i prije stoperice bila oko 24 mm pa dok sam dosla do punkcije.....
Sto bi se onda teoretski dogodilo sa folikulima zene koja je uspjesno odradila stimulaciju ali nije bila podvrgnuta punkciji?
-
Štoperica je nešto drugo, ona se dobiva u svim postupcima i služi za konačno sazrijevanje folikula (ne brini, i ja sam to tek nadavno naučila
. Štoperica nema veze s pucanjem ili nepucanjem folikula.
-
I da, moguće je da su stanice prezrele u stimulaciji, dok kod prirodnjaka to ne mogu biti - mogu jedino puknuti.
-
Znam za sto sluzi stoperica
Htjela sam samo ilustrirati protek vremena od dana prije stoperice do punkcije. Od zadnje folikulometrije (na kojoj je odluceno za stopericu koju imam primiti sljedeceg dana uvecer) pa do punkcije proteklo je 3 dana, znaci da su ona dva folikula od 24 mm imala u ta tri dana jos dobrano narasti pa sam zato pomislila da su mozda i puknuli prije punkcije.
-
Ja sam dobivala ovaj put štopericu sljedeći dan nakon što su mi folikuli biti 16 ili 17, dakle mogli su biti onda oko 19, najviše 20.
Štoperica na 24 ili više mi se čini definitivno prekasno, bit će da se ravnalo po onim manjima.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma