-
Pomoć, izuzeće sutkinje
Pozdrav svima, ne znam od kud uopće krenuti...zadnje 2 godine se vucaram po sudu s bakom i djedom..traže viđanje djeteta 2 x mjesečno..do sada se to i odvijalo,najčešće i više od 2 puta mjesečno jer dolaze u vrijeme susreta s ocem uvijek duže nego što im je dodijeljeno,iako baka u zadnjih godinu dana ne dođe po 2 mjeseca,kad dođe samo traži svađu i ode nakon pola sata..Malena sada ima 3 godine..Danas na raspravi sam pristala da po novom dobiju i viđanje bez mog prisustva ali i dalje u terminima oca,jer uz njihov prijedlog meni preostaje samo ponedjeljak i petak popodne s djetetom i svaki drugi vikend...Međutim sutkinja je poludila na mene da to tako ne može,da susreti onda budu utorkom od 3-5 a od 5-7 otac..Ja na to ne mogu pristati jer je dijete malo,ima ritam spavanja, bake se boji,s djedom nikad nije bila sama,tek zadnjih dva tjedna ostaje sama i s ocem i ovo joj je sve vrlo traumatično..Čak se i u centru čude takvim odlukama...Kako u cijeloj situaciji pomoći malenoj? Njih ne mogu isključiti iz njezinog života,ali oni ionako dolaze i vikendima kad otac ima po 4 sata s njom..te kad se sve zbroji viđaju je jedanko kao otac a ko dobiju ovakvu presudu onda čak više i od njega..a kod mene samo spava..zar ja nemam pravo na svoje dijete?? Sad najvažnije pitanje,da li itko zna kako i koji su pravni razlozi za izuzećem sutkinje?
Hvala na pomoći i isprika zbog dužeg posta
-
u pravilu razlozi za izuzecem sudaca i drugih osoba postupku je onda kada sudac ima obiteljske ili druge bliske veze sa nekime od stranaka. Samo zato jer se ne slazes sa odlukom, nije razlog za izuzece suca. Ono sto ti mozes je u slucaju presude koja ti ne odgovara u zakonskom roku izjaviti zalbu i ici na sud drugog stupnja. Ako vec imas ovakve probleme, a ono sto opisujes mi se ne cini uopce normalnom sudackom praksom, savjetujem ti da nadjes odvjetnika ili neku vrstu formalne pravne pomoci, ako nista drugo onda da se ne moras setati po sudovima.. a osim toga, uopce neznam koji to zakon garantira baki i djedu da imaju vrijeme vidjanja djeteta. oni se sa djetetom vidjaju kada i otac jer su to njegovi roditelji, prema tome po meni je uopce glupo sto je taj njihov zahtjev i dosao do suda.
-
u potpunosti se slažem,ali pošto su oni pokrenuli postupak protiv mene to je sad na sudu....žalit ću se ali i opet tražiti pomoć centra jer je njihov prijedlog bio da su susreti zajedno s ocem...
-
sud ne moze donjeti odluku koja je protivna preporuci centra jer je centar tijelo koje je u ovom postupku mjerodavno za interes i dobrobit djeteta.
Nisam sigurna dali postoje i koje bi bile posljedice toga da ti odbijes dati dijete baki i djedu, po odluci suda koja ti ne odgovara, mozda nebi bilo lose da to pitas u centru., sto bi se desilo da ti odbijes takva druzenja? mislim da oni tu nemogu nista ili gotovo nista., mozda bi se nakon toga malo smirili i prilagodili tvojim uvijetima.
Reci mi dali ih pozoves da cuvaju dijete kada je recimo bolesno? to ti je najbolji test primjer, ako su voljni cuvati dijete kada je bolesno i ti recimo moras raditi, onda bi mozda trebala razmisliti o tome da dozvolis druzenja., ako to nebi napravili onda te povlace po sudu iz čiste pakosti i u tom slucaju bi ja odbila davati im dijete.
-
nažalost je to čista pakost,jer za malu nisu pitali 6 mjeseci kao niti otac, kad je bolesna niti ne pitaju kako je,već provjeravaju kod pedijatra da li je to uopće istina..naravno meni iza leđa...zadnje ročište je bilo odgođeno jer mi je par sati prije toga umro deda..nitko mi nije vjerovao pa su tražili smrtni list kao dokaz...ma imam ja puno toga o njima za reći ali preko svega sam prelazila zbog male..zvala sam u centar,ali gospođa koja je nadležan za moju malu je na sudu..zvat ću opet..nedavno kad sam se žalila u centru na postupanje djeda prema malenoj,rekli su mi ako se to ponovi da će tražiti zabranu pristupa...prva sutkinja je bila super, na ničoj strani samo ju je zanimala dobrobit djeteta,ali naglo su je maknuli s predmeta kad je zaprijetila ako nastave sa pisanjem raznih pisama i takvim ponašanjem će dobiti zabranu viđanja djeteta..malo su se smirili 2 godine i sad opet..pitat ću u centru pa ćemo vidjeti...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma