Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: bol u stopalu,iznad prstiju, otiče, nisam se lupila, nisam pala .....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno bol u stopalu,iznad prstiju, otiče, nisam se lupila, nisam pala .....

ok znam da trebam kod liječnika, ali pošto ne mogu hodati, a sama sam kod kuće i nemam para za taksi .... i zaključuju se ocjene tako da nekako moram dopuzati do škole....i još puno toga što se nadam da smrtnici koji nemaju vozački i nemaju nikoga tko bi im sad, u ovom trentuku, pomogao kuže ....

od nedjelje me boli lijeva noga, nisam nigdje pala, izvinula zglob i sl, prolazr me ,trnci ne prečesto , a bol se fokusirala točno iznad korijena prstiju na lijevom stopalu,a gornji dio je baš otekao ... prije 7 godina mi je bilo slično, ali tad sam se baš poskliznula po stepenicama.....jel ima tko sličnih iskustava ?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    ok znam da trebam kod liječnika, ali pošto ne mogu hodati, a sama sam kod kuće i nemam para za taksi .... i zaključuju se ocjene tako da nekako moram dopuzati do škole....i još puno toga što se nadam da smrtnici koji nemaju vozački i nemaju nikoga tko bi im sad, u ovom trentuku, pomogao kuže ....

od nedjelje me boli lijeva noga, nisam nigdje pala, izvinula zglob i sl, prolazr me ,trnci ne prečesto , a bol se fokusirala točno iznad korijena prstiju na lijevom stopalu,a gornji dio je baš otekao ... prije 7 godina mi je bilo slično, ali tad sam se baš poskliznula po stepenicama.....jel ima tko sličnih iskustava ?
    Meni ovo izgleda kao simptomi gihta (urični artritis).

Idi provjeri - treba izvaditi krv i provjeriti razinu mokraćne kiseline u krvi.

Do tada - izbaci crveno meso i plavu ribu iz prehrane, izbaci mahunarke, masnoće... Dijete kod gihta je mliječno-zelena, bez bijelog kruha, bez trunke alkohola, a uz puno puuuno vode. Možeš jesti voće, povrće, bijelo kuhano meso (čak juhu ne, jer u nju se izlučuju purini iz mesa, a to je štetno kod gihta). Meni pomaže. Nisam vegetarijanac, ali kad me ukliješte zglobovi (baš stopala, a povremeno i palci na rukama) znam što mi je činiti: http://www.sunce.hr/16439.aspx

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

o,da, moglo bi bit
    mtata ima već jako uznapredovali oblik.
    izmjeri temperaturu ako imaš vremena, jeli malo povišena?
    ako imaš usput ljekarnu, možda se možeš namazat lubor kremom.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nisam ti rekla što sa bolnim zglobom...

Uzmi vrećicu smrznutog graška ili štogod slično iz škrinje, omotaj kuh.krpom i položi na zglob. Upalu treba hladiti.
    Hladnoća će smiriti upalu (ponavljati više puta dnevno). Meni pomogne i polarni led (gel u kojem ima mentola, pa hlapi i hladi bolno mjesto).

Ima u ljekarni za kupiti i onih obloga koji se drže u frižideru ili potope u toplu vodu (to mm koristi za leđa).

I uzmi nešto protiv bolova, što god nađeš doma. Neće te izliječiti, ali bit će ti lakše.

Ako je to stvarno giht, nakon 2-3 dana stroge dijete (paseš travu i piješ nemasno mlijeko) stvar će popustiti. Sretno!

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Giht ti je to sigurno.Upalio ti se palčani zglob.Zato jako boli.

Peterlin ti je napisala kako i šta dalje.

Sretno.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

maria, kako si danas?

Evo ti malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ jer vjerujem da ti treba.

Meni je ovo sa zglobovima krenulo s prvim naznakama klimakterija, kad se moja ionako labava hormonska ravnoteža totalno rasklimala, prije toga nisam imala (primjetnih) problema iako imam boleštinu u obitelji već generacijama. To sam zaboravila napomenuti.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nikako, žicam prijevoz po fejsu do škole...uglavnom ležim, a kako ću odraditi popodne ne znam

dr jr potvrdio naše slutnje na giht

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

joj, joj i joj
    čuvaj se i pazi što papaš. to je najvažnije
    spasonosan je čaj od trešnjinih kakolisezovu peteljki, pa sad dok su trešnje in kuhaj si to...

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

joj naježila sam se na ove priče...
    tako je i meni počelo i na kraju se ustanovila sarkoidoza .... a počelo je sa lijevim zglobom i ristom, pa prešlo na desni, pa prešlo na koljena, pa na kukove... i nakon cca mjesec dana smirilo se samo od sebe osim povečanih linfa u plućima
    imaš li temperaturu, da li se oteklina povečava?
    Meni su sarkoidozu skužili slikanjem pluća

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nemam temp, a oteklina se širi ....uf

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

si vadila krv?
    sedimentaciju, kompletnu krvnu sliku, urate?
    što imaš u terapiji?

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

držim fige da ti se to što prije smiri i da sa sigurnošću otkriju šta ti je...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

izgleda da sam slomila nogu tj ne izgleda već je tako pokazao rtg..... imam longetu i u......o ljeto

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    izgleda da sam slomila nogu tj ne izgleda već je tako pokazao rtg..... imam longetu i u......o ljeto
    Kak si to uspjela a da ne skuzis?
    Ipak je to stopalo, na njemu su lomovi najbolniji!

No sve u svemu sad ti ne gine odmaranje.
    Ma mozda je to i bolje od gihta...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nemam pojma -to je i meni misterija

jel ima kakva hrana koja pomaže pri zacijeljivanju kostiju ?

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

hvala tua, <3 si

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

hvala

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A i datum proizvodnje noge igra ulogu u brzini zacijeljivanja. Ali, isto zacijeli.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A i astrološki tranziti. Od 13.6. je Saturn opet u direktnom kretanju, a jedna od njegovih kletvi daje šepanje.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dobila /kupila naravno / plastični gips.. i sad mjesec dana .... jaoooo ima li tko kakva iskustva s tim ?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam slomila nozni prst (isto sam mislila da sam samo natukla)..jedino sto bi ti preporucila je stvarno strogo mirovanje (sto ja nisam pa se situacija pogorsala umjesto da je zacjelilo)..dakle, ako mozes uzmi bolovanje, ne hopsi po kuci i cekaj da ti nogu izvade van

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to sam i mislila radim u školi i nisam razrednik pa sam na bolovanju očito do daljnjeg

koliko si dugo nosila gips ?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jos imam sad je vec jedno 4 tjedna i jos nije zaraslo),mozda me ceka i ugradnja zice (nadam se da ne) ali na prstu nemas gips nego neku slozenu longeticu pa to premataju na svakom pregledu da je stegnuto..u svakom slucaju nogu na poviseno i cituckaj, nek ti familija sprema kucu, bas to ozbiljno shvati da se ne bi jos pomaknula kost

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •