Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Dr.ne želi ispisati recept za vrijeme kemoterapije

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Dr.ne želi ispisati recept za vrijeme kemoterapije

Molim Vas ako mi netko može pomoći savjetom, radi se o slijedećem : Za primanje kemoterapije liječnik je pacijentu izdao uputnicu za bolničko lječenje( radi se o dnevnoj bolnici, pacijent dva ili tri dana dolazi u bolnicu gdje prima kemoterapiju) i dr.ne želi ( do sad je to normalno radio zadnjih tri mjeseca ) pacijentu napisati recept za tablete koje pacijent treba uzimati doma stalno ( 2 x tjedno ) jer kao da ako je čovjek u bolnici on mu ne može izdavati recepte dok ne dobije za pacijenta otpusno pismo i da mu u bolnici trebaju dati sve potrebne lijekove .U bolnici kažu da oni ne uzdaju otpusno pismo( jer se radi o dnevnoj bolnici gdje čovjek praktički provede nekoliko sati dnevno tamo, odlazi doma i vraća se drugi dan ) i da mu oni daju kemoterapiju ali ne i ostale lijekove koje čovjek treba dok nije kod njih. Ja ne znam što napraviti i kako dobiti tablete , loptica se šuta od jednog do drugog a bez tableta se ne može.Ponavljam do sada ih je dr.opće prakse bez problema davao , a sad spominje nekakve kazne i kontrole i neće napisati recept.Nadam se da sam bila dovoljno jasna, oprostite na dužini posta , molim vas barem neki savjet ili ideju što napraviti.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam čula moju doktoricu da tvrdi isto, ne meni ali drugom pacijentu.
    A inače ovi u bolnici nakon završetka dnevne bolnice obično daju otpusno pismo. Mi smo u dva navrata sa hitne završili u dnevnoj bolnic i svaki puta dobili.
    Posljednje uređivanje od Cathy : 07.06.2011. at 12:53

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

mi smo isto svaki put nakon dnevne bolnice dobili otpusno...
    znam da se inače ne smije izdavati recept ako je pacijent u bolnici, ali stvarno neznam za tvoj slučaj...zovi HZZO pa pitaj njih

Tina84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Da, to je na žalost tako.
    Jedino što možete je da odete u ljekarnu i posudite lijek dok ne donesete rp. Neke ljekarne tako rade. Ostavite kauciju za traženi lijek i u roku 10-15 dana biste trebali donijeti rp.
    Javite mi se u pp ako ste sa zagrebačkog područja da vas uputim u takve ljekarne da ne lutate. Ne znam dal hoće svaka posuditi.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

javi se na za novi dan. oni imaju iskustva sa svim hr bolnicama, i znati će što napraviti u tom slučaju.
    a inače, mijenjati dr opće prakse.uvijek ima tih da s njima trebaš ratovati oko svakog papira i odrađivati njihov posao i istraživati tko je u pravu...
    a bitka sa karcinomom je dovoljna, ne treba tim pacijentima ni obiteljima još borbe

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Hvala vam cure. Pitala sam na "za novi dan " , još mi se nitko nije javio, pokušat ću ovo sa posudbom lijeka , ali to nije trajno riješenje . Ispada da svaka bolnica ima svoja pravila .Meni ima smisla da ako je netko u bolnici da ga tamo liječe i da mu dr.ne može izdavati recepte , ali tata tamo provede nekoliko sati dok primi kemo( tako svaka 4 tjedna ) i ide doma, znači to nije bolničko liječenje u klasičnom smislu.

Lupe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Da, rekle su ti cure...nažalost je došlo do toga da doktori u slučaju ako ispišu recept pacijentu koji se još u tom periodu nalazi u bolnici,doktor dobiva novčanu kaznu...nije fama, nije zastrašivanje, stvarno je tak.Nžalost čula od doktora koji su dobili kazne radi toga.
    Jedina opcija je da napravite kako vam sugerira Tina84 s tim da dođete s nekim nalazom il povijesti bolesti il tako nečim pa objasnite situaciju (vjerujem da bi kolegice po lijekarnama u takvim slučajevima ipak trebale imati razumjevanja pogotovo one gdje redovito dižete lijekove i već vas poznaju) ;
    ili da kontaktirate HZZO i njih pitate šta da radite, mada odma ti kažem da je ovo prvo puuuuunnnnoooo bezbolnije, jednostavnije i brže rješenje.

Tina84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj CAPPY prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala vam cure. Pitala sam na "za novi dan " , još mi se nitko nije javio, pokušat ću ovo sa posudbom lijeka , ali to nije trajno riješenje . Ispada da svaka bolnica ima svoja pravila .Meni ima smisla da ako je netko u bolnici da ga tamo liječe i da mu dr.ne može izdavati recepte , ali tata tamo provede nekoliko sati dok primi kemo( tako svaka 4 tjedna ) i ide doma, znači to nije bolničko liječenje u klasičnom smislu.
    Ah i kod bolničkog liječenja u punom smislu je isti problem. Mnoge bolnice zahtjevaju da donosite primjerice pelene, a liječnik ne može propisati doznaku dok je pacijent na bolničkom lječenju. Neke bolnice traže i da donesete lijekove.
    Mislim da nema doktora opće prakse koji će u takvoj situaciji propisati. Pogotovo sada kad sve ide elekronički, svi su povezani i sve se vidi.
    Tu onda idu na ruku ljekarne.

Citiraj Lupe prvotno napisa Vidi poruku
    ili da kontaktirate HZZO i njih pitate šta da radite
    uf, gubljenje vremena
    Oni samo znaju čitati članke i propise koje često ni sami ne kuže.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Pitala sam , tablete se mogu i kupiti , ali radije bi da ih ne kupujem ako baš ne moram ( kad već idu na recept ) . Probat ću nazvati Vinogradsku i raspitati se jel ikako mogu dobiti kakvo otpusno pismo, ali već znam da će me otkantati i reći da ne mogu.Uf...

Tina84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Probajte pitati direktno u ministarstvu zdravstva.
    To je veliki problem o kojem svi šute.

Lupe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Sumnjam Tina da će im u ministarstvu nešto pametnije reći jer sam se uvjerila da oni ili ne poznaju zakone ili članke, ili im odgovor bude nešto tipa : ah, šta vam ja tu mogu...bla bla, zakon je star 10-15 godina i takav je kakav je dok se novi ne donese..bla bla..." mah, koma!!

Cappy, jel možemo znat o kojim se tabletam radi ako smijem pitat?

Tina84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ma znam, ali barem bi pokušali. Trebalo bi i medije potaknuti da se umješaju.
    Ponavljam, toga je i puno previše. Radim u zdravstvu pa se s tim stalno susrećem, a moram šutjeti
    Da sam pacijent bome nebih šutila.

Lupe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

heheheh, nisi jedina koja radi u zdr i mora šutjet a najradije bi trubila na sve trube i na sva zvona..a velim ti, žalosno je da prvo i osnovno, najviše ispaštaju pacijenti koji STVARNO TREBAJU neke lijekove i nemogu čekat (a obično samo takvima budu ovvakve situacije) i sve više i više doktora se kažnjava koji stvarno samo rade svoj posao i rastrgani su između HZZO-a i pacijenata.

ah..bolna tema..pretpostavljam da i tebi Tina

Tina84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Da Lupe, razumijemo se.

Lupe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Cappy, šta ste na kraju uspjeli rješiti?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Radilo se o jednoj vrsti antibiotika ( ne ništa specijalno za rak ). Došli smo ponovno sa svim papirima kod dr., a umjesto njega dr.na zamjeni koja je bez i jedne riječi ispisala recept ( i to za 3 kutije , dok je naš dr. pisao za jednu ili dvije ). Tako je eto prošlo ovaj put, a što ćemo za cca mjesec dana kad će nam trebati opet, vidjet ćemo tada.

Lupe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Uff...još pogotovo za antibiotik doc zezao...ajjjoooojjjj...
    ajde, bitno da ste riješili dogovorom nekako.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •