Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Dali dojiti i piti lijekove? Što biste vi napravile?

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Dali dojiti i piti lijekove? Što biste vi napravile?

Nalazim se u situaciji (ponovno) da moram piti lijekove.
    Voljela bi nastaviti dojiti jer jednostavno uživamo i ja i beba, i nakon ragada, mastitisa, 3 dana u bolnici, smanjenja mlijeka (nakon mastitisa) neželim da nas ovo prekine u tako predivnom činu.
    Mišljenja stručnjaka u podjeljena, u uputama piše da se ne doji ako nisi upoznat s rizicima (meni ih nitko nezna objasniti), doktor koji mi je prepisao tablete mi kaže da se lijek izlučuje jako malo u mlijeko i da se smije dojiti iako uvijek postoji rizik da nešto bude bebici ali smatra da neće štetiti i da ih on daje dojiljama a doktor opće prakse kaže da nebi riskirao. Moram pitati pedijatricu, no mislim da mi neće znati ništa pametno reći. Na netu sam našla mišljanja i za i protiv, možda više protiv.
    Još jedan minus je što izgleda da je maleni ne podnosi dobro adaptirano, dala sam mu prije par dana kad sam ga morala ostaviti na par sati za otići kod dr. i nakon toga je cijelu noć povraćao.
    Strah me mogućih posljedica, i grozim se nekakvih drugoročnih...

Znam da me ne možete savjetovati što da napravim ali me eto zanima što biste vi napravile u ovoj situaciji? Nastaviti dojiti ili prestati?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

O kojem lijeku se radi?
    Savjetujem ti da nazoves laktacijsku ambulantu na Svetom duhu: Neonatološka i laktacijska ambulanta radno vrijeme: ponedjeljak-petak od 11.00 do 14.00 sati predbilježbe na telefon: 01/3712316 od 14,00 do 15,00 sati

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

na ovom topiku ćeš saznati kome se možeš obratiti za najtočnije informacije
    http://forum.roda.hr/threads/26215-Dojenje-i-lijekovi

sretno

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na stranicama Svjetske zdravstvene organizacija postoji detaljan popis koji lijekovi se mogu uzimati uz dojenje. Potrazi svoj lijek na popisu. I poslusaj S2000.

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hvala ti puno na savjetima
    Ova predbilježba je za doći kod njih na savjetovanje/pregled ili?

Radi se o lijeku Elicea, escitalopram
    Posljednje uređivanje od bfamily : 07.06.2011. at 21:40

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

nazovi odmah ujutro broj s ovog linka koji sam ti stavila

INFORMACIJE O LIJEKOVIMA i NJIHOVU SIGURNOST ZA DOJENJE
    mozete dobiti na 2348342 (Centar za farmakologiju) i 2388284 Zavod za kliničku farmakologiju, KBC
    dobit cete iscrpne informacije o rezultatima istraživanja, te rizicima pojedinih lijekova

ili potraži na popisu szi, ako nađeš (jasam ga imala isprintanog dok sam dojila)

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Oću, obavezno ću zvati. Hvala, hvala
    Treba mi netko stručan da mi kaže: Može ili ne može a ne da se ja već danim mučim što da napravim a ni sama nisam pametna

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Da, jedna moja prijateljica je prestala dojit jer joj je doktorica rekla da ne smije dojiti uz neke tablete. Kasnije je saznala da je ipak mogla, pa joj je bilo zao sto je poslusala tu prvu doktoricu.
    Informiran- spasen
    Sretno i nadam se da ce sve biti ok

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Malo mi je lakše, na ovoj stranici http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp piše da je lijek siguran.
    Samo da mi ovi sutra iz centra to potvrde i ja presretna

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nezgodno je to kada više doktora daju različitu informaciju.

Isto i farmaceuti...konkretno...nedavno sam se raspitivala za astaksantin-to je inače antioksidans, iz algi kojeg sam prije trudnoće pila 2,3 mjeseca prije izlaganja suncu (beta karoten mi je postao preslab) i od toga nisam izgorila.

Sada kada dojim me zanimalo da li ga piti uz dojenje ili ne i dan danas ne znam odgovor jer mi je svatko rekao drugačije a i na netu različite informacije. I od svega na kraju sam zaključila da neću ništa piti, bježim u hlad stalno jer mi koža burno reagira i na malo sunca

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mislim da pedijatri ipak najpre znaju. Ja sam morala jednom prekinuti dojenje na 4 dana jer sam primala gentamicin - morala sam. Posle se mleko smanjilo, jedva sam se vratila na dojenje. Nakon sve muke tri pedijatra su mi rekla da se uz gentamicin moze dojiti i da je to ab koji se daje cak tek rodjenim bebama i da sam dzabe prekidala dojenje. Mnogo je bila veca korist od ta cetiri dana dojenja nego sto je steta jer dete doji a ja primam gentamicin.
    A na pocetku dojenja sam pila pancef i rekli mi da mogu da dojim. Pedijatri su se cudili kako su mogli da daju zeni koja doji pancef, jer je beba od toga dobila proliv. Od sad za tako nesto pitam samo pedijatre. svi ostali samo nagadjaju.

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Zvala sam neonatološku i laktacijsku ambulantu, razgovarala s jako ljubaznim doktorom koji mi je rekao da se uz taj lijek može dojiti, i da bebi neće imati nuspojave.
    I u institutu za medicinska istraživanja se javila ljubazna gospođa, ona kaže da nije dokazano da lijek utječe na bebu
    Tako da idemo dalje sa dojenjem! Jupiiii!!!! Pao mi je kamen sa srca

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •