Nalazim se u situaciji (ponovno) da moram piti lijekove.
Voljela bi nastaviti dojiti jer jednostavno uživamo i ja i beba, i nakon ragada, mastitisa, 3 dana u bolnici, smanjenja mlijeka (nakon mastitisa) neželim da nas ovo prekine u tako predivnom činu.
Mišljenja stručnjaka u podjeljena, u uputama piše da se ne doji ako nisi upoznat s rizicima (meni ih nitko nezna objasniti), doktor koji mi je prepisao tablete mi kaže da se lijek izlučuje jako malo u mlijeko i da se smije dojiti iako uvijek postoji rizik da nešto bude bebici ali smatra da neće štetiti i da ih on daje dojiljama a doktor opće prakse kaže da nebi riskirao. Moram pitati pedijatricu, no mislim da mi neće znati ništa pametno reći. Na netu sam našla mišljanja i za i protiv, možda više protiv.
Još jedan minus je što izgleda da je maleni ne podnosi dobro adaptirano, dala sam mu prije par dana kad sam ga morala ostaviti na par sati za otići kod dr. i nakon toga je cijelu noć povraćao.
Strah me mogućih posljedica, i grozim se nekakvih drugoročnih...
Znam da me ne možete savjetovati što da napravim ali me eto zanima što biste vi napravile u ovoj situaciji? Nastaviti dojiti ili prestati?