Baš sam se jutros sjetila još nečega...bilo bi idealno kada bi osoba u pratnji bila opuštena i bez grča, obzirom da se tata boji i ne gleda , moguće je da ona osjeća njegov strah pa da je zbog toga još više nervozna. Što se tiče igle stavrno nije u pitanju štednja nego tehnika, i to zapravo ovisi o praksi laboratorija ili laboranta, ili o samim žilama kod osobe (sad ti stvarno ne muljam , ja sam po struci laborantica). Što se tiče crte od igle , ona nastaje prilikom vađenja igle kad laboratntica stisne malo više vaticu kod izvlačenja zbog sigurnosti da neće krenuti krv i nastati hematom, naravno može bez toga , ali to nije ništa strašno (igla samo zagrebe površinu kože ispod vate).
Što se tiče umjetnih noktiju u plavoj boji, to je nešto apsolutno neprihvatljivo (apsolutno nehigijenski) , o tome nemam što drugo reći , niti jedan ozbiljan šef laboratorija to ne bi trebao dozvoliti svojim djelatnicima.
Moguće je vaditi i CRP iz prsta, ali to ovisi o aparatu, tj. kolika mu je količina dovoljna da obradi uzorak (kad idemo u dom zdravlja , također vadimo CRP iz vene, dok je na nekim hitnim prijemima moguće iz prsta).