Citiraj aishwarya prvotno napisa Vidi poruku
nisam znala da se djeci krv vadi običnom iglom, mislila sam da je to zbog štednje. Inače, išla je na vađenje krvi kad je bila manja na Rebru i tad su sestre koristile leptirić i bilo je OK, i još nekoliko puta nakon toga, ali sve smo obavljali u bolnicama
jasno mi je da će plakati, nije to ugodno, ali ne baš toliko, a mrak mi je pao na oči kad sam na kraju vidjela još duge plave umjetne nokte laborantice
Baš sam se jutros sjetila još nečega...bilo bi idealno kada bi osoba u pratnji bila opuštena i bez grča, obzirom da se tata boji i ne gleda , moguće je da ona osjeća njegov strah pa da je zbog toga još više nervozna. Što se tiče igle stavrno nije u pitanju štednja nego tehnika, i to zapravo ovisi o praksi laboratorija ili laboranta, ili o samim žilama kod osobe (sad ti stvarno ne muljam , ja sam po struci laborantica). Što se tiče crte od igle , ona nastaje prilikom vađenja igle kad laboratntica stisne malo više vaticu kod izvlačenja zbog sigurnosti da neće krenuti krv i nastati hematom, naravno može bez toga , ali to nije ništa strašno (igla samo zagrebe površinu kože ispod vate).

Što se tiče umjetnih noktiju u plavoj boji, to je nešto apsolutno neprihvatljivo (apsolutno nehigijenski) , o tome nemam što drugo reći , niti jedan ozbiljan šef laboratorija to ne bi trebao dozvoliti svojim djelatnicima.

Moguće je vaditi i CRP iz prsta, ali to ovisi o aparatu, tj. kolika mu je količina dovoljna da obradi uzorak (kad idemo u dom zdravlja , također vadimo CRP iz vene, dok je na nekim hitnim prijemima moguće iz prsta).