Citiraj hanumica fata prvotno napisa
drage moje,

ne znam ni sama kako da se predstavim: nisam vise ni cekalica, ni ne-cekalica, najvise sam ZBUNILICA ovih dana...
naime, na 15DC, moja BBT se povisila i ostala povisena - rekao bi covjek da se uredna ovulacija desila tacno na sredini ciklusa...
medjutim, na 19DC sam bila na rutinskoj kontroli kod ginekologa, i zena mi kaze na UZ, imate divan 20mm folikul, samo sto nije prsnuo, samo u akciju?!?
danas, na 23DC dobijam M (inace dolazi svakih 26-28 dana).

molim da mi se javi ako ima neko sa slicnim problemom ili barem sa realnim objasnjenjem za takvo nesto.

takodje ako ima neko sa iskustvom da mu je pijenje marulje (marubii) bas jako skratilo ciklus?puno hvala,
Pa, evo, zbunilice, mogu ja pokusati da te resim nekih dilema...
A usput i da ti se pridruzim u nekima...
Za marulju znam da moze skratiti ciklus - bar je meni to ucinila onih par meseci sto sam je svojevremeno pila. Takodje, moze se desiti da lutealna faza ciklusa bude jako skracena, bez obzira sto se dugo smatralo da je njena duzina stabilna - 14 dana. Stres i drugi uzroci hormonskih bura sigurno mogu uticati na to - i meni se desilo par puta, a nekoliko prijateljica mi je u poslednje vreme reklo da po jednom-dvaput godisnje imaju ultrakratke cikluse...
Ono sto je meni nejasno je ta maglovita mogucnost vise ovulacija u jednom ciklusu. I meni je ovog meseca ff zabelezio temperaturni skok i ovulaciju 12. dana, uz pristojnu kolicinu sluzi i zelje za keksom. Temperatura nadalje ostaje povisena (danas je 21 dc), s tim da je od 18-20 dana prisutna eggwhite sluz i, ponovo, zelja...cudno...a podseca i na taj tvoj slucaj sa folikulom vidjenim na uzw... :? :?
Ima li neko objasnjenje za to????