Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: ostakljen balkon - zaštita od vrućine

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno ostakljen balkon - zaštita od vrućine

Molim pomoć, tj iskustva i prijedloge.

Naime. Spojili smo balkon s kuhinjom, a balkon zatvorili s PVC-om. Sada imam otvorenu kuhinju, odnosno veliku staklenu površinu prema jugozapadu. Par ljudi mi je reklo da ne mogu staviti vanjske rolete, samo unutarnje. Pretpostavljam da će mi preko ljeta biti pakleno vruće i sada pokušavam saznati koji je najbolji način da vrućinu svedem na najmanju moguću mjeru. Da li je bolje staviti šalaporke ili debelu neku zavjesu (ili oboje?), tamnije ili svijetlije, vrijede li one bambus zavjese......

Ima li ko kakvu ideju?

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Zašto ne bi mogla staviti vanjske rolete?
    Prema nekom Pravilniku o kućnom redu ili?
    Najbolja zaštita je ako je iz vana, unutrašnja će pomoći, ali ne baš dovoljno.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Da, vanjske rolete su najbolje ili tenda-kao roleta ravno prema dolje
    ps. Imaš i one folije, vanjske-unutarnje za stakla
    Posljednje uređivanje od oka : 08.06.2011. at 13:49

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Koliko sam čula, folija će pomoći vizualno, ali neće spustiti temperaturu u prostoriji.
    Ja i dalje glasam ili za rolete ili pak za vanjske žaluzine.
    ja osobno na cijeloj vanjskoj staklenoj stijeni okrenutoj na jug od cca 5 m, od poda do stropa, imam vanjske žaluzine i to već 8 godina i prezadovoljna sam.
    Letvice su debljine 7-8 cm, možeš ih najestiti tako da bude svijetla ali da odbijaju toplinu. Rolete kad spustiš, onda je mrak.

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jedan "majstor" mi je rekao da se vanjske ne bi mogle ugraditi zbog bušenja u susjedni balkon...ne znam, moram to još provjeriti....a kaže i da žaluzine vani ne mogu izdržati sve vremenske uvjete - vjetar, pljusak i sl. Moram sve to još provjeriti. Imaš kakav link Andreja za te žaluzine koje ti imaš vani?

Oka, čula sam za te folije. Gdje ih ima za kupiti?

E sad, za unutra. Je su li bolje žaluzine ili deblje zavjese?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne znam na kakvo bušenje u susjedin balkon je mislio, ali mi smo naknadno ugrađivali vanjske rolete, bitno je da izvana iznad prozora ima mjesta za kutiju (možda je tu štos, ako se na prozor veže balkon, ali i u tom slučaju može kutija ići preko prozora).
    Malo je to vizualno bezveze, ali danas su kutije stvarno male, pa ne bi trebalo biti problema.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa Vidi poruku
    ja osobno na cijeloj vanjskoj staklenoj stijeni okrenutoj na jug od cca 5 m, od poda do stropa, imam vanjske žaluzine i to već 8 godina i prezadovoljna sam.
    Letvice su debljine 7-8 cm, možeš ih najestiti tako da bude svijetla ali da odbijaju toplinu. Rolete kad spustiš, onda je mrak.
    slažem se s Andreom, ja isto imam vanjske žaluzine. Odlične su mi jer se može propustiti svjetlo, a zaštiti od direktnog sunca

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Stvarno ne znam gdje toga ima, ali ja sam gledala ovdje:
    http://shop.zastitna-folija.hr/index...Fdkz3wodM0P5bQ

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •