-
Radovi na vrtiću
Poštovane, ako mi možete pomoći što dalje.
Naime, već 3 dana na našem vrtiću traju radovi, točnije izmjena crijepa na krovu. Ti radovi traju svaki dan od 8 ujutro do 3 popodne, u vrijeme kad su djeca u vrtiću. Moj sin je u sobi iznad koje se mjenja krov, u utorak nije spavao jer su im lupali iznad glave. Tete kažu da su radili pod stresom jer kad su vani moraju paziti da djeca ne dođu blizu radnika i da djelova, čavla, pile i lima ima po svoda. Ja sam svoje dijete jučer odvela kod bake i djeda i do kraja tjedna neće ići u vrtić, jer ne želim da mi dijete bude na gradilištu umjesto u vrtiću. Jučer sam i nazvala ravnateljicu vrtića i pitala ju zašto to sad radi, poslije njenog opravdanja "pa to se mora napraviti" završili smo razgovor sa tim da dok su djeca vani biti će u jasličkom dvorištu gdje nisu radovi a radovi će biti obustavljeni tijekom odmora (od 12-3). Danas je opet sve po starom. Još nešto, prije mjesec dana tete su nas obavijestile da će imati kolektivni godišnji odmor, iako to nije odgovaralo nekim roditeljima rečeno je da je taj godišnji zato da se mogu vrtići okrečiti, popraviti ak se što treba popraviti, itd. Pa mi nije jasno zašto su radovi sad kad su mogli biti za par tjedana kad nema nikoga u zgradi. Moj prijedlog ravnateljici je bio da se radovi izvode u popodnevno vrijeme, od 4 kad nema djece ili preko subote i nedjelje, to je rekla da je nemoguće.
Uglavnom, moje pitanje vama je ako mi možete savjetovati što dalje. Prijavila bi vrtić jer ne mogu vjerovati da ovo može proći samo tako. Ali ne znam kome. Razmišljala sam i o novinarima, al ne znam koga, gdje...