Odradili konzultacije s reproduktivcem (istim s pocetka price).
Izgleda da trenutno svu krivicu, ili barem vec dio, prebacujemo na spermiogram, s obzirom da kod mene sve izgleda savrseno (od hormona, preko antralaca, do ovulacija i grafova), jedino AMH iskace iz cijele price i tjera nas da nesto napravimo sto prije. U suprotnom bi nas pustio da se doma igramo cega god jos preko nekoliko mjeseci, a usprkos lagano smanjenom broju spermija i blago zeznutoj morfologiji.
Zbog cinjenice da mi je AMH sugav, moramo nesto napraviti, a kad se uzmu u obzir svi rezultati testova, on ne bi jos IVF, vec cemo malo na IUI, ali skroz stimulirani. Odmah su nas danas uvodno-obradili, iliti povadili krv za sve moguce testove (rubeola, hepatitis B i C, krvne grupe, rhesus, ovo ono). Ono cega se grozim je HSG, koji bih trebala odraditi sto prije. S obzirom da putujemo u Zg za mjesec i pol, ne znam hocu li to uspjeti izorganizirati s poslom i slobodnim danima i svim tim tehnikalijama. Doktor bi rado da odradim prije puta, ali kaze da nije kraj svijeta da ga odgulim i iza 15. travnja. U medjuvremenu nam treba jos jedan spermiogram.
Nakon toga, IUI, s Follistimom i Ovidrelom, uz Prometrium nakon postupka. Sama cu si davati injekcije, iz one olovke. Pokazat ce mi, pogledat cemo neke filmice i onda polazem ispit tako da se piknem sama pred njima. Juhuhu. Sve to skupa takodjer nabavljam sama, mogu ovdje, mogu u Zagrebu, gdje god. Njima je svejedno, sve dok nadjem sto traze Trenutni plan je Follistim, 150 IU na dan, 10-15 dana po ciklusu. Prometrium (moze i Utrogestan, nije ih briga za ovaj detalj, sve dok je aktivna tvar ista i dok imam dozu od 200 mikrograma za dvaput dnevno). Jedan Ovidrel po ciklusu. Red velicina, onako okvirno, tisuce dolara po ciklusu. Ne znam trebam li se smijati ili plakati.
Zapravo, ako netko zeli plakati sa mnom, evo cjenika za rundu inseminacije:
Predscreening Evaluation - Female:
- uvodna konzultacija s doktorom: $300-590 - nama je ovo po drugoj tarifi jer nam nije prva; mi smo se vec sprijateljili itakoto (nasa uobicajena cijena za polusatno caskanje je oko $260)
- vadjenje krvi: $12 (to je bas, ono, vadjenje; sprica, igla, vata, alkohol, cijenjeno vrijeme gospodjice tehnicarke)
- krvna grupa: $34
- rhesus faktor: $32
- HIV test: $65
- Hepatitis B: $45
- Hepatitis C: $93
- rubeola: $44
- na cjeniku nema kozica, no mene ce i na kozice testirati, da se nadje. Ne broji se sto sam ih imala dvaput, kao sto se ne broji sto apsolutno znam krvnu grupu i rh faktor.
Prescreening Muzjaka:
- vadjenje krvi: $12
- HIV test: $65
- Hepatitis B: $45
- Hepatitis C: $93
- spermatogram: $111 (to mora uskoro opet odraditi, nije moglo danas)
Monitoring tijekom postupka - sve ovo se ponavlja preko nekoliko puta tijekom stimuliranog IUI-ja:
- svako vadjenje krvi: $12
- estradiol: $93 po vadjenju
- LH: $120 po vadjenju
- progesteron: $79 po vadjenju
- hCG: $57 po vadjenju
- folikulometrija: $542 po dolasku
Sama inseminacija:
- posjet doktoru/tehnicaru/komegod: $28
- sama inseminacija: $388
- preparacija sperme (pranje, ciscenje, ovo ono): $400
- otapanje ovih iz krioprezervacije: $50
Malo mi se vrti u glavi od svega ovog. Zapravo, moram priznati da se uzasavam HSG-a, za pocetak. I cijena.
Nadam se da mogu sve ove lijekove pronaci negdje kod nas. Nema sansi da me itko odere na zdravstvu onoliko koliko to mogu Ameri.