-
Evo, ja sam, of kors, neplanirajući da ću (ikad) ostat trudna, ošla na Vis nakon transfera... dobro, nije Kanada, ali ono... Vis... nearest ginić i lab su 3 sata vožnje udaljeni, plus trajekt ide 1 dnevno i katamaran 1 dnevno. Ti ideš u neki grad, pretpostavljam? Betu sam vadila u ST-u i putovala trajektom. Brojne cure su pitale "ideš sad ipak na more?" itd. Normalno sam se kupala i bila aktivna, jedino sam pazila (relativno) na sunce i vrućinu.
Mislim da je puno ograničenja u našoj glavi. Žena koja je spontano začela ne bi pojma imala da je uopće trudna, niti puste dileme imala, a ni IVF, ni spontano začeće nisu različiti po tijeku trudnoće (osim što IVF može bit blizanačka i u tom smislu je napeto), ali ono... kakve su šanse da u toj ranoj trudnoći bude nekih problema koji uzrokuju stvarno nešto katastrofa i koji neupravljivi, osim vanmaternične, koju će ti ishendlati, valjda, i hitna, ipak Kanada nije Amerika di se ginići boje tužbi?
Ako bude neko krvarenje, moje dubinsko uvjerenje je da se prijeteći spontani ne može spriječiti, da je ovo mirovanje plus utrogestani, više-manje, placebo za umirit pacijenta i na miru iščekat kako će se stvar razvijat (dobit malo na vremenu, jer se ionako ne može ništa drugo radit, tj. to je najjednostavnije, neće sad se žene na loše duplirajuće bete odmah jednoznačno odlučivat prekidat trudnoću, osim rijetkih kužera kojima se to dogodilo x puta pa im je pun kufer).
Tj. da krvarenje-nekrvarenje nema toliko veze s tijekom trudnoće i da nije opasno.
Ono što je opasno je hiperstimulacija u trudnoći i tad bih ti jednino rekla - stoj tu di jesi. Ali, ti nisi PCOS-ovka, jel' da, nemaš povijest hiperstimuliranja, nisi ono da ti je 23 godine pa možda burno odreagiraš, plus ideš na ove novozakonske protokole, jel' da? Koliku stimulaciju (koliko ampula gonala/menopura) planiraju? Ako ti je ovaj minimiksić tipa 10-tak menopura, malo klomifena, a ti nisi PCOS i nemaš tipa 23, toga se ne bih bojala.
Posljednje uređivanje od ina33 : 28.06.2011. at 12:03
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma