-
Kaae, neke žene imaju ful uredne cikluse i do menopauze, unatoč visokom FSH-u (preko 30) i malom AMH-u i lošem FSH-LH omjeru, i ono jednostavno jednog dana ne dobiju mengu i to je to, ako sam dobro shvatila. Druge žene se ono muče s FSH-om 10 i AMH-om 20 pa ono godinu dvije zez s krvrarenjima, spottingiranjima, ulošcima itd. (ja, jedna moja prijateljica koja maltene godinu dana ima stalno uložak) itd. To je sve normalno i očekivano, tako sam ja to shvatila.
LH nema sad neko krucijalno značenje, čim je tu bolja proba - AMH. FSH-LH omjer i FSH bi imalo smisla ponavljat da si u evropskom režimu prirodnjaka pa ono čekate najpovoljni FSH ciklus. Ali, to ti je sve pepavo i rijetko plodo-urađajuće, sikreno, a garantirano je izluđujuće. U kontekstu Amerike i njihovih troškova, valjda im se ne da s tim cincluirati, ne znam.
FSH ti jedan ciklus može bit 9, drugi 12, treći 7. LH isto. Meni FSH-lH omjer u zadnjih godinu i pol varirao s 3:1, na 1:1, opet, nije mi se omjer "popravio", tu računam taj vršni tj. najlošiji omjer 3:1 kao relevantan.
Ako sam dobro popratila priču, a nije ti jednostvno ono piknut krv, platit 100-200 kn i dobit nalaz mejlom za par sati, kao što mi tu to radimo. Previše je gnavaže kod tebe s tom nedostupnošću labova, za malo value addeda u smislu nekih ključnih informacija. LH može bit ovakav i ovakav. Zato je tu AMH, kao konstanta. Više od LH-FSH omjera je pozitivan ponder, po meni, tvoja dob.
Posljednje uređivanje od ina33 : 26.08.2011. at 15:55
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma