Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Tablete protiv komaraca i bebe

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno Tablete protiv komaraca i bebe

Sorry ako tema već postoji, ne stignem sad detaljno tražiti, a na prvu mi nije ništa ispisalo.

Dakle, zanima me jel se smiju koristiti one tabilete protiv komaraca (što idu u aparat pa u utičnicu) uz male bebe, budući da zna taj miris baš biti intenzivan, a ne znam kojeg sve vraga ima u njemu?! Također, jel postoje neke određene koje su 'lakše probavljive' za minijaturne ljude

Idemo sutra na more, pa se moramo opskrbit. Btw, spavamo uz otvorene prozore ili bar šalaporke, znači ipak struji zrak.

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo to i mene zanima.
    je li zna netko kakve su one što reklamiraju sa nekakvim "pijeskom" ako sam dobro zapamtila, kao "neškodljive"?

Mi smo prošle godine u biljnoj ljekarni uzeli neku mješavinu eteričnih ulja i lavande, baš namijenjeno za komarce i insekte, ali nije nam baš nešto pomoglo.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja sam tablete, koje imaju intenzivan miris, zamijenila sa tekućinom - na parat koji se utakne u struju se sa donje strane zavrne bočica sa tekućinom.
    I to nema nikakvog mirisa.
    Ne znam o škodljivosti/neškodljivosti, ali to mi je bio jedini spas ponekad. Nisam primijetila nikave reakcije na bebi, niti na koži, niti u disanju.
    Koristila sam ga od cca 2 mjeseca starosti bebe, na par sati noću.

Mene više brine ono što se treba prskati - mazati na kožu, jer još nisam našla efikasno sredstvo, a toliko mirisa i svega ima u tim sprejovima, da me muka hvata.
    Bilo kakva preporuka je dobro došla.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ja sam se sprcala proslo ljeto smell well sprejom,zuto pakiranje..naziv je jako ironican jer je taj miris sve samo ne well! ))
    ali je na prirodnoj bazi i mogu se njime sprcati i djeca! a stvarno djeluje,mene komarci ooobozavaju,a kad bi se time nasprcala ostala bi postedjena!
    mislim da je bocica bila cca 40kn i trajalo mi je cijelo ljeto!

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Vidjela sam u dm-u, od jednog poznatog proizvođača dječje opreme neki aparatić na struju koji navodno tjera komarce zvukom, koji ljudi ne čuju. Jel zna netko nešto o tome? Djeluje li to?

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

sve smo pune pitanja, a odgovora niotkud ... pratim temu...

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Evo,ja bih toplo preporucila ovo
    http://www.redwater.co.uk/insect-rep...-cream-957.tjs
    malenu sam time mazala od rodjenja i komarci je ne diraju uoopste

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Vidjela sam u dm-u, od jednog poznatog proizvođača dječje opreme neki aparatić na struju koji navodno tjera komarce zvukom, koji ljudi ne čuju. Jel zna netko nešto o tome? Djeluje li to?
    Eto ja sam baš danas kupila taj, ali na baterije, tako da može na kolica. Radi na principu "ultrazvučnh valova koji iritraju komarce, a da pri tom nemaju neželjenog učinka na ljude." Muž je baš maloprije isprobao djelotvornost ispred kuće, bilo je hrpa tih insekata oko žarulje na terasi i kad je približio aparatić, svi su se razbježali i nije ih bilo dok god ga nije maknio. Pa, nadam se da djeluje, jer nije ni jeftin.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Ne djeluje.

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ja koristim te tablete normalno.
    al i jasam vidila u dm neke tablete šta se stave u kolica, pa sad...

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja svojeg mališu ne planiram ni sa čime mazati, osim ako baš ne bude gadno (ima jako suhu i osjetljivu kožu, nakon mjesec i pol dana lutanja po ljekarni, napokon smo našli (nadam se zadugo!) kremu koja mu odgovara, pa ga ne bih željela trackat).

Eterična ulja, jabuke izbodene čačkalicama i ina pomagala mi se baš tijekom godina i nisu pokazala učinkovitima, tako da sam pobornik tih tableta (al sad razmišljam i o aparatu s tekućinom, a i o tom čudu s frekvencijama (iako nemam pojma o čemu pričate ))

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Imaju u DM-u i neki flasteri što se nalijepe na krevetić ili kolica, blagog mirisa,oko 50kn ali nisam baš bila uvjerena u to i ostala sam pri aparatu. Mislim da je bitno da nije djetetu uz glavu i da je prozor otvoren, tj.da ima zraka i to je to. Nama dosad nije štetio, nekih 2 tjedna ga koristimo ( malac 9mj).

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Smajlich prvotno napisa Vidi poruku
    Imaju u DM-u i neki flasteri što se nalijepe na krevetić ili kolica, blagog mirisa,oko 50kn ali nisam baš bila uvjerena u to i ostala sam pri aparatu. Mislim da je bitno da nije djetetu uz glavu i da je prozor otvoren, tj.da ima zraka i to je to. Nama dosad nije štetio, nekih 2 tjedna ga koristimo ( malac 9mj).
    e na to sam mislila. a šta ser tiče tableta, to mi je najučinkovitije, moj ima 5 godina spava s njima u sobi pa je normalan. još uvik

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi koristimo aparat s tekućinom i ok nam je. Mali će ubrzo 2 mjeseca.
    Odustala sam od tableta, barem u sobi jer imaju preintenzivan miris koji i meni smeta a kako onda neće maloj bebi.
    Posljednje uređivanje od bfamily : 18.06.2011. at 23:03

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

već 9 godina koristimo te sa tekućinom i dosad nam nije naškodilo.tablete sam izbacila davno.A u Dalmaciji čim krene sunce krenu i komarci.U prosjeku trošim jednu bočicu mjesečno na cijelih 60 kvadrata.Nema komaraca,bar u kući a kad idemo van namažem ih Autanom onim novim puderastim ali moji su već veliki pa se nadam da im ne škodi.

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

meni je taj aparatić na zvuk koma, ja se mogu zakleti da ga čujem, i smeta mi. sad da li je to stvarno tako ili sam si umislila, to ne znam. što se tiče aparatića protiv komaraca imam ga, onog sa tekućinom i nismo imali nikakve (primjetne) neželjene reakcije. inače mi se čini da su sve te "smrdljive" stvari puno manje otrovne od onih kojima miris uopće ne osjetiš

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi smo se štitili s mrežama za krevet i imaš ih uvijek u Bauhausu. Još nisam provjerio učinkovitost, a čini se da stropni ventilator ima isti učinak - izgleda da komarci imaju ozbiljne probleme kada se zrak kreće.

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Hmm, ali ventilator ima loš učinak i po leđa spavača

Mi sada u difuzer kapamo neka eterična ulja, ali to je za miris i gušt, a za komarce ipak stavljamo tablete... Učinkovite, ali vjerojatno ne baš dobre po zdravlje..

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj khaa prvotno napisa Vidi poruku
    meni je taj aparatić na zvuk koma, ja se mogu zakleti da ga čujem, i smeta mi. sad da li je to stvarno tako ili sam si umislila, to ne znam.
    Nemoguće ga je čuti!
    Mislim da ti samo ide na živce!

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ima i sad ova neka nova fora - aparatic je bijeli i ide neki poklopac na njega u kojem je tekucina (sad sam to strucno objasnila - reklamiraju ga kao 0-24 i za muhe i za tigraste komarce... tj protiv )
    mi to imamo i nema nikakav miris... skuplje je ali ako ga vadis preko dana onda bi trebao trajat 20-tak dana... inace pise kao 10 dana...
    a za kolica smo mi prosle godine uzeli te naljepnice ali ih na kraju nismo niti trebali tako da ne znam...

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj khaa prvotno napisa Vidi poruku
    meni je taj aparatić na zvuk koma, ja se mogu zakleti da ga čujem, i smeta mi. sad da li je to stvarno tako ili sam si umislila, to ne znam. što se tiče aparatića protiv komaraca imam ga, onog sa tekućinom i nismo imali nikakve (primjetne) neželjene reakcije. inače mi se čini da su sve te "smrdljive" stvari puno manje otrovne od onih kojima miris uopće ne osjetiš
    I ja ga cujem! I sigurna sam da nisam umislila. Al sta cu, trpim ga, zasad djeluje.

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Pa ne znam, možda ti koji su na struju imaju neki zvuk, ovaj moj nema.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Lotta prvotno napisa Vidi poruku
    Nemoguće ga je čuti!
    Zapravo nisi u pravu. Ljudski slušni sustav je prilično nelinearan i ima dosta izraženu kvadrirajuću komponentu, a to znači da "demodulira" ultrazvuk. Konkretno, ovi izvori zvuka protiv gamadi i glodavaca rade s isprekidanim niskim ultrazvukom (<30kHz), a to se čuje kao niz udaraca. Isto tako se poput cvrkuta može čuti šišmiše između zgrada.
    Dakle, kontinuirani ultrazvuk se stvarno ne čuje, ali svaka komponenta superponirana na ultrazvučni nosilac, uključujući dopler i isprekidani rad se čuje.

Digresija: bebe u trbuhu čuju dijagnostički ultrazvuk kao oštro zujanje.

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Zapravo nisi u pravu. Ljudski slušni sustav je prilično nelinearan i ima dosta izraženu kvadrirajuću komponentu, a to znači da "demodulira" ultrazvuk. Konkretno, ovi izvori zvuka protiv gamadi i glodavaca rade s isprekidanim niskim ultrazvukom (<30kHz), a to se čuje kao niz udaraca. Isto tako se poput cvrkuta može čuti šišmiše između zgrada.
    Dakle, kontinuirani ultrazvuk se stvarno ne čuje, ali svaka komponenta superponirana na ultrazvučni nosilac, uključujući dopler i isprekidani rad se čuje.

Digresija: bebe u trbuhu čuju dijagnostički ultrazvuk kao oštro zujanje.
    Ok, al ja ovaj moj i dalje ne čujem...

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

e pa ja čujem, izgleda da ipak nisam skrenula. a imam i dva glodavca, i iako su već starije zamorke u godinama 100% sam sigurne da bi izludile od zvuka. što se tiče mm-a, on je gluh ko top i njemu ziher ne bi smetao. ostajem pri aparatiću sa tekućinom, kao što rekoh nismo (još) primjetili neke posljedice

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi tu tekućinu uključimo u sobi poslijepodne,
    navečer malo prozračim i isključim,
    ipak to ispušta neki insekticid, ne želim da to djeca udišu cijelu noć.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi imamo zastitne mreze na prozorima i uglavnom unutra nema komaraca. U Americi, barem tu u mojim krajevima, niti nema za kupiti naprava koje se ukljuce u struju i onda ubijaju svastanesto. Nisam uspjela pronaci niti na netu. (Ali nisam se ni pretrgla trazeci.)

Stropni ventilatori ne pomazu ni najmanje.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

I mi smo investirali u komarice, stavili smo ih na sve na prozore i balkonska vrata tako da smo u kuci mirni. Od komaraca jos su mi gore ose kojih kod nas ima masu, cim dodje hrana na stol eto ih....zbog njih izbjegavamo jesti na otvorenome

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mi koristimo Iz DM-a one naljepnice i zaljepimo ili na kolica ili na majicu,haljinicu i navečer zaljepimo na krevetić,prošle godine nas spasilo na moru...ima ih 24 komada i traju oko 6 sati....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •