Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Tablete protiv komaraca i bebe

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Vidjela sam u dm-u, od jednog poznatog proizvođača dječje opreme neki aparatić na struju koji navodno tjera komarce zvukom, koji ljudi ne čuju. Jel zna netko nešto o tome? Djeluje li to?

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Vidjela sam u dm-u, od jednog poznatog proizvođača dječje opreme neki aparatić na struju koji navodno tjera komarce zvukom, koji ljudi ne čuju. Jel zna netko nešto o tome? Djeluje li to?
    Eto ja sam baš danas kupila taj, ali na baterije, tako da može na kolica. Radi na principu "ultrazvučnh valova koji iritraju komarce, a da pri tom nemaju neželjenog učinka na ljude." Muž je baš maloprije isprobao djelotvornost ispred kuće, bilo je hrpa tih insekata oko žarulje na terasi i kad je približio aparatić, svi su se razbježali i nije ih bilo dok god ga nije maknio. Pa, nadam se da djeluje, jer nije ni jeftin.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Ne djeluje.

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

meni je taj aparatić na zvuk koma, ja se mogu zakleti da ga čujem, i smeta mi. sad da li je to stvarno tako ili sam si umislila, to ne znam. što se tiče aparatića protiv komaraca imam ga, onog sa tekućinom i nismo imali nikakve (primjetne) neželjene reakcije. inače mi se čini da su sve te "smrdljive" stvari puno manje otrovne od onih kojima miris uopće ne osjetiš

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj khaa prvotno napisa Vidi poruku
    meni je taj aparatić na zvuk koma, ja se mogu zakleti da ga čujem, i smeta mi. sad da li je to stvarno tako ili sam si umislila, to ne znam.
    Nemoguće ga je čuti!
    Mislim da ti samo ide na živce!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Lotta prvotno napisa Vidi poruku
    Nemoguće ga je čuti!
    Zapravo nisi u pravu. Ljudski slušni sustav je prilično nelinearan i ima dosta izraženu kvadrirajuću komponentu, a to znači da "demodulira" ultrazvuk. Konkretno, ovi izvori zvuka protiv gamadi i glodavaca rade s isprekidanim niskim ultrazvukom (<30kHz), a to se čuje kao niz udaraca. Isto tako se poput cvrkuta može čuti šišmiše između zgrada.
    Dakle, kontinuirani ultrazvuk se stvarno ne čuje, ali svaka komponenta superponirana na ultrazvučni nosilac, uključujući dopler i isprekidani rad se čuje.

Digresija: bebe u trbuhu čuju dijagnostički ultrazvuk kao oštro zujanje.

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Zapravo nisi u pravu. Ljudski slušni sustav je prilično nelinearan i ima dosta izraženu kvadrirajuću komponentu, a to znači da "demodulira" ultrazvuk. Konkretno, ovi izvori zvuka protiv gamadi i glodavaca rade s isprekidanim niskim ultrazvukom (<30kHz), a to se čuje kao niz udaraca. Isto tako se poput cvrkuta može čuti šišmiše između zgrada.
    Dakle, kontinuirani ultrazvuk se stvarno ne čuje, ali svaka komponenta superponirana na ultrazvučni nosilac, uključujući dopler i isprekidani rad se čuje.

Digresija: bebe u trbuhu čuju dijagnostički ultrazvuk kao oštro zujanje.
    Ok, al ja ovaj moj i dalje ne čujem...

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

e pa ja čujem, izgleda da ipak nisam skrenula. a imam i dva glodavca, i iako su već starije zamorke u godinama 100% sam sigurne da bi izludile od zvuka. što se tiče mm-a, on je gluh ko top i njemu ziher ne bi smetao. ostajem pri aparatiću sa tekućinom, kao što rekoh nismo (još) primjetili neke posljedice

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj khaa prvotno napisa Vidi poruku
    meni je taj aparatić na zvuk koma, ja se mogu zakleti da ga čujem, i smeta mi. sad da li je to stvarno tako ili sam si umislila, to ne znam. što se tiče aparatića protiv komaraca imam ga, onog sa tekućinom i nismo imali nikakve (primjetne) neželjene reakcije. inače mi se čini da su sve te "smrdljive" stvari puno manje otrovne od onih kojima miris uopće ne osjetiš
    I ja ga cujem! I sigurna sam da nisam umislila. Al sta cu, trpim ga, zasad djeluje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •