Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Tablete protiv komaraca i bebe

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj khaa prvotno napisa Vidi poruku
    meni je taj aparatić na zvuk koma, ja se mogu zakleti da ga čujem, i smeta mi. sad da li je to stvarno tako ili sam si umislila, to ne znam.
    Nemoguće ga je čuti!
    Mislim da ti samo ide na živce!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Lotta prvotno napisa Vidi poruku
    Nemoguće ga je čuti!
    Zapravo nisi u pravu. Ljudski slušni sustav je prilično nelinearan i ima dosta izraženu kvadrirajuću komponentu, a to znači da "demodulira" ultrazvuk. Konkretno, ovi izvori zvuka protiv gamadi i glodavaca rade s isprekidanim niskim ultrazvukom (<30kHz), a to se čuje kao niz udaraca. Isto tako se poput cvrkuta može čuti šišmiše između zgrada.
    Dakle, kontinuirani ultrazvuk se stvarno ne čuje, ali svaka komponenta superponirana na ultrazvučni nosilac, uključujući dopler i isprekidani rad se čuje.

Digresija: bebe u trbuhu čuju dijagnostički ultrazvuk kao oštro zujanje.

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Zapravo nisi u pravu. Ljudski slušni sustav je prilično nelinearan i ima dosta izraženu kvadrirajuću komponentu, a to znači da "demodulira" ultrazvuk. Konkretno, ovi izvori zvuka protiv gamadi i glodavaca rade s isprekidanim niskim ultrazvukom (<30kHz), a to se čuje kao niz udaraca. Isto tako se poput cvrkuta može čuti šišmiše između zgrada.
    Dakle, kontinuirani ultrazvuk se stvarno ne čuje, ali svaka komponenta superponirana na ultrazvučni nosilac, uključujući dopler i isprekidani rad se čuje.

Digresija: bebe u trbuhu čuju dijagnostički ultrazvuk kao oštro zujanje.
    Ok, al ja ovaj moj i dalje ne čujem...

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

e pa ja čujem, izgleda da ipak nisam skrenula. a imam i dva glodavca, i iako su već starije zamorke u godinama 100% sam sigurne da bi izludile od zvuka. što se tiče mm-a, on je gluh ko top i njemu ziher ne bi smetao. ostajem pri aparatiću sa tekućinom, kao što rekoh nismo (još) primjetili neke posljedice

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •