Pozdrav svima,
redovno pratim forum već 5 godina i do sada sam pronalazila sve što mi treba, ali evo sada nisam, pa ako neko ima savjet.
Imam bebu od 10 mjeseci. Sa nepunih 5 mjeseci je dobila prvi zubic. Dojim je i do tada se budila do 3 puta u toku noci, jede i nastavi spavati. Od početka šestog mjeseca do sada, u toku noći se budi non stop (nekada svakih 20 minuta, nekada svaki sat, dva, ali u svakom slucaju prečesto) Do sada je naraslo 5 zubića. Spava sama u krevetcu, kada se probudi nekada je dojim, nekada samo nosam (ili MM ili ja) Kada se probudi ona toliko vrisne, kao da je neko ubude. I nakon što je uzmemo odmah se smiri.
Nekada kada baš ne mogu izdržati stavim je pored sebe i doji ili cucla cijelu noć. Nastojim da je to što rijeđe, jer već imam curicu od 5 godina koja i sada spava sa nama u krevetuPa da se ne ponavljamo.
Pitala sam pedijatricu za mišljenje, kaže da je to samo navika koje se treba riješiti.
Sinoć sam je pustila nekoliko puta da plače po 15 -20 minuta, ali nije pomoglo. Jedino da je pustim da plače dok ne zaspe, a ne znam da li je to rješenje (a i žao mi je).
Da li je neko imao slično iskustvo i da li imate prijedlog šta uraditi?
Hvala mnogo unaprijed.
Neispavana mama