Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Noćno buđenje - nespavanje

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno Noćno buđenje - nespavanje

Pozdrav svima,
    redovno pratim forum već 5 godina i do sada sam pronalazila sve što mi treba, ali evo sada nisam, pa ako neko ima savjet.
    Imam bebu od 10 mjeseci. Sa nepunih 5 mjeseci je dobila prvi zubic. Dojim je i do tada se budila do 3 puta u toku noci, jede i nastavi spavati. Od početka šestog mjeseca do sada, u toku noći se budi non stop (nekada svakih 20 minuta, nekada svaki sat, dva, ali u svakom slucaju prečesto) Do sada je naraslo 5 zubića. Spava sama u krevetcu, kada se probudi nekada je dojim, nekada samo nosam (ili MM ili ja) Kada se probudi ona toliko vrisne, kao da je neko ubude. I nakon što je uzmemo odmah se smiri.
    Nekada kada baš ne mogu izdržati stavim je pored sebe i doji ili cucla cijelu noć. Nastojim da je to što rijeđe, jer već imam curicu od 5 godina koja i sada spava sa nama u krevetu Pa da se ne ponavljamo.
    Pitala sam pedijatricu za mišljenje, kaže da je to samo navika koje se treba riješiti.
    Sinoć sam je pustila nekoliko puta da plače po 15 -20 minuta, ali nije pomoglo. Jedino da je pustim da plače dok ne zaspe, a ne znam da li je to rješenje (a i žao mi je).
    Da li je neko imao slično iskustvo i da li imate prijedlog šta uraditi?
    Hvala mnogo unaprijed.
    Neispavana mama

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Joysi prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima,
    redovno pratim forum već 5 godina i do sada sam pronalazila sve što mi treba, ali evo sada nisam, pa ako neko ima savjet.
    Imam bebu od 10 mjeseci. Sa nepunih 5 mjeseci je dobila prvi zubic. Dojim je i do tada se budila do 3 puta u toku noci, jede i nastavi spavati. Od početka šestog mjeseca do sada, u toku noći se budi non stop (nekada svakih 20 minuta, nekada svaki sat, dva, ali u svakom slucaju prečesto) Do sada je naraslo 5 zubića. Spava sama u krevetcu, kada se probudi nekada je dojim, nekada samo nosam (ili MM ili ja) Kada se probudi ona toliko vrisne, kao da je neko ubude. I nakon što je uzmemo odmah se smiri.
    Nekada kada baš ne mogu izdržati stavim je pored sebe i doji ili cucla cijelu noć. Nastojim da je to što rijeđe, jer već imam curicu od 5 godina koja i sada spava sa nama u krevetu Pa da se ne ponavljamo.
    Pitala sam pedijatricu za mišljenje, kaže da je to samo navika koje se treba riješiti.
    Sinoć sam je pustila nekoliko puta da plače po 15 -20 minuta, ali nije pomoglo. Jedino da je pustim da plače dok ne zaspe, a ne znam da li je to rješenje (a i žao mi je).
    Da li je neko imao slično iskustvo i da li imate prijedlog šta uraditi?
    Hvala mnogo unaprijed.
    Neispavana mama
    Vidim datum pitanja, i 0 odgovora i srce me boli što ženi nitko nije odgovorio...

A ni moja nije puno bolja (osim što ne sisa već papa iz bočice)... Jadna neispavana mama, suosjećam (s godinama zakašnjenja).

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

proci ce ti to brzo i zaboraviti ces ta budenja nocu ,nama pocela sa 6mj. i zavrsila sa 18mj.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •