U razmaku od par dana se dva puta do krvi ugrizao za jezik. Ja sam mu ispricala kako sam se i ja znala jako ugristi za jezik kad sam imala krive zube ali da se to sve ispravi sa aparaticem i da nista ne brine. Nije mi na kraj pameti bilo da ce mu to izazvati takvu reakciju da prestane sisati palac. Odmah. Tj cas. Uhvatio se desnom za lijevu i lijevoj vise nije dozvoljavao pristup ustima. Koja je to znaga volje bila! Totalno sam se iznenadila.
To je trajalo nekoliko dana. Onda se ponekad znalo desiti da se pred spavanje za vrijeme citanja zaboravio i stavio palac u usta a ja sam misleci da radim ispravno sto mu pomazem da ustraje u svojoj odluci onda palac njezno gurkala van, jer ako je izdrzao par dana, zasto ne bi i dalje. (moje razmisljanje tada. Ne bih to ponovila sada.) Ali ocito mu je taj palac jako falio jer kako inace objasniti to strasno mucanje koje se ubrzo pojavilo?
Prestao je sa bas jakim mucanjem onoga dana kad sam mu rekla da ako zeli moze i dalje cuclati palac. Odmah ga je stavio u usta. Pa je stavio desni. Pa opet lijevi. I odlucio da mu niti jedan vise nije fin. Ali se rjesio tereta moje prisile da ne smije cuclati palac i prestao mucati. Ne tvrdim da ce se ista stvar desiti sa bilo kojim drugim djetetom. Samo iznosim nas primjer. Koji je specifican, jer moj sin ima problema sa govorom i razumjevanjem i ritmom u govoru i sto se govora opcenito tice kasni za vrsnjacima, tako da je mucanje bilo jos samo jedna extra stvar u nizu. I po mom misljenju definitivno izazvano shockom radi prestanka cuclanja palca.
Sorry na dugom odgovoru. Ne bih htjela da me netko krivo shvati.