Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: neželi jesti

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno neželi jesti

drage mame imam dijete od godinu dana i naš je problem što odbija jest. ne želi jesti meso ni povrće, jede voćne kašice i mlijeko tj. lino proizvode ( čokolino, keksolino i sl.)
    na početku dohrane je jeo sve normalno , a onda je počeo odbijat. kad vidi žlicu samo počne plakat. probala sam jedno vrijeme da mu upoče nedajem meso pa ponovno počela davat jede 1-2 dana i opet neče, a tako i za povrče.
    kad sam otišla kod doktorice samo mi se nasmijala i pitala me dali sam došla kod nje da ga ona nahrani. jednostavno ne znam više što bi pokušala

unaprijed hvala!!

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Možda je samo faza, možda su zubi, možda mu je vruče...
    Baš sam pomogla, mislim ako je s medicinske strane sve ok, proći će. Nek pije dosta tekućine da ne dehidrira, vi mu nudite hranu , pa kad mu dođe, jesti će!
    Sretno!

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

ne želi progutat on nekako i otvori usta ali kad osjeti šta je izvadi rukom iz usta isve baci na pod. nekidan je pojeo 4-5 žlica mesne kašice i sve ispovračao.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I mi imamo slićan problem.
    Ima perioda kada opće ne želi jesti.
    Evo recimo danas za doručak je fino pojeo čokolino i poslije od sveki dobio bananka.
    Za ručak smo mu htjeli dati mahune pojeo jednu žlicu i dalje niš.
    Ali pije puno čaja.
    A recimo jučer isto tako ujutro čokolino poslije sam mu nudila krafnu nije htio onda sam mu dala kinder pingvi i pojeo naravno.
    Kad se zbudio dala sam mu kašicu kupovnu povrće im meso na jedvite jade je pojeo trećinu.
    oko 18 sam mu nudila voće ali niš, pa je stariji jeo torticu i onda sam mu dala bananka i to je sve pojeo.
    Pio je naravno puno čaja po običaju.
    I prije spavanja je pojeo čokolino i pola voća od popdne.
    I tako ima dana kad ne želi jesti a nekad baš fino jede i već sam na rubu snaga ovih dana kad neće.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

a i on meni hoče samo saltko, a i preko noči mi puno jede 3-4 bočice. a neželi pit sko samo vodu. nekad mu kupim mesnu kašicu pa mu bude po 3 dana jedna. a neznam jel to normalno da nejede meso i povrče. ima sad 9 i pol kila. i doktorica nam stalno govori da je mršav tj da mu fali kila do kila i pol.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja mislim da djetetu dajete previše slatkoga...lina čokolina, bananko i sl. i to će naravno jesti jer ima jaki slatki okus i to mu je fino i samo to hoće. Ali dobro, to je vaš izbor, a ovo samo moje mišljenje.

Moje dijete je u početku jako odbijalo dohranu, mislim da je tek oko 8.mj počeo jesti neke male količine.

Sada s godinu dana se pomamio za hranom, ne smije vidjeti da netko jede odmah on traži njam njam.
    Imam 4 obroka, tj. 3 glavna i za međuobroke voće ili jogurt.

Kada je odbijao jesti malo sam ga pustila nisam forsirala, nakon pola sata ili sat bi bolje pojeo....

Vrućine su počele pa mislim da i zato manje jedu....

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja bih rekla da je slatko problem. te gotove žitne kašice imaju u sebi 30 % šećera nakon njih ništa nije fino. Što on to jede po noći? Adaptirano? Da li si mu pokušala davati hranu u komadićima da ju sam stavlja u usta? Da li je dobivao malo grublje teksture od gotovih kašica? Kako izgleda vaš dnevni jelovnik?

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

i ja sam njemu uzela neku pauzu s mesom i povrćem, a slatko baš kao slatkiše ne jede, tj .ne želi baš ja mu dam čokoladicu a on to baci. jednom sam mu kupila kašicu špageti bolonjez i to je jeo, al nemože stalno to jest.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj galicka prvotno napisa Vidi poruku
    i ja sam njemu uzela neku pauzu s mesom i povrćem, a slatko baš kao slatkiše ne jede, tj .ne želi baš ja mu dam čokoladicu a on to baci. jednom sam mu kupila kašicu špageti bolonjez i to je jeo, al nemože stalno to jest.
    kako ne jede? lino ima 30% šećera, to je kao da mu daješ šećer na žličicu:

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A zašto mu ne daš tijesto sa umakom kad kuhaš za vas, samo manje začini?

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

ujutro vočnu kašicu kad se probudi pa kasnije pred spavanje bočicu. onda pojede vočno jogurt, sljedeči bi mu obroktrebao bit meso i povrče a to baš neželi i onda mu dam nešto dugo jel nemogu pustit da bude gladan, pokušam mu dat par puta ali odbija pljune van ili povrati meso ili povrče. onda mu dam neki komadić voća: bananu, jabuku, marelicu ili krušku. i onda pred spavanje opet bočicu.
    jede kravlje mlijeko od kad je prestao sisati, probavala sam mu dati (kršitelj koda) ,*** ali neče to da jede.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zašto mu nakon spavanja umijesto voćnog jogurta ne daš pravi ručak? Mislim da se zasiti nakon voćnog jogurta (koji opet ima barem dvije žlice šećera u sebi) tako da mu se ne sviđa okus , a i nije gladan.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    A zašto mu ne daš tijesto sa umakom kad kuhaš za vas, samo manje začini?

probala sam neče. jako je tvrdoglav. eto naprimjer neki dan sam pravila lazanje i probala mu dat pojeo je mali koadič. altako kad nešto kuham inače slabo da jede. takvi mi je i muž bio do 2-3 godine. samo preko noči jeo a preko dana ništa. pa sad neznam dali ima to ikakve veze.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Oprosti , ali ne razumijem kako povraća? Smetaju mu komadići ili mu ti uguraš na silu u usta? Mislim , ako je ovi drugo, nemoj. Steći će loše navike.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

probala sam neče. jako je tvrdoglav. eto naprimjer neki dan sam pravila lazanje i probala mu dat pojeo je mali koadič. altako kad nešto kuham inače slabo da jede. takvi mi je i muž bio do 2-3 godine. samo preko noči jeo a preko dana ništa. pa sad neznam dali ima to ikakve veze.
    Mali komadić je super za početak. Malo po malo.

Ne znam što bi ti rekla za noćno jelo , osim da je to navika . Ako po noći popje tri boce mlijeka sigurno dobiva dovoljno kalorija dnevno, ali bi bilo dobro kada bi pomalo poćeo jesti više preko dana , raznovrsniju hranu. Ali polako, bez prisile i prevelikih očekivanja koliko on MORA pojesti u obroku. Ovo MORA po mjeri majke ili ostatka obitelji. Na tebi je da mu nudiš zdravu i pravu hranu, a on određuje količinu. Djeca su različita , neka jedu često po malo i čini se da po obroku malo pojedu, ali jedu često.
    Posljednje uređivanje od sirius : 18.06.2011. at 15:08

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

neguram mu več se pomalo igramo i pojede 3-4 žlice i samo odjednom povrati. a to je počeo radit ima par dana što god da pojede ( osim bočice) isplazi jezik i samo se napreže da povrati.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Mali komadić je super za početak. Malo po malo.

Ne znam što bi ti rekla za noćno jelo , osim da je to navika . Ako po noći popje tri boce mlijeka sigurno dobiva dovoljno kalorija dnevno, ali bi bilo dobro kada bi pomalo poćeo jesti više preko dana , raznovrsniju hranu. Ali polako, bez prisile i prevelikih očekivanja koliko on MORA pojesti u obroku. Ovo MORA po mjeri majke ili ostatka obitelji. Na tebi je da mu nudiš zdravu i pravu hranu, a on određuje količinu. Djeca su različita , neka jedu često po malo i čini se da po obroku malo pojedu, ali jedu često.
    a nejedemo ni mi ništa masno i nezdravo kao pomfri ili slično nismo neki ljubitelji ribe ali i to nekad jedemo. svinjetinu jedva skoro nikako večinom junetinu govedinu,povrče i voče. tako da neznam zašto je prestao jesti. samo najednom krenuo povračat. dali mu je to neka faza ili što ja neznam, al stvarno sam se opčela brinut. jel da odem kod doktorice radi toga reklabi mi da nije ništa i sl.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Npr. izbaci kašice po malo i uvedi svježe voće. sad je sezona i ponuda je velika. za doručak uz voće možeš ponuditi žitarice (griz na vodi+ voće, žgance+ voće, zobene pahuljice -kuhane+ voće) , to će mu dodati malo kalorija.
    Nakon spavnaja ponudi ručak, ono što vi jedete prilagođeno njemu. ili skuhaj finog svježeg povrća kojeg sad ima u izobilju, juhicu , malo kuhanog mesa ...smiksaj ako voli glatko, ali u isto vrijeme daj mu na tanjurić par komadića da sam stavlja u usta.
    Najvažnije , odbaci SVOJA očekivanja o količini i kreni u hranjenje opušteno. Po mogćnosti nudi mu obrok dok i vi odrasli ručate, puno je bolje da on ne bude u fokusu nego dio obitelji.
    Posljednje uređivanje od sirius : 18.06.2011. at 15:16

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

neguram mu več se pomalo igramo i pojede 3-4 žlice i samo odjednom povrati. a to je počeo radit ima par dana što god da pojede ( osim bočice) isplazi jezik i samo se napreže da povrati.
    Ne znam , to je stvarno čudno. A povraća li voćnu kašicu i jogurt?

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

ja mu napravim vočnu kašicu od sviježeg voča pa nekad pojede nekad ne. što se tiče mesa neželi ni izmiksano ni u komadičima samo baca, čini mi se da mu smeta miris mesa.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

jučer sam mu dala vočni jogurt krenio je plakat što sam mu dala da jede. on bi se samo igrao. ima 2-3 dana da bezveze počne plazit jezik i namjerno se tjera povračat. a i došao je do faze da sve sa poda stavlja u usta ( al doslovno sve, kamenje, pjesak, lišče grančice....)

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jučer sam mu dala vočni jogurt krenio je plakat što sam mu dala da jede. on bi se samo igrao. ima 2-3 dana da bezveze počne plazit jezik i namjerno se tjera povračat. a i došao je do faze da sve sa poda stavlja u usta ( al doslovno sve, kamenje, pjesak, lišče grančice....)
    to je apsolutno normalna i poželjna faza. stavi mu tanjur sa komadićima hrane na pod pa će i to sigurno staviti u usta.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sad sam vidjela na tvojim starim postovima da maleni ima iskustav sa urinarnim infekcijama. Ako mu se naglo smanjio apetit ne bi bilo loše da provjerite urin.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

probala sam, istrese iz tanjuria i mulja po podu i gazi preko toga. probat ču sadko napočetku sve pomalo pa da vidim hoče onda počet jest

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

sad sam vidjela na tvojim starim postovima da maleni ima iskustav sa urinarnim infekcijama. Ako mu se naglo smanjio apetit ne bi bilo loše da provjerite urin.

ima e. coli i stalno mu je na granici infekcije. pio je 2 puta antibiotike i ništa mu nije pomoglo uvjek je na istom 10 na 5

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

probala sam, istrese iz tanjuria i mulja po podu i gazi preko toga. probat ču sadko napočetku sve pomalo pa da vidim hoče onda počet jest
    Prvo provjerite urin.
    A drugo...on je dijete, malo dijete. Normalno da proljeva, prosipa , gnječi , istražuje...to mu je posao i ne bi bilo dobro da je drugačije, to bi značilo da nešto nije u redu. Moraš se truditi nači načina da ga zainteresiraš za normalnu hranu, tj. da potakneš i podržiš njegovu prirodnu znatiželju. Skini ga, stavi u hranilicu, postavi novine po podu, daj komad lubenice u ruke i uživaj. Nakon nekog vremena (tjedana , mjeseci) biti će sve spretniji i manje će nereda raditi. Za ostale obroke ponudi normalnu hranu, izbjegavaj staklenke (osim kad ne stigneš drugačije), ako pojde tri zalogaja , dobro. Jesti će kasnije, ponudi mu isto, a ne slatko . Izbjegavj hranu sa puno dodanog šećera, to mu nije dobro niti za urinarne infekte (baketrije vole šećer).
    Posljednje uređivanje od sirius : 18.06.2011. at 15:46

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

urin redovito kontroliramo i bakterije je uvjek prisutna ( jel ju je u rodilištu dobio) . a za bakteriju pije sirup od brusnice pa je i to moguče da zbog toga nejede. probat ču mu davati što manje slatkog i probat mu smanjiti bočicu preko noći. neče njemu ništa biti ako pola dana nejede kako treba samo da se nauči jesti sve. hvala na savjetima puno si mi pomogla

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

urin redovito kontroliramo i bakterije je uvjek prisutna ( jel ju je u rodilištu dobio) . a za bakteriju pije sirup od brusnice pa je i to moguče da zbog toga nejede. probat ču mu davati što manje slatkog i probat mu smanjiti bočicu preko noći. neče njemu ništa biti ako pola dana nejede kako treba samo da se nauči jesti sve. hvala na savjetima puno si mi pomogla
    Kod urinarnih infekcija jedan od simptoma je povraćanje , manjak apetita i gubitak/ nedobivanje na težini. Nadam se da vas vodi nefrolog/ urolog, a ne samo pedijatar, te da su otklonjene sumnje na eventualne mehaničke smetnje urinarnog trakta koje bi mogle uzrokovati stalnu pojavu e.coli u urinu. Zbog toga ipak treba malo detaljnije reagirati od strane pedijatra ako dijte ima takvih problema sa jelom (pogotovo ako se pojave naglo).

Ali ovo sa smanjenjem gotovih proizvoda, šećera i opuštenosti što se hranjenja tiče vrijedi za sve.
    Posljednje uređivanje od sirius : 18.06.2011. at 16:01

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

neide kod urologa, samo kod pedijatra. ali meni je palo na pamet to što on ima tu bakteriju stalno a pedijatrica nedaje antibiotik da se to izlječi. jedino što pije sirup od brusnije od kojeg smo primjetili da također neželi jesti ( poslije pijenja sirupa). to je dvosjekli mač nedavati mu sirup pa se bojati od upale bakterije ili mu davati pa da nejede. baš sljedeči tjedan idemo kod pedijatrice na sistematski pregled sa godinu dana, pa ču vidjet to i sa njom, jel ako mi ona nepomogne tražit ču dalje jel očito mi nema druge. a mali je bio 2 puta na uzv bubrega i sve je uredu, jedino što mu je to s bakterijom stalno prisutno.

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja isto mislim da to definitivno treba nefrolog viditi što je i o čemu se to točno radi, jer nije normalno, a u svakom slučaju ni dobro, da je bilo kakva bakterija/upala toliko dugo prisutna u organizmu. A da ne naglašavam da je o djetetu riječ.
    Ne želim te sad plašiti, ali bolje otići kod specijalista, pa biti na čisto.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

bili smo u Splitu kod dr. sarage i dobio je garamicin mast i s tim smo ga mazali 10 dana i to ništa nije pomoglo, a njegova pedijatrica traži samo da vadimo urinokulturu svaki drugi mjesec da se to kontrolira.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Meni se ne čini pametnim puštati dijete (a ni odraslog) sa 10 na 5 bakterija u urinu. Ja bih svakako tražila još koje mišljenje, i to čim prije.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

nitko nam ne može ništa više reći što da radimo, antibiotike mu ne daje jer je kao bakterija stabilno. ne znam gdje bi se obratili, bili smo u st i nakon toga bakterija stoji na istom. ne znam dali ko zna na koji način ili s čim se liječi ta bakterija, jel kad popije antibiotik bakterija ostane uvijek 10 na 5

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

to je tocno napisala masnica.ne toliko slatkog.moja cura ima 6 mj.isto nece dohranu al sad je skuzila da je hrana i voce bolje od onog mljeka sto pije.a i vrucine su.a sin 5 god isto tak je zezao a sad isto ak pojede slatkis nema sanse hranu..to je normalno i to je dječje.pozzz.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •