Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Ne znam kako....?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Hm, ja mogu reći da imam prilično lako odgojivo dijete.
    Ok, budi se ona i sada nekada svakih sat i pol. Popodne bez mene odspava pola sata pa moram leći pored nje. Nije posebno plačljiva, ali da sam je vucala i nosala sa sobom cijelo vrijeme, jesam. Nije bilo šanse da sjedi/leži/stoji u korpi/gajbi dok ja nešto radim - većinu stvari sam radila u marami jer je ona pokušavala izaći, zvala me je i bilo mi je teško ne udovoljiti njezinoj znatiželji. I sad je slično, samo što sad visi uz mene dok kuham, pere suđe, čisti ribu sa mnom, mijesi tijesto. Nekada se sama zaigra u sobi. U bašči mora okopati baš onu biljku koju i ja, čuči u paradajzu dok ga ja vežem, čupa zaperke... Gotovo sve radimo zajendo. WC nikada ne zaključavam, uđe, priča sa mnom, hoće mi obrisati guzu. Stalno je tu.
    E sad, kod MItovski je problem i u tome što dijete plačući zadržava dah. To nije mala stvar. To nije obično cendranje i ljutnja. Mene bi to izbezumilo. Ne znam. Mislim da to nije stvar razmaženosti, ona je jednostavno takva. Ima takav karakter i treba se pomiriti s tim. Mislim, pomiriti. Reagirati što je brže moguće (barem bih ja tako), pa makar obrisati ruke o majicu, hlače... Ili ju možda "šokirati" - na brzinu joj glasno otpjevaj pjesmicu o maminim prljavim rukama, napravi dramu, glupiraj se.... kod nas to često upali (ok, ako je umorna ili se ustala na lijevu nogu - kao danas, onda ništa ne pali, onda ju pustiš i to je to, ali kao što rekoh, kod nas se sve svodi na lagano cendranje i uredovanje tko gdje smije/ne smije stati i što mora raditi. Udovoljavamo samo kad skužimo da je stvarno umorna i gledam što prije ju ubaciti u krevet).

I slažem se s Mimah kad kaže da djeci ne treba lagati. Ja mrzim lagati djetetu, okolišati, moliti. Ok, znam i ja biti lukava, navesti ju na nešto, ali isto nikada neću izmisliti fore kakve ona spominje o tortici. Ne može sada i gotovo. No, kada obećam, ispunim obećanje. Čak ako ona i zaboravi. Hoće čokoladu prije ručka. Ne može, dobit ćeš poslije ručka. Onda se ona za ručak fino najede, a ja ju pitam hoće li čokolade. Neće. Super!

Tako da, Mitovski, nije tebi lako
    Posljednje uređivanje od SikaPika : 19.06.2011. at 04:09

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •