Ifigenija, moram reći da mi tvoja logika nikako ne drži vodu nije mi jel, logična

. ne želim doista da ovo shvatiš kao napad, al nikako mi nije jasno kako ti ne vidiš od drveta šumu? pa ne možeš dijete zaštititi tako da mu kontroliraš apsolutno sve, da ne ide nikuda samo, da ne oblači odjeću koja bi svrnula pogled bolesnika na njih, ma onda nemoj ni na more voditi da ne bi neki pacijent buljio u naga dječja tijela, jer gle, takvih ima...
mislim, tehnički možeš, al oprosti čemu onda i živi. ja ne znam da li ja pretjerano uzimam tvoje komentare al su mi prilično radikalni i zbrkani istovremeno. baš osjećam jedan veeeliki strah a doista mislim da je on kontraproduktivan i da iz njega činimo mnoge gluposti.
možeš ga donekle zaštititi usađivanjem odgovornosti, razvojem samopouzdanja, učenju vještina koje mu mogu glavu spasiti,. moraš ga učiti koliko je bitno kretati se u čoporu ako dođe do nužnosti kretanja noću, autostopiranju koje nikako ne bi trebalo biti pod normalno, al eto, nekad baš može biti hitno. možeš ga učiti milionu stvari, tisuću puta ga zaključati, i opet ne znaš hoće negdje iza nekog ćoška izbiti neki Paravinja.
hoću reći da će svatko od nas poduzeti sve što smatra potrebnim ali život je cesta na kojoj nemaš garancije na ništa.