Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: porod u Vinogradskoj...

malena15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno porod u Vinogradskoj...

Hm od kuda da počnem.... kao prvo nisam se dosta dugo mogla odlučiti u kojoj bolnici roditi: Vinogradska, Sv.Duh, Petrova, Rijeka, Varaždin...
    Na kraju je odluka pala Vinogradsku... Trudovi su počeli s noći 20 na 21.06... u razmacima od svakih 15-20 minuta, i nisu se manifestirali kao bol u križima nego kao bol u maternici.... u 7 sam bila naručena na vađenje krvi u Vinogradskoj, pa u 10 pregled u trudničkoj i u 12 razgovor s hematologom u vezi tromboze (sprečavanja)....u 7h su trudovi već bili na 5 minuta.... sjeli smo muž i ja na kavu i čekali pregled u trudničkoj.... Kad sam došla u 10 u trudničku sestra me ismijala da to što ja imam nisu trudovi.... Nakon pregleda doktor me poslao pod hitno u rađaonu jer sam bila otvorena 4 prsta... Bio je živćan jer je bilča gužva, pa se zderao na mene kada sam ga pitala kako u rađaonu kada mi je setra rekla da su to lažni trudovi.... u pola 11 sam stigla gore na kat na prijem, gdje je obavljen ctg i klistir.... nakon toga sam čekala na prijemu sjedeći u sobi do 16h jer je rađaona bila puna... gladna, žedna... a muž iza stakla jer kao on ne smije unutra ja ne smijem van.. ali ajde prošlo je i to... došla sam u rađaonu kada su trudovi bili na dvije minute... Nakon pregleda su zaključili da sam se zatvorila na 1,5cm, jer sam bila u sjedećem položaju djete je pritisnulo grlić maternice i došlo je do zatvaranja.... savjetovali su mi trganje vodenjaka i epiduralnu radi otvaranja jer bi inače porod trajao predugo.... prije poroda nisam željela ni jedno ni u snu, no kada su rekli da se to mora iz medicinskih razloga napraviti... pristala sam... prva epiduralna primljena u 19h... nije uopće ublažila trudove ali je počelo otvaranje.... drugu epiduralnu sam sama tražila oko 21h... nisam osjetila niti jedan trud iduća 2h.... što mi je dobro došlo jer sam se uspjela odmoriti i spremiti za tiskanje.... kako sam cijeli dan bila na tašte... muž je tražio da mi daju glukozu na infuziju jer sam bila preslaba.... u 23h su mi odlučili dati drip.... i tada su krenuli opaki trudovi... meni se činilo da ću umrijeti od bolova, a babica i sestre me nisu ni doživljavali.... u 23.37h sam rodila malog sina, i svi bolovi su u sekundi nestali... kako to obično biva... onaj trenutak kada sam ga primila na prsa sve mi je bilo predivno... znači babica mi je masirala međicu s parafinskim uljem i popucala sam unatoč tome.... tražila sam da mi ostavi pupčanu vrpcu da otpulsira i naišla na stav da kaj ja znam... danas se svakakve gluposti čitaju po forumima... ah mi mladi... na kraju ju je ipak ostavila da otpulsira dok smo se mi naslikavali sa bebekom na pregledu kod ginekologa tjedan dana poslije sam ustanovila da su me jako loše zašili... i moram još neko vrijeme mirovat da ne bi morala na ponovno šivanje.... poslije poroda u bolnici je bilo sve ok... sestre oće pokazati dojenje, doktori su ok... znači pričam nakon poroda... Ne znam da li smijem to napisati, ali koliko sam čula od drugih cura preporuka za doktora je dr.Koščec i dr.Grabovac...

toliko od mene

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

čestitam!
    i ja ovih dana očekujem porod u vinogradskoj.

malena15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

samo se nemoj ustručavati tražiti kaj god si zamislila... budu prigovarali, ali ćeš i dobiti to kaj tražiš i moj savjet ti je epiduralna.... i ako može neka muž ide s tobom....meni je moj pomogao PUNO... i ne treba tečaj

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

muž će sigurno ići samnom, ali epiduralne se nekako bojim.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

bucka, meni je glavna sestra u radaoni rekla da je apsolutno za plan poroda, pa lijepo sve napisi, upoznaj muza s planom i nek se bori ak bas naletite na krive ljude. ma, epiduralna ti ne treba
    sretno!

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Čestitke na malom sinu, i sljedeći pu će ti biti sve jasnije

malena15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

hvala curke.. epiduralne se nemaš zašto bojati... ako možeš bez nje svakako je bolje... ali meni je bilo lakše s njom...sretno

Mingola avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

čestitam !!
    nikad neznamo šta nas čeka na porodu..

Vojvođanka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

naježila sam se na ono "loše su me zašili" kako pobogu? gdje su gledali??

čestitam na bebaču

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •