Škola u koju moja kći ide je jedna od najboljih u Hrvatskoj. Na zadnjem rangiranju je bila treća od 450 osnovnih škola u RH.
Škola je zaista kvalitetna s odličnim profesorima i super ravnateljem i to se zna i u krugovima srednjih škola
Kad dođe vrijeme za upis u srednju sve petice se jednako gledaju iako ne vrijede jednako. Tu bi jedino prijemni ispit možda pomogao jer ni 5,0 nije garancija uspješnog upisa.
Dodatne bodove, odnosno izravan upis u srednju školu nose natjecanja i pobjede na istima.
Često se sjetim moje rođakinje iz Dalmacije koja je imala svaku godinu 5,0 a nije pola toga znala, prošla, naučila kao mi odavde koji nismo imali 5,0 a bili smo jako dobri. Kad je došlo vrijeme za srednju upisala je neku tešku, elitnu školu u Splitu jer su joj to ocjene omogućavale, ali ne i znanje i već se na polugodištu ispisala i prešla u strukovnu za konobare i nije ni to uspjela završiti. Pošto nije imala bogzna kakvo znanje skupljala je jedinice i pala razred. Srednju nije nikada završila. I sad nek netko meni veli da sve petice jednako vrijede? U malim mjestima uglavnom svi imaju petice jer se nastavnici ne mogu, ne žele nikome zamjeriti. Svi se poznaju i kako onda, hipotetički da ja kao profesor dam jedinicu malome od susjede ili sinu od načelnika ili ćeri od doktorice...Nemojte me krivo shvatiti, ali to je tako. Uvjerila sam se na svoje oči i uši. Žao mi je jedino te djece koja poslije pate i muku muče u srednjoj jer nemaju kvalitetno niti dovoljno predznanje za teške i zahtjevne srednje škole.
Mi smo jučer imali priredbu povodom dana škole i na njoj je prisustvovao i ravnatelj jedine srednje škole kod nas. Nadam se da je došao da vidi svoje buduće đake, iako moja kći kaže da neće ići u tu školu.
Moja kći je za svoje uspjehe dobila komplet vrijednih knjiga od ravnatelja i čim smo došli doma bacila se na čitanje