Stranica 5 od 7 PrviPrvi ... 34567 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 350

Tema: Razred za naprednu djecu

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Meni se čini da je u cijeloj ovoj priči najbitnije samopouzdanje, što očito kćer od Tanči ima, i to mi se kod nje sviđa (koliko iz opisa mogu zaključiti). Nije u cijeloj priči bitno ni 5.0 ni darovitost nego duboka, duboka sigurnost u sebe i svoje kvalitete, a to im usađujemo mi roditelji od rođenja. To je snaga za budućnost i garancija nekog budućeg uspjeha - da će uspjeti biti sretni, zadovoljni i raditi ono što vole, a to je ono najteže, za to su potrebni jaki i čvrsti karakteri, sigurni u sebe.

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Meni se čini da je u cijeloj ovoj priči najbitnije samopouzdanje, što očito kćer od Tanči ima, i to mi se kod nje sviđa (koliko iz opisa mogu zaključiti). Nije u cijeloj priči bitno ni 5.0 ni darovitost nego duboka, duboka sigurnost u sebe i svoje kvalitete, a to im usađujemo mi roditelji od rođenja. To je snaga za budućnost i garancija nekog budućeg uspjeha - da će uspjeti biti sretni, zadovoljni i raditi ono što vole, a to je ono najteže, za to su potrebni jaki i čvrsti karakteri, sigurni u sebe.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo da javim da je moja kći osvojila prvo mjesto na 55. državnom natjecanju mladih tehničara koje se održavalo protekla tri dana u Primoštenu.
    Presretna sam i preponosna mama
    Sad čekam da se državna prvakinja vrati s puta da čujem sve detalje i da vidim pobjednički rad.
    Znam da je bilo jako teško, njih 21 ponajboljih iz cijele Hrvatske su se natjecali. Zadaci kao i rad su isto bili jako teški, ali isplatio se trud.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Svaka čast!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Bravo za malenu!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj bobaibeba prvotno napisa Vidi poruku
    Ma naravno. O tome se i radi. Ne mogu ni zamisliti kakva bi tek bila moja mala da je nismo uvijek poticali i ohrabrivali i hvalili ... Nadam se da će sve jednom doć na svoje, ipak su ''prve godine najvažnije''.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Tanči, mora da lebdiš pola metra iznad tla od sreće i ponosa !

Andrea, pametna i posebna djevojčice, BRAVO !!!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Evo da javim da je moja kći osvojila prvo mjesto na 55. državnom natjecanju mladih tehničara koje se održavalo protekla tri dana u Primoštenu.
    znaš li da su prošle godine ti najbolji dobili i ljetnu školu u Kraljevici na poklon.

Hajde mi pp rad kad stigne.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    znaš li da su prošle godine ti najbolji dobili i ljetnu školu u Kraljevici na poklon.

Hajde mi pp rad kad stigne.
    Aha, dobila je 10 dana u Kraljevici na poklon i pretplatu na ABC tehnike.
    Rad je bio jako zahtjevan . Zgrada na dva kata. Vidjela sam samo slike jer je rad putovao posebno s kombijem pa još nije došao do nas. Prevelik je za nositi u autobus pa su ga poslali s nekim profesorom koji je došao u svom aranžmanu s kombijem.

Daj mi na pp mail pa ti pošaljem sliku
    Posljednje uređivanje od Tanči : 06.04.2013. at 11:47

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

imaš pp.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mene baš zanima kako ovakvi primjeri djeluju u praksi pa pratim ovu temu i želim reći kako mi je drago zbog Tanči i njezine djevojčice - lijepo je promatrati nečiji uspjeh i napredovanje! Jedino što mi je malo zapelo je napomena kako su za taj razred odabrane većinom djevojčice, pa me to podsjetilo na jedan članak od prije nekoliko godina u časopisu "Profil akademija" gdje jedan učitelj piše o tome kako je školski sustav: zahtjevi škole, način obrade sadržaja... sve ustvari skrojeno po mjeri djevojčica. Znam da sam se tada baš zamislila oko toga. Evo citat iz članka Jutarnjeg lista http://www.jutarnji.hr/-skola-je-stv...jcica-/245802/
    Dječacima treba dinamika na satu. Statični nastavni satovi na kojima se samo sjedi, čita i piše više odgovaraju djevojčicama.Dječacima treba više fizičke aktivnosti, manipulacije pomagalima i praktičnog rada.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa Vidi poruku
    Tanči, mora da lebdiš pola metra iznad tla od sreće i ponosa !

Andrea, pametna i posebna djevojčice, BRAVO !!!
    Je, draga. Nisam uopće mogla spavati noćas. Mislila sam kako ću se konačno noćas opustiti jer mi se dijete vratilo živo i zdravo, ali ništa. Od tolikih emocija nisam mogla spavati i već u 6 ujutro sam veš prala i presvlačila krevete.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Bravo Andrea!!!!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Cestitam!

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala svima na čestitkama i podršci

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako lijepo! Bravo Tanči za kćer i za emotivnu mamu!

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

možda sam propustila,ali kako se onda vrednuje 5-ica iz naprednog razreda i 5-ica iz prosječnog,s obzirom da su u konačnici-zaključene ista ocjena za manje/više gradiva?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj lasica prvotno napisa Vidi poruku
    možda sam propustila,ali kako se onda vrednuje 5-ica iz naprednog razreda i 5-ica iz prosječnog,s obzirom da su u konačnici-zaključene ista ocjena za manje/više gradiva?
    Isto. Nema razlike. To je, na žalost kod nas tako.
    Ali ipak se to prije ili kasnije sve iskristalizira.
    Mene je jako ljutilo poklanjanje petica u nekim školama do 4. razreda. Sva djeca su praktički imala 5,0, ali kad su ta djeca došla u 5. razred, e onda je nastao kaos.
    Znam nekoliko djece koja su upisala 5. razred s odličnim uspjehom iz 4. a sad muku muče da li će uopće proći razred.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Isto. Nema razlike. To je, na žalost kod nas tako.
    Zašto na žalost? Ako je način poučavanja i zahtjevnost gradiva posebno prilagođena sposobnostima i interesima "izabrane" djece sasvim je u redu da njihova petica ima jednaku težinu kao i petica iz prosječnog razreda.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A što ako se pojave četvorke?

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Draga Tanči neznam kako sam propustila ovu temu,sad sam čitala od prvog do zadnjeg posta,želim čestitati tebi i pravoj školarki na nizu uspjeha i pravom Božjem daru.Meni je izrazito drago da se takva djeca stave u poseban program i da se s njima radi u smjeru njihovih već sad velikih mogućmnosti.Drago mi je da ima u školstvu ljudi koji prepoznaju talente,i idemo dalje s njima...
    Spomenu o izdvajanju i tzv"pretvaranju" nema jer oni koji vele da je to nepošteno prema drugoj djeci su jalni i zavisni,ili ne razmišljaju da im djete ima drugi talent a oni slijepi pred tim.
    Budi ponosna na svoju curku,ma hvali je na sve strane,bez imalo skromnosti to je za hvalu i svakako poticaj i drugim učiteljima da velike talente šalju dalje,jer ta djeca mogu više,bolje i jače...Sretnoooo!!!
    Posljednje uređivanje od Nitenaja : 08.05.2013. at 20:13

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I ja čitam zaostatke od prošlog mjeseca! Bravo!To je velika stvar!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa Vidi poruku
    A što ako se pojave četvorke?
    I mene ovo zanima. Sada se u srednju upisuje prema ocjenama pa znači li to da će se lakše u npr. MIOC upisati netko sa malo znanja i svim peticama nego netko sa puno znanja koji je završio težu OŠ, ali nema sve petice ili se gleda i koju je dijete OŠ završilo?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa sigurno da se ne gleda. Kako bi se gledalo, možda onaj iz "lakše" škole sa svim peticama bolje zna od onog iz "teže" sa svim peticama.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne gleda se, naravno. Dečki mi idu u jednu od težih škola u Splitu, u školi ističu i da su jedna od boljih u zemlji (po rezultatima onih nekih probnih matura za osnovce) i meni je drago da se puno od njih traži. Međutim, evo, ravnateljica nam je dala podatak da imaju puno odlikaša, ali svega desetak djece iz svih viših razreda ima prosjek 5.0. A. nije jedan od njih, i nije mi baš svejedno da ne može mirno spavati što se upisa u željenu srednju tiče.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Škola u koju moja kći ide je jedna od najboljih u Hrvatskoj. Na zadnjem rangiranju je bila treća od 450 osnovnih škola u RH.
    Škola je zaista kvalitetna s odličnim profesorima i super ravnateljem i to se zna i u krugovima srednjih škola
    Kad dođe vrijeme za upis u srednju sve petice se jednako gledaju iako ne vrijede jednako. Tu bi jedino prijemni ispit možda pomogao jer ni 5,0 nije garancija uspješnog upisa.
    Dodatne bodove, odnosno izravan upis u srednju školu nose natjecanja i pobjede na istima.
    Često se sjetim moje rođakinje iz Dalmacije koja je imala svaku godinu 5,0 a nije pola toga znala, prošla, naučila kao mi odavde koji nismo imali 5,0 a bili smo jako dobri. Kad je došlo vrijeme za srednju upisala je neku tešku, elitnu školu u Splitu jer su joj to ocjene omogućavale, ali ne i znanje i već se na polugodištu ispisala i prešla u strukovnu za konobare i nije ni to uspjela završiti. Pošto nije imala bogzna kakvo znanje skupljala je jedinice i pala razred. Srednju nije nikada završila. I sad nek netko meni veli da sve petice jednako vrijede? U malim mjestima uglavnom svi imaju petice jer se nastavnici ne mogu, ne žele nikome zamjeriti. Svi se poznaju i kako onda, hipotetički da ja kao profesor dam jedinicu malome od susjede ili sinu od načelnika ili ćeri od doktorice...Nemojte me krivo shvatiti, ali to je tako. Uvjerila sam se na svoje oči i uši. Žao mi je jedino te djece koja poslije pate i muku muče u srednjoj jer nemaju kvalitetno niti dovoljno predznanje za teške i zahtjevne srednje škole.
    Mi smo jučer imali priredbu povodom dana škole i na njoj je prisustvovao i ravnatelj jedine srednje škole kod nas. Nadam se da je došao da vidi svoje buduće đake, iako moja kći kaže da neće ići u tu školu.
    Moja kći je za svoje uspjehe dobila komplet vrijednih knjiga od ravnatelja i čim smo došli doma bacila se na čitanje

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Tanči, ovo o malom mjestu i odlikašima jednostavno nije istina.
    Ok, možda će neki progledati kroz prste kad se odlučuje između ocjena zato što mu znaju roditelje ili su roditelji neke face u selu.
    Ali da će mu se dati 5 umjesto 2 ili 3, teško.
    Oprostite na upadu na temu.
    Drago mi je da ste ti i tvoja kćer zadovoljni školom, profesorima.
    Definitivno je prednost velikog grada što se škola može birati, nama u malim mjestima bude onako kako nam grah padne pa kako se tko nađe u tome.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kosjenka, ne generaliziram, ali moje iskustvo je skroz drukčije od tvojeg i dalje tvrdim da je to tako. Čast iznimkama.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Isteklo mi vrijeme za editiranje;
    što se tiče biranja srednje škole nekako mi izgleda da je zapravo svima isto jer svi moraju putovati. Rijetki su oni kojima je škola preko puta kuće.
    Na kraju će prije doputovati dijete iz npr Karlovca u Zagreb nego dijete koje putuje unutar Zagreba iz npr. Podsuseda do MIOCa jer je Zagreb zagušen prometnim gužvama i svako putovanje javnim prijevozom traje barem sat vremena u svakom smjeru. Mojoj kćeri bi trebalo do MIOCa sat i pol minimalno u jednom smijeru, a ja autom stignem u Rijeku za sat vremena

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tanci, ne razumijem kakve veze lokacija škole ima sa bilo čim . Sigurno ti je lakše nego da živiš u domu ? Putuje se toliko koliko se putuje . Ne bira se srednja skola po lokaciji ( osim ako nisi mm koji je birao najbližu da može spavati ujutro ). Putovanja sam cijelu srednju školu iz kustosije na zvijezdu i to mi uopće nije bilo strašno niti problematicno, nego pozitivno iskustvo.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Putovala sam i ja iz Gajnica u MIOC ali mi je trebalo manje od sat vremena jer u to vrijeme još nije bilo prometnih gužvi.
    Danas je to stvarno problematično, tj. djeci sigurno treba puno više vremena.
    Ali djetetu iz Karlovca je još gore, osim ako ima svog privatnog šofera, jer ga na dolasku u Zagreb opet čeka prometna gužva.
    (zapravo baš i ne vjerujem da ima djece koja žive u Karlovcu a u Zagrebu idu u srednju školu)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja nisam izabrala najbližu školu(onu ispred kuće) nego ošla u najdalju koja je postojala, a od trećeg razreda sam svakodnevno bila na praksi na sasvim drugom dijelu grada, pa onda u školu ili obrnuto

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Putovala sam i ja iz Gajnica u MIOC ali mi je trebalo manje od sat vremena jer u to vrijeme još nije bilo prometnih gužvi.
    Danas je to stvarno problematično, tj. djeci sigurno treba puno više vremena.
    Ali djetetu iz Karlovca je još gore, osim ako ima svog privatnog šofera, jer ga na dolasku u Zagreb opet čeka prometna gužva.
    (zapravo baš i ne vjerujem da ima djece koja žive u Karlovcu a u Zagrebu idu u srednju školu)
    Ako djeca žele gimnaziju tada sigurno najčešće ostaju u blizini svog mjesta stanovanja . Mi smo imali trećinu djece u razredu u domu , i još određeni broj njih koji su putovali izdaleka (npr. iz sela iza zapresica ) , ali samo zato sto se u zg od kontinentalnoj hrvatskoj moglo upisivati u smjerove koje smo imali.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tanci , ovako kad čitam puno previše brines . Dijete ti je super odlikasica , motivirana , sistematicna , odgovorna , u motivirajucoj okolini. Sigurno su joj nakon osnovne škole sva vrata . Obzirom da ima pravo znanje i ako ju želja za ucenjem ne napusti , ima veliku mogućnost uspjeha .
    Da ja imam takvog učenika doma ne bi me brinuli drugi odlikasi , bili oni pravi ili navuceni.

a sto se tiče primjera iz gornjeg posta gdje odlikasica nije završila srednju školu , meni je veća katastrofa da nitko nije shvatio u čemu je problem ( i pokušao joj pomoći ) pa da djevojka na kraju ima samo osnovnu školu , nego činjenica da je ( možda ) imala lažne odlične ocjene bez stvarnog znanja . Iako i u to čisto sumnjam , nije niti peticu bez znanja i truda u osnovnoj samo tako dobiti.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa i mi smo, puno u domu, i puno putnika. Jedan je putovao čak iz Zaboka.

I da dodam: nisam primijetila taj sindrom malog mjesta kod te djece, bili su dobri đaci u MIOCu i završili ga, a završili su i fakultete.
    Posljednje uređivanje od Mima : 11.05.2013. at 12:04

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Tanči,
    pratim ovaj topic i dajem tebi i curki punu podršku.

No, želim ti reći da imaš predrasude oko kvalitete škola i veličine sredina. Moje iskustvo je, recimo, potpuno drukčije od tvog, ali potpuno je pogrešno stvarati općenite zaključke o nečemu samo na osnovu vlastitog iskustva.

Primjerice, ja sam išla u osnovnu u malom mjestu, u razredu je bilo samo dvoje odlikaša, a tih dvoje odlikaša nisu imali 5,0. Ne znam da li je itko u školi imao 5,0. Pri tom sam uz svoj 4,7 prosjek, dobila hrpu nagrada na raznim natjecanjima i smotrama iz različitih predmeta.

Onda sam došla u jednu od najboljih gimnazija u zemlji, u malom gradu, u koju dolaze i učenici iz susjednih gradova (koji imaju gimnazije, ali je ova bolja) pa sam shvatila da mojih ili tuđih 4,7 iz osnovne vrijede više od nečijih 5,0.

U tom našem razredu u srednjoj najpametniji i najaktivniji učenici vrzmali su se oko prosjeka 4,0-4,8, većina ih je završila fakultete (pravo, medicina, jezici itd. od Zagreba, preko Rijeke i Trsta, do SAD-a), jedan je doktorirao, jedna je na doktoratu, nekoliko magistriralo (po starom sistemu).
    Od onih nekoliko pet nula učenika - razne su im sudbine, a mahom je to bila prilično dosadnjikava ekipa.

No, iz razreda je svih 32 učenika na upisima upalo na najmanje jedan fakultet, neovisno o prosjeku.
    Ja sam na faks u Zagreb došla sam s kompleksom manje vrijednosti male sredine. Kakvo razočaranje! Od stotinjak studenata, od kojih su mnogi bili velikim dijelom iz Zagreba, neću ni napisati koliko nas je redovno upisalo četvrtu godinu, ni kakva je bila razina njihovog srednjoškolskog znanja, a o debatama sam mogla samo sanjati.
    Moja osnovna i srednja škola u nekim su dijelovima bile kvalitetnije od fakulteta, a u srednjoj sam imala pametniju i načitaniju ekipu od one na faksu društvenog smjera u glavnom gradu.

Dobrih i loših učenika, kvalitetnih i nekvalitetnih škola i nastavnika ima u velikim i u malim mjestima. Kad tad se vidi tko je sa sobom donio znanje i tko želi razmišljati, učiti i raditi, a tko je donio kvazi dobre ocjene i poziranje.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne znam odakle pomisao da mene brinu tuđe petice?
    Niti najmanje me ne brinu, ni zanimaju.
    Ja sam napisala svoje mišljenje i iskustvo i na to imam pravo. Isto kao što su tu neki napisali svoje mišljenje i iskustvo i imaju ti pravo.
    Ali to ne znači da sam ja u krivu. I ne bih više o tome jer topic polako ide u kupus, a to ne želim.
    Hvala onima koji prate moje pisanje o mom djetetu i pružaju potporu. Znam da ima i jalnih no ne dira me to. Neka im ovo bude poticaj.
    Voljela bih da pišu roditelji čija djeca također idu u napredne razrede i programe pa da razmjenjujemo iskustva jer je ovo sve još u povojima u RH
    Ispričavam se na pogreškama, pišem prek mobitela jer smo na natjecanju Susedgrad Sokol međunarodni TKD turnir. Moja kći je osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju u formama. Borbe još traju. Ima djece i mladih sa svih strana Lijepe naše i iz inozemstva

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni je samo drago da je curica krenula u taj razred i da joj je tamo dobro.
    Uvodni dio rasprave sam nekad davno pocela citati ali su me toliko izivcirale teze prosvjetnih radnika koji su dominantno bili protiv takvog razreda da sam zakljucila da je najbolje da se uopce ne javljam i ne citam. Ja u svakom slucaju podrzavam takav razred govoreci iz vlastitog iskustva skolovanja u nasem uravnilovka sustavu, i zivim u nadi da ako ce biti potrebe da ce takva mogucnost biti jednog dana i mojoj djeci na raspolaganju...

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Jučer je moja kći dobila poziv na dodjelu Oskara znanja koje Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta dodjeljuje svim državnim i međunarodnim prvacima u subotu 08.06 u NSB-u
    http://www.skole.hr/skole/vijesti_az...=8502#mod_news
    Posljednje uređivanje od Tanči : 04.06.2013. at 10:08

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bravo!

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Bravo! I čestitke!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa i mi smo, puno u domu, i puno putnika. Jedan je putovao čak iz Zaboka.

I da dodam: nisam primijetila taj sindrom malog mjesta kod te djece, bili su dobri đaci u MIOCu i završili ga, a završili su i fakultete.
    Mi smo putovali i iz daljih mjesta u Zgb. u školu. Samo do Zaboka je znalo trebati cca pola sata.
    Isto tako srednja škola, gimnazija, malo mjesto,... 36 učenika u razredu, 30 ih upisalo (i zavšilo) fakultete koje su željeli i to ne neke bezvezne (PMF, Stomatologija, Pravo i slično).
    Posljednje uređivanje od Anemona : 04.06.2013. at 11:57

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam došla iz jako jako loše osnovne škole u lošu gimnaziju - oboje u malom mjestu. Mogu reći da sam bila talentirana učenica, ali od mene se u školi nije tražilo onoliko koliko je se moglo i trebalo, a ja, kao i većina djece, nisam se zamarala s time. No, iz mog razreda nas je jako puno završilo fakultete, što u Zagrebu, što u Splitu, što u Dubrovniku - mahom medicinu, računarstvo, strojarstvo, ekonomiju, itd.

Kada sam došla u Zagreb na studij, bilo mi je jasno da su razina mog školskog znanja i način učenja lošiji od kolega iz Zagreba. I bilo mi je jako teško u početku stići taj način rada, naviknuti se na znanje koje se traži. Ali na kraju sam završila faks u redovnom roku, sa vrlodobrim uspjehom. Hoću reći - sve se može kad se hoće, moja generacija je uspjela unatoč lošoj startnoj poziciji stići i nadoknaditi sve propušteno.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Škola u koju moja kći ide je jedna od najboljih u Hrvatskoj. Na zadnjem rangiranju je bila treća od 450 osnovnih škola u RH.
    Škola je zaista kvalitetna s odličnim profesorima i super ravnateljem i to se zna i u krugovima srednjih škola
    Kad dođe vrijeme za upis u srednju sve petice se jednako gledaju iako ne vrijede jednako. Tu bi jedino prijemni ispit možda pomogao jer ni 5,0 nije garancija uspješnog upisa.
    Dodatne bodove, odnosno izravan upis u srednju školu nose natjecanja i pobjede na istima.
    Često se sjetim moje rođakinje iz Dalmacije koja je imala svaku godinu 5,0 a nije pola toga znala, prošla, naučila kao mi odavde koji nismo imali 5,0 a bili smo jako dobri. Kad je došlo vrijeme za srednju upisala je neku tešku, elitnu školu u Splitu jer su joj to ocjene omogućavale, ali ne i znanje i već se na polugodištu ispisala i prešla u strukovnu za konobare i nije ni to uspjela završiti. Pošto nije imala bogzna kakvo znanje skupljala je jedinice i pala razred. Srednju nije nikada završila. I sad nek netko meni veli da sve petice jednako vrijede? U malim mjestima uglavnom svi imaju petice jer se nastavnici ne mogu, ne žele nikome zamjeriti. Svi se poznaju i kako onda, hipotetički da ja kao profesor dam jedinicu malome od susjede ili sinu od načelnika ili ćeri od doktorice...Nemojte me krivo shvatiti, ali to je tako. Uvjerila sam se na svoje oči i uši. Žao mi je jedino te djece koja poslije pate i muku muče u srednjoj jer nemaju kvalitetno niti dovoljno predznanje za teške i zahtjevne srednje škole.
    Mi smo jučer imali priredbu povodom dana škole i na njoj je prisustvovao i ravnatelj jedine srednje škole kod nas. Nadam se da je došao da vidi svoje buduće đake, iako moja kći kaže da neće ići u tu školu.
    Moja kći je za svoje uspjehe dobila komplet vrijednih knjiga od ravnatelja i čim smo došli doma bacila se na čitanje
    Gdje se može naći ta rang-lista?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

U subotu smo bili na dodjeli Oskara znanja državnim i međunarodnim prvacima u NSB-u
    Bilo je jako lijepo i svećano. Od 130 000 djece koja su se natjecala u svim razinama, ovdje je njih 190 državnih prvaka i 40 učenika koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima dobilo priznanja. Međunarodni su uglavnom informatičari.
    Dakle- najbolji od najboljih
    I moje dijete je dobilo oskara i priznanje.
    Prilog o tome je bio na svim TV dnevnicima u subotu, a vjerujem da se može pogledati i sada.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Tanči, bravo za tvoju curu!
    Čitam da nekom ludom odlukom (ili odlukom luđaka) državni prvaci iz astronomije i informatike ne dobivaju niti jedan ekstra-bod za upis u srednju...pa kako je to moguće?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Tanči, bravo za tvoju curu!
    Čitam da nekom ludom odlukom (ili odlukom luđaka) državni prvaci iz astronomije i informatike ne dobivaju niti jedan ekstra-bod za upis u srednju...pa kako je to moguće?
    Možda zato jer su to izborni predmeti, ali svejedno bi trebali nešto dobiti... ovo jednostavno nije fer.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Čokolada, hvala.
    Ovo za nedobivanje bodova sam i ja čula. Ne znam što da mislim o tome osim da nije fer.
    Žalosno je što nitko u ovoj državi tu djecu niti potiče, niti im pomažu i sad im još i odmažu.
    Novi pravilnik o bodovanju je dobar u onom dijelu gdje se sve ocjene i opći uspjeh određuje na dvije decimale pa sad ne bude 4,5 i 5,0 isto. Iako su oboje odlikaši.
    Obrazloženje da državni prvaci iz informatike imaju vjerovatno uspjehe iz matematike i fizike pa im dodatni bodovi iz informatike ne trebaju ne stoji jer djeca ni fizički, ni teoretski ne mogu gurati paralelno redovnu školu i nekoliko natjecanja.
    Svako natjecanje ima školsku razinu, županijsku i državnu. Na natjecanja se putuje, izostaje s nastave po nekoliko dana zaredom. Neka se i preklapaju i neizvedivo je sudjelovati na više njih.
    Za moju kći se sad "otimaju" profesori. Svi bi dogodine s njom na natjecanje.
    Njoj je to fora, ali je svjesna da nemre stići na sve.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ovo za informatiku mi ne ide u glavu,ne znam gdje se dogodio propust i zašto se to ne ispravi (valjda će županijska stručna vijeća za informatiku uložiti prigovor).

mislim...da se za tango dobiva bod,a za informatiku ne...ok, cijenim svaku ekstra aktivnost i trud,ali ovo je baš propust koji se može jednim dopisom ministarstva riješiti u jednom danu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj majeczka prvotno napisa Vidi poruku
    Gdje se može naći ta rang-lista?
    Tanči, i ja bih molila ovu informaciju, čisto da vidimo gdje smo...

Stranica 5 od 7 PrviPrvi ... 34567 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •