Pokazuje rezultate 1 do 50 od 350

Tema: Razred za naprednu djecu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mislim da je to super. I da je moje dijete u pitanju nebi uopće razmišljala upisati ju u taj razred ili ne.
    Očito je da tvom djetetu treba više intelektualnog poticaja, a prelazak u 5. razred je prava prilka za to.
    Djeci za većim potrebama treba pružiti više.
    Društvo?
    Dolazi i prolazi. I iz vrtića su izašli pa im se ništa nije dogodilo.
    Uostalom. U životu će puno puta mijenjati sredine i radna mjesta (pretpostavka), a samim tim i ljude koji ih okružuju.
    U ovoj situaciji će se samo ranije suočiti s tom činjenicom i naučiti lakše uspostavljati nova poznanstva.

Ali to je moje razmišljanje.

Samo naprijed.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

E da. I još sam se nečeg sjetila.

Uvijek se gleda na potrebe "slabije" djece.
    I njima se uvijek pruža više prilika i mogućnosti i sve se njima podređuje pa eto primjer da se u klasične razrede stavljaju djeca sa posebnim potrebama kojoj je realno potrebno više pažnje i vremena i svega i puno bi im više odgovarali manji razredi sa okolinom koju oni mogu pratiti.

U Hrvatskoj se ne polaže pažnja na djecu koja također trebaju poticaj, ali u onom drugom smjeru. Kada im treba dati VIŠE.
    Na to se uvijek nekako gleda... neznam kako bi se izrazila a da to točno opišem.

Ugl, komentari su. Vaš dijete je nadprosječno, ali mi nemamo nikakvih mogućnosti i dodatnih programa za njega.

Treba takvoj djeci dati MOGUĆNOSTI i PRILIKE.
    I treba se prestati sramiti.
    Jer oni su naša budućnost.

I super da se našla škola u kojoj su to prepoznali.

Toril avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj jvk prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da je to super. I da je moje dijete u pitanju nebi uopće razmišljala upisati ju u taj razred ili ne.
    Očito je da tvom djetetu treba više intelektualnog poticaja, a prelazak u 5. razred je prava prilka za to.
    Djeci za većim potrebama treba pružiti više.
    Društvo?
    Dolazi i prolazi. I iz vrtića su izašli pa im se ništa nije dogodilo.
    Uostalom. U životu će puno puta mijenjati sredine i radna mjesta (pretpostavka), a samim tim i ljude koji ih okružuju.
    U ovoj situaciji će se samo ranije suočiti s tom činjenicom i naučiti lakše uspostavljati nova poznanstva.

Ali to je moje razmišljanje.

Samo naprijed.
    Slažem se u potpunosti s jvk!
    Smatram da je za djecu bolje da se u ranoj dobi susretnu sa što više izazova, jer će se tako učiti snalaziti i prilagođavati novim situacijama (bit će izvan "comfort zone") i pronalaziti načine za rješavanje problema.

Navest ću konkretni primjer iz života naših obiteljskih prijatelja:
    kao "napredno" dijete, koje lako svladava školske zadaće i bez puno muke ima sve petice (u osnovnoj i srednjoj školi), njihova kćer je uvijek bez puno muke bila najbolja u razredu. Zbog toga nije imala potrebu razviti pravilnu tehniku učenja, nije imala poticaj da se bori da bude najbolja, jer joj je to lako polazilo za rukom.

Problem je nastao kada je krenula na jedan od najtežih fakulteta i počela dobivati trojke i dvojke. Ovo joj je bio šok i izgubila je motivaciju. Provlačila se s godine u godinu, ali kako više nije bila najbolja i nitko ju nije poticao izvana, a iznutra nije imala izgrađen poriv i ambiciju na kraju, je odustala od studiranja i sada radi poslove (kada ih uspije naći!) s "pola mozga".

Žao mi je te djevojke, jer je imala puno potencijala, ali joj je trebao netko tko će ju poticati od rane dobi da iskoristi svoje sposobnosti do krajnosti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •