darovitost itekako može biti problem, tj. darovito dijte baš zbog darovitosti može imati problema u školi . sigurna sam da određeni broj djece u vašoj školi uz ADHD i ADD ima i darovitost, ili ADHD i ADD ima zbog darovitosti.
Ali važno je stvari nazvati pravim imenom, tj. znati točno što je dijtetu i zašto se ponaša tako kako se ponaša, korjen problema kod darovitih, ADD-a i ADHD-a je drugačiji, prenma tome drugačiji je način rada i motivacije, toleriraju im se drugačije stvari.
da li me nervira ili ne, ne znam , prihvatila sam to kao stanje u sistemu. Ali bez obzira na sistem i davno prije škole znala sam da je moje dijete drugačije od većine, i nije mi bilo jasno u čemu ja griješim i zašto je tako. postalo mi je puno lakše kada sam konačno shvatila i dobila smjernice kako pomoći njemu i sebi.jer ih ustanove, s nestručnim kadrom, na svaki znak odstupanja od "normalnog" šalju po dijagnozu. koja ionako ništa ne mijenja. ne govorim o nekim ekstremima, ali zar nije to znak da, ono što kaže beti, a martu nervira, djeci (ovisno kod kojeg prosvjetnog radnika dopadnu) nije dozvoljeno da budu djeca - ovakva il onakva. stalno ih se promatra, testira.
Naravno , to nitko ne kaže, da svi daroviti imaju problem, ali određeni broj njih ga ima.ne može darovitost biti problem.
ok, u nekom malom postotku od tih 10%, ali ne u gotovo cijelom postotku.

Odgovori s citatom