Pokazuje rezultate 1 do 50 od 350

Tema: Razred za naprednu djecu

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Baš ovako kao što sirius kaže...uvijek je bilo takve djece, a mnoga niti nisu dobro završila . Cvijeta, moje je duboko uvjerenje da i tempo života i prehrana kroz desetljeća utječe na ovakve poremećaje (kao što sad imamo poplave raznih karcinoma, pa nitko ne tumači bolesnicima da to nije ništa i otkud ih sad toliko). Pogledaj samo kako živimo - prije su djeca skakala po dvorištima, livadama i poljima i ispucavala energiju, nisu cijeli dan boravila u vrtiću ili školi, a sad svoje dijete po 100 puta dnevno opominjem da ne skače po stanu jer susjedima smeta (a vani smo uvijek kad god možemo).
    Koliko je školsko gradivo postalo obimnije, koliko je novih saznanja...pa ne možeš reći da je škola "stalno" ista.
    Učitelji uglavnom nisu educirani o problemu, mislim - znaju da postoji, ali ne znaju što i kako. Nema sustavne edukacije, utrpa im se u razred 30 učenika, 2 s posebnim potrebama, 3 ADHD-a, pa ti radi kvalitetno.

Dijete mi je dijagnostici završilo jer sam sumnjala da ima mentalnih teškoća (ništa NIKAD nije mogla upamtiti, nije se nikad odazivala na pozive, trčala je ko manijak doslovno satima, impulzivnost strašna, strpljenje i tolerancija na nuli), a s druge strane me ponekad fascinirala zaključivanjem, logikom i širokim interesima. Pa je ispalo da je daroviti ADHd-ić, nema gore kombinacije jer se darovitost uglavnom ne vidi - prevladava ADHD .
    Posljednje uređivanje od čokolada : 03.07.2011. at 19:41

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •