Pokazuje rezultate 1 do 50 od 350

Tema: Razred za naprednu djecu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam nekad imala problema predrasuda prema psiholozima (tako to studenti filozofije obicno imaju prema studentima psihologije ), ali priznajem da mi je to bila jedna od naglupljih predrasuda u zivotu. Danas sam razvila suprotni dojam: vecina psihologa s kojima sam imala posla su ljudi od kojih njihova okolina zaista ima koristi, i njihova su znanja i kompetencije za danasnje drustvo iznimno vazni. I malo je onih obitelji i skolskih zajednica u kojima bi psiholoska pomoc bila visak.

a sto se tice skrininga i instant reagiranja - to je samo privid. Tako se mozda cini onima koji su previse na forumu , i jer se zaista danas u medijima cesce pise o posebnim potrebama djece (i darovite i ostale). Ali jedno je pisanje u medijima, a drugo stvarnost u nasim skolama. U stavrnosti nema instant reakcija.
    Mi imamo iskustvo s trazenjem posebnog tretmana za dijete kojem se se posebne potrebe vide odmah, i koje, zbog citave situacije, uglavnom kod ljudi izaziva zelju da mu pomognu i olaksaju (i uz to ima rijesene papire, i propisima ustanovljene obaveze skole da osigura individualizirani pristup). Pa opet imam dojam da sam vrlo vrlo tesko postigla da u skoli dobije koliko toliko adekvatan pristup.

Mogu samo misliti koliko je tesko postici uvazavanje djetetove darovitosti u skoli, kad je nama ovdje na forumu (uglavnom visokoobrazovanim i za djecje potrebe senzibiliziranim osobama) toliko tesko priznati da necijem tudjem djetetu to zaista treba, cak i ako nasem vlastitom mozda ne treba.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa Vidi poruku

a sto se tice skrininga i instant reagiranja - to je samo privid. Tako se mozda cini onima koji su previse na forumu , i jer se zaista danas u medijima cesce pise o posebnim potrebama djece (i darovite i ostale). Ali jedno je pisanje u medijima, a drugo stvarnost u nasim skolama. U stavrnosti nema instant reakcija.

Mogu samo misliti koliko je tesko postici uvazavanje djetetove darovitosti u skoli, kad je nama ovdje na forumu (uglavnom visokoobrazovanim i za djecje potrebe senzibiliziranim osobama) toliko tesko priznati da necijem tudjem djetetu to zaista treba, cak i ako nasem vlastitom mozda ne treba.
    X
    I zato što se slažem, a i da oživim tradiciju .

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo si jako dobro primijetila.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •