moj kćer je preskočila iz 3. u 4. razred uz veliko protivljenje škole; u 5. razredu ju je zbornica dočekala na nož s namjerom da dokaže kako ona nije ništa posebno ... prevarili su se.
Na kraju njenog školovanja, niti jednom rječju je nisu spomenuli, nije dobila nikakvu pohvalnicu što je bila superodlikaš i najmlađa među njima; ona je to jako zamjerila školi, a kada se upisala u MIOC, ja sam otišla ravnateljici OŠ i to joj rekla.
Njena OŠ je pred nekoliko godina izdala knjigu o školi i navodili su poznate ljude koji su pohađali školu: od pjevača do nogometaša. Nigdje nisu spomenuli da su imali i jednu jedinu djevojčicu koja je uspješno prošla akceleraciju - valjda zato što se nije profilirala u pjevačicu ili sportašicu ...
Ljudski jal je nemjerljiv.
Ono što smo mi uspjeli uz veliki angažman psihologice i radionica, te uz mijenjanje naših stavova - da je izrasla u djevojku koja može svakom roditelju biti na ponos i diku, zadovoljna sama sa sobom (uglavnom), društveno angažirana, sa zadovoljavajućim društvenim životom ...
A početak nije bio tako obećavajući, dapače čak.