Iskustva nakon prvog tjedna su nikakva, odnosno nema ih. Djeca su se ovaj tjedan upoznavala s novim predmetima i profesorima. Sutra je roditeljski, pa ćemo nešto valjda saznati od razrednice vezano uz program i sve ostalo.
Inače je taj razred proglašen među ostalom djecom kao elitni i na žalost sam se od jalnih roditelja već naslušala neumjesnih komentara.
I moja kći taji svoje uspjehe. Davno je shvatila da je bolje biti prosječan. Ali moram ovo podijeliti s vama. Prije dva mjeseca kad smo bile kod prijatelja odvjetnika, mi odrasli smo se zapričali o nekim parnicama, a njoj je to bilo dosadno slušati i pita ona da li smije uzeti neku knjigu iz biblioteke i čitati dok mi ne završimo. Uzela je knjigu i legla potrbuške na trosjed (doma bi legla na pod jer tako joj je najljepše) i čitala dva sata koliko smo mi odrasli pričali. Kad smo završili idem ja vidjeti jel ona još uvijek čita i pitam ju što čita? Nikad ne bi pogodila koju je knjigu uzela. Udžbenik iz latinskog jezika! Da, ona je dva sata čitala latinski koji nikad do tada nije srela u životu i poslije mi oduševljeno pričala kak je super.
I da ju još malo pohvalim; ovo ljeto na moru je postala ronilac. Pravi. Sa knjižicom i zaronima do 6 metara dubine. Istraživala je podmorje otoka Brača i Hvara.