Pokazuje rezultate 1 do 50 od 350

Tema: Razred za naprednu djecu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da malo osvježim temu.
    Iskustva su sljedeća; moje dijete je zadovoljno. Ja isto. Tata se ne izjašnjava, njemu je sve ok dok je mala zadovoljna.
    Što se tiče programa, sve su prošli. Nastava u ovom polugodištu traje još mjesec dana, a oni su gotovi. Profesori su prezadovoljni jer nemaju zaostataka i kažu da je milina raditi u ovom razredu jer je uvijek disciplina na nivou, a da po drugim razredima gube po 10- 15 min samo za smirivanje djece.
    Što se tiče ocjena u razredu ima svega. Čak i jedinica i dosta dvojki. Osobito iz povijesti. Taj profesor je jako strog i traži od djece da logički razmišljaju, a ne da bubaju napamet. Mnogi roditelji su se žalili na njega. Moja kći kod njega za sada ima 5, ali me isto ljuti što djecu pita stvari koje ih nije naučio i koje ne pišu u udžbeniku.
    To bi bilo za sada to.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tanči, kakva su iskustva sad nakon godinu i pol ?

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

I mene zanima.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    Tanči, kakva su iskustva sad nakon godinu i pol ?
    Što se moje kćeri tiče, sve super. Ona je jako dobro i dobro joj ide. Prije dva tjedna je pobijedila na županijskom natjecanju iz graditeljstva (tehnički) u vrlo jakoj konkurenciji kao i na županijskom natjecanju iz TKD-a. Sve joj to pomaže da trenira samopouzdanje iako je ona i dalje samozatajna. 3.4. ide u Primošten na državno iz graditeljstva pa se sad sprema za to.
    Što se tiče škole, ne znam kaj bi rekla. To je inače jako dobra škola i ravnatelj je fantastičan i profesori su ok,ali ja nisam zadovoljna razrednicom. Ta žena se jednostavno ne snalazi u toj svojoj ulozi, a da ne govorim kako silno želi cijeli razred uprosječiti. Ne kužim to. Taj razred je osnovan baš za naprednu djecu da bi razrednica cijelo vrijeme radila upravo suprotno, a s druge strane nama roditeljima na sastanicima govori nešto sasvim deseto.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čestitam na pobjedi iz TKD i tehničkog , možda je to čak i moja bivša škola, i ako je iz tehničkog profesorica blizu penzije mogla bi to biti moja razrednica

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

pustimo na stranu ljubomorne ljude, pustimo na stranu potrebu roditelja da o svom djetetu normalno razgovaraju sa drugim ljudima
    moje je mišljenje da posebno, pretjerano, isticanje neke sposobnosti djeteta( osobito dok je malo, prije puberteta) može donijeti i štetu.
    ima takvih primjera
    klinac u osnovnoj 5.0, u miocu 5.0, na fer-u padne prvi ispit zbog sitnice, ne završi ili završi nakon 10 godina jer svaki ispit pokušava spremiti 100% , sve zbirke riješiti...( znam takav primjer)

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cipelica prvotno napisa Vidi poruku
    pustimo na stranu ljubomorne ljude, pustimo na stranu potrebu roditelja da o svom djetetu normalno razgovaraju sa drugim ljudima
    moje je mišljenje da posebno, pretjerano, isticanje neke sposobnosti djeteta( osobito dok je malo, prije puberteta) može donijeti i štetu.
    ima takvih primjera
    klinac u osnovnoj 5.0, u miocu 5.0, na fer-u padne prvi ispit zbog sitnice, ne završi ili završi nakon 10 godina jer svaki ispit pokušava spremiti 100% , sve zbirke riješiti...( znam takav primjer)
    Isla sam u MIOC i zavrsila FER i ne znam niti jedan ni slican slucaj ovome sto spominjes. Neki su odustali, al da je to iz razloga sto su pokusavali 100% rijesiti zbirke, a da poslije 5.0 u MIOC-u nisu mogli, ne bih rekla.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ima takvih primjera
    Ovo o čemu pišeš je perfekcionizam, vrlo čest u darovite djece, ali takva djeca ga često razvijaju sama po sebi, a ne zbog pretjerane roditeljske hvale.

I ne znam zašto se sad Tanči na ovoj temi maltene mora opravdavati zato što joj je dijete u takvom "posebnom" razredu. Mene bi više zanimala konkretna iskustva - tj. koje su prednosti, a koji nedostaci takvog oblika nastave. I što dijete u takvom razredu dobiva, a što gubi (odnosno, gubi li išta).

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    I ne znam zašto se sad Tanči na ovoj temi maltene mora opravdavati zato što joj je dijete u takvom "posebnom" razredu. Mene bi više zanimala konkretna iskustva - tj. koje su prednosti, a koji nedostaci takvog oblika nastave. I što dijete u takvom razredu dobiva, a što gubi (odnosno, gubi li išta).
    I mene ovo isto zanima.

Što ako je neko dijete lumen za matematiku, fiziku, tehnički, informatiku itd. ali mu slabije ide npr. pismeno izražavanje i strani jezici? Da li spada u napredne? Ili ima 2 iz glazbenog? Ili samo oni koji su u svemu napredni?

Što je s ocjenama? Npr. učenik na naprednom programu dobije 4 iz matematike a zna više od onog koji je dobio 5 u normalnom programu. Kako će se onda ocjene gledati prilikom upisa u srednju školu?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

bez obzira sto je tvoj brat isao s njim u skolu, cini mi se prilicno ishitreno zakljuciti, da je to zbog roditelja i pohvala.
    teoretski postoji milijun razloga.
    gledajuci ljude oko sebe, citajuci knjige o nadarenoj djeci, statisticki gledano razlog - roditelji/pohvala je minoran.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    čestitam na pobjedi iz TKD i tehničkog , možda je to čak i moja bivša škola, i ako je iz tehničkog profesorica blizu penzije mogla bi to biti moja razrednica
    Nije, profesorica je 40+. Divna, draga i jako vesela žena koja obožava djecu i svoj posao

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •