čestitam na pobjedi iz TKD i tehničkog, možda je to čak i moja bivša škola, i ako je iz tehničkog profesorica blizu penzije mogla bi to biti moja razrednica
čestitam na pobjedi iz TKD i tehničkog, možda je to čak i moja bivša škola, i ako je iz tehničkog profesorica blizu penzije mogla bi to biti moja razrednica
pustimo na stranu ljubomorne ljude, pustimo na stranu potrebu roditelja da o svom djetetu normalno razgovaraju sa drugim ljudima
moje je mišljenje da posebno, pretjerano, isticanje neke sposobnosti djeteta( osobito dok je malo, prije puberteta) može donijeti i štetu.
ima takvih primjera
klinac u osnovnoj 5.0, u miocu 5.0, na fer-u padne prvi ispit zbog sitnice, ne završi ili završi nakon 10 godina jer svaki ispit pokušava spremiti 100% , sve zbirke riješiti...( znam takav primjer)
Ovo o čemu pišeš je perfekcionizam, vrlo čest u darovite djece, ali takva djeca ga često razvijaju sama po sebi, a ne zbog pretjerane roditeljske hvale.
I ne znam zašto se sad Tanči na ovoj temi maltene mora opravdavati zato što joj je dijete u takvom "posebnom" razredu. Mene bi više zanimala konkretna iskustva - tj. koje su prednosti, a koji nedostaci takvog oblika nastave. I što dijete u takvom razredu dobiva, a što gubi (odnosno, gubi li išta).
I mene ovo isto zanima.
Što ako je neko dijete lumen za matematiku, fiziku, tehnički, informatiku itd. ali mu slabije ide npr. pismeno izražavanje i strani jezici? Da li spada u napredne? Ili ima 2 iz glazbenog? Ili samo oni koji su u svemu napredni?
Što je s ocjenama? Npr. učenik na naprednom programu dobije 4 iz matematike a zna više od onog koji je dobio 5 u normalnom programu. Kako će se onda ocjene gledati prilikom upisa u srednju školu?
bez obzira sto je tvoj brat isao s njim u skolu, cini mi se prilicno ishitreno zakljuciti, da je to zbog roditelja i pohvala.
teoretski postoji milijun razloga.
gledajuci ljude oko sebe, citajuci knjige o nadarenoj djeci, statisticki gledano razlog - roditelji/pohvala je minoran.