Pokazuje rezultate 1 do 50 od 350

Tema: Razred za naprednu djecu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ovak, kriterij za ovaj razred je bio 5,0 i takva djeca su prebačena iz svojih nekadašnjih u ovaj novo oformljen razred.
    Na žalost, ispalo je da su to uglavnom djevojčice pa je ubačeno još nekoliko dječaka koji nisu imali 5,0 ali zbog ravnopravnosti i ravnoteže spolova.
    Program je isti. Potpuno isti kao i u svim ostalim šestim razredima u osnovnim školama RH. Ali, puno ga lakše i prije savladavaju pa profesori imaju više vremena, a i volje raditi više s djecom.
    I još nešto jako interesentno što su profesori primjetili; u tom razredu je uvijek mir i tišina dok u ostalima profesori gube i po 15 minuta dok smire djecu i počnu raditi.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Ovak, kriterij za ovaj razred je bio 5,0 i takva djeca su prebačena iz svojih nekadašnjih u ovaj novo oformljen razred.
    Na žalost, ispalo je da su to uglavnom djevojčice pa je ubačeno još nekoliko dječaka koji nisu imali 5,0 ali zbog ravnopravnosti i ravnoteže spolova.
    Program je isti. Potpuno isti kao i u svim ostalim šestim razredima u osnovnim školama RH. Ali, puno ga lakše i prije savladavaju pa profesori imaju više vremena, a i volje raditi više s djecom.
    I još nešto jako interesentno što su profesori primjetili; u tom razredu je uvijek mir i tišina dok u ostalima profesori gube i po 15 minuta dok smire djecu i počnu raditi.
    Ok, sad nam je puno jasnije da je to razred za vrijednu, sistematicnu , mirnu i dobro organiziranu djecu.
    dakle, vjerojatno je dio darovitih ostao u normalnim razredima i tamo rade nered.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ok, sad nam je puno jasnije da je to razred za vrijednu, sistematicnu , mirnu i dobro organiziranu djecu.
    dakle, vjerojatno je dio darovitih ostao u normalnim razredima i tamo rade nered.
    sirius, razumijem tvoju poziciju.
    samo bih dodala da iz pozicije roditelja jedne nadarene i sistematicne i organizirane cure, bi me i takav mali pomak veselio.
    kod cega bi meni najsimpaticnija varijanta bila normalni mijesani razredi, koji se onda djelomicno razdvajaju u male "clustere" u kojima nadarena djeca dodatno i drugacije rade.

ja sam u principu odustala, ne mislim vise o tome. mislim da je to bolje i za dusevno zdravlje djeteta, a i moje. doduse svako toliko imam pomalo griznju savjest
    sa profesorima cura ima srece. prilicno su ok. no sustav je takav, kakav je. i tu se malo sto moze napraviti. njima je to jedna briga manje. (ovo kod djece koja su socijalno integrirana, te nemaju nekih drugih poteskoca)

oni to vide ovako: 5.0 prosjek, najbolja u razredu iz svih predmeta, brza, drustvena, brzo se prilagodi, stas vise? koga briga za potencijale, koga briga sto dijete samo seba (nesvjesno) prilagodava na "nize "ljestvice, jer ne zeli odskakati. (to je cesto kod nadarenih cura) i zeli biti prihvacena od drugih, koga briga za potrebe ..itd..itd,
    i ovdje pricam o jednoj prilicnoj dobroj i teskoj skoli, koja na svojim web stranicama istice brigu o nadarenima (mos mislit)... a praksa je kako sam opisala.
    pa se dogadaju i tragokomicne situacije, da recimo na informacijama za roditelje meni profesori kazu:
    znate ja mislim da je ona nadarena, otide na testiranje. ja kazem, bili smo (papire naravno na pocetku gimnazije poucena iskustvima drugih, nismo ni pokazivali).
    ali recite vi meni, koja korist od tog testiranja. i onda oni posteno kazu: nikakva. u ovakvom sustavu, koji nema i individualnu komponetntu, ne mozes nista napraviti.
    oni se osobno kao profesori trude, ponuditi djeci ono sto trebaju, ali to je kap u moru.

s druge strane, profesori su vrlo ok (profa iz matematike, pokusava okupiti jednu grupu iz raznih razreda, i razlicitih godina, te postoje slicne incijative), cura je globalno zadovoljna, jako voli i razred i prijateljice, pa s obzirom na iskustva koja citam na forumu, ne smijem se uopce zaliti.
    pa se i ne zalim. i nadam se svemu dobrom.
    ali ne mogu reci, da me ne strecne, kad citam o tim "groznim " roditeljima koji svoju djecu pretjerano hvale..itd, itd...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •