Imam bebu od 10 mjeseci i spemamo se ovo ljeto na more, ali nemam pojma gdje da idemo.
Prioritet:pješčana plaža s plićakom i hladom, smještaj blizu plaže, i blizu centra, šetnjica.
![]()
Imam bebu od 10 mjeseci i spemamo se ovo ljeto na more, ali nemam pojma gdje da idemo.
Prioritet:pješčana plaža s plićakom i hladom, smještaj blizu plaže, i blizu centra, šetnjica.
![]()
Mi smo s malom djecom najradije išli na Kvarner (Dramalj, Rabac, Krk). Zaljubili smo se u Krk i tamo odlazimo i dan danas, u razna mjesta.
Bitan kriterij mi je bio i da brzo stignemo do odredišta, ali danas imamo brze ceste pa to nije više tak bitno... Dalmacija u predsezoni i posezoni, a u špici ljeta sjeverni dio Jadrana. Najbolji nam se pokazao apartmanski smještaj (da si možemo organizirati dnevnu dinamiku kako nam paše) a i tu naviku smo zadržali i 10 godina kasnije.
S ovako malim djetetom je lakše nego s trčkaralima. Uživajte!
Mi idemo s bebom starom 3 mjeseca na more na otok Pašman i jedva čekam.Malo mjesto pješčana plaža sve blizu bit ce nam super
mi smo prvo ljeto otišli s keksićkom na more u kućicu na jednom žalu (imala je 5 mjeseci). bez struje, telefona, tv-a... ali bilo je vode
nikad nam nije bilo bolje
ona je uživala u kupanju, u puzanju po livadi
mi smo sedobro odmorili, igdje gužve, presinga, ničega
fantastično nešto
kad je dijete malo veće više ne možeš baš tako ići, moraš puno više paziti na to kakva je plaža itd, zato sad lijepo uživajte gdje god želite![]()
Mislim da je pješčana plaža strašno nepraktična jer pijesak svugdje ulazi i lako se jede. Bolje je žalo, al ono prirpdno a ne ono što nasipaju šljunak. Makarska rivijera u 6. ili 9. po meni najbolje
A kako sa bebačem od 3mj. ? Smije li biti umjetan hlad tipa šator i suncobran ili baš moram tražiti prirodni (težak pothvat tamo gdje idemo)? Smijem li ga malo močiti u moru?
najbitnije mi je da je plaža blizu i da ima hladovine...
mi isto idem s bebom 3 mj. na more u Crikvenicu hotel na plazi sa debelom hladovinom...u cemu da beba bude na plazi???...iskusne mame podijelite iskutsva sa mladim mama...vidim ima nas dosta sa bebicam koje ce na moru biti 3 mj
...jel smijemo malo bebicu okupati u moru?...
smijete djete namociti u moru na njega laganu pamucnu bijelu majcu i sesiric sa obodom
mi smo bili sa malom kad je imala 6 tjedana isli smo s njom rano ujutro i navecer poslje 18 to mi je bilo puno
lakse nego s mali prosle godine kad je on imao 7-8 mjeseci jer cim bi ja na tren maknula pogled s njega on je ili jeo kamenje ili otpuzao u vodu
a starija je ima 3 godine ona pak nebi htjela van iz vode pa je malo bilo problem se organizirat da se zadovolji oboje
slažem se.
obavezno visoki zaštitini faktor za bebe, lagana majčica ili bodi, kapica ili šeširić
i češće bebi ponuditi cicati
biti na plaži rano jutro i prijepodne i kasno popodne
ako je more tebi dovoljno toplo, nevidim razloga zašto se ti i beba nebi malo brčkale u plićaku
samo bez straha i panike jer bebe to osjete i nemogu se opustiti
mi smo prvi put bili s malcem na moru kad je imao 7mj i nije se dao iz vode.
primila bi ga sebi na prsa i skupa bi se brčkali, skakutali, špricali, kad se opustio primila sam ga ispod rukica i pustila da sam "pliva" tj mlatara nogicama po vodi dok ga ja pridržavam za gornji dio tijela....
poslije kupanja promjenili pelenu, (ili malo ostali gologuzi) zamotali se u ručnik u cicali
Mislim da svi malo preveč filozofiraju oo toga kam s bebom na more i beba od 10 mjeseci više nije baš tako mala! Evo mi smo bili na otoku Pagu, kod frendice, dakle nismo ništ birali i bilo nam je odlično. A nisam bila mobilna uopće i bila sam u mjestu gdje nema čak ni pošte. Bili smo 10 dana! I sama s troje djece od kojih je jedno beba od 9.5 mjeseci.
I da naravno, kupala sam malenu!
Posljednje uređivanje od ana.m : 25.06.2011. at 23:13
ovo moje "ja ne znam zašto ga močiti" je više retoričko.
nije dakle loše kupati dijete a nije ni neophodno.
ovisi o vašim afinitetima.
nagledala sam se svakakvih pristupa i scena na plaži pa eto.
moj ako će biti zadovoljan na ručniku u hladu će biti u hladu.
Ali, razlika je ako beba ima 3 mjeseca ili 7 ili još više. Ovo od tri je još pahuljica mala i ne treba ga još izlagati i iskustvu kupanja u moru, nepotrebno je, tko zna kakva je kvaliteta mora a i temperatura nije dovoljna.
Od 7 su to već posve druge stvari. Bar ovako ja mislim.
Oko, ja govorim za ovo koliko je stara moja i od lucijet koja je i otvorila temu...
mi planiramo na srednji jadran sa bebicom od cca mjesec dana i baš me zanima kako će to izgledati!![]()
ovako i ja mislim
inače meni je draži pijesak za puzače i male svejede jer se barem lakše probavi, nego kamenje... izludila sam zadnjih nekoliko dana - gdje god da ju staviš ona pronađe neki kamen i ravno u usta... naravno koliko god ja govorila - ne, skretala pažnju i sl. mudrica je skužila da ne smije, i naravno, onda kao da namjerno stavlja u usta i provocira![]()
Ja na opže zgrađanje svih dozvoljavam svojim mišićima da stavljaju kamenje u usta. Stvar je u tome da ih ne gutaju, jednostavno ih kao i sve ostalo stavljaju u usta da ispitaju predmet. I tako iz moja tri iskustva tjedan dana, a onda prestanu jer skuže kakvo je kamenje i da nije neka sreća cuclat ih. Svo troje djece je živo i zdravo i dandanas i nikakvih posljedica nije ostavilo to lizanje kamenčiće, za sve one koje su se zabrinule čitajući.
mi smo imali obične pelene....em je jeftinije em je praktičnije (pogotovo nakon scene kad se malac ukakao u pelenu za kupanje pa sam ja mlada, nadobudna mama, išla pelenu skidati držeći maloga na rukama i samo sam odrapala bočnu stranu na perforaciji.....a sav se sadržaj izlijao po meni,malome i plaži)
ovako bi stavili običnu pelenu dok smo se išli kupati (ionako nismo bili predugo u vodi) i kad smo izašli van, premotali se normalno....) stvarno su bezobrazno skupe te pelene za kupanje
mi smo stavljali kupace gace za vodu, za pijesak obicne gace, kad je sin imao 11 mj.
Nismo kakali na plazi.
Mi planoramo na more krajem 8. mjesca,kada će naš T. imati 6 tjedana....Preporuke?? Da se upuštamo u tu avanturu ili....?Za sada je on beba od 3.tj. za poželjeti--spava,cica,nema grceve,po noci odrapi i 6-7h
Mi smo bili baš u 8. i sa 6 tjedana. Bilo nam je super.
Inače, to kakva je beba sa 3 tjedna može imati apsolutno nikakve veze sa tima kakva će biti sa 6.
Jana je baš tada dobila grčeve. Ali imala bi ih i doma tako da me to ne bi spriječilo da odem na more.
Evo i nas u ekipi koja se sprema za more! Dakle, dvije curice od 10.mjesecibit će nam jaaaako zabavno
Ono što mene zanima je - kako su vam djeca reagirala na spavanje u nepoznatom - pogotovo oni koji spavaju doma u krevetiću, a na moru su spavali u krevetu s mamom i tatom...
Meni obje spavaju u svom krevetiću i sad me frka kak bu na moru - jedna se voli pomazit u velikom krevetu, no druga se uvijek budi i za čas želi svoj mir...
Mi smo prije dvije godine s bebom od 8 mjeseci ljetovali u kampu sa šatorom
Bilo nam je odlično
I fino je spavala u šatoru, kao i kod kuće![]()
Posljednje uređivanje od Inda_os : 13.08.2011. at 12:22
....podizem....mi krenuli sa kupanjem i sve me strah da si N. nije malo nahladila mjehur... kolika bi temp. mora trebala biti za male bebe?
ja sam inace jaaako zimogrozna i ne kupam se ako mi je hladno more...idemo ujutro od 8h30-10h30,jutros more nije bilo ful toplo ali kad malo stojis i stemperiras OK je...
N. sam drzala u rukama i ˝umakala ˝ i prskala (bez mocenja glave) jedno 5-6min (tako 2x)....bila je bez pelene,odmah sam ju umotala u sugaman kad smo izasli van...
no,danas sam joj cak 10 pelena promjenila,drzim joj po kuci platnene bez covera pa cim se imalo smoce primjetim i odmah mijenjam...istina da bi se prije puno vise natopile kad bi rijedje mjenjala (nakon svako 2-3h) nego danas kad sam maltene popodne svako 45min mjenjala... jeli moguce da je danas toliko cesto piskila radi hladnijeg mora?![]()
Zasad skulirana kako se maloj svidilo u moru? Ja bi svoga malo bucnila, ali jos mi djeluje hladno (on ima pet mjeseci). Gdje stojite kroz jutro, u hladu stabala ili pod suncobranom?
mene zanima u čemu su vam malci spavali u šatorima?i šta je fora j.pokazalo se korisnim od rekvizita za ovak bebiće tipa 8 mjeseci?jako živahne, jer moj ne "gljivi" al baš nikad
dok je bilo valova bojala se i nije bas bila odusevljena....zadnja 2dn je bonaca pa je super (a i more je stvarno toplo),smije se i mlati rukama i nogama po povrsini....vrijeme je za rekvizite tipa kolut ili barcica pa da skupa i zaplivamo....
ja moju drzim na suncu...idemo rano ujutro,namazem je faktorom 20,ima onaj sesir sa velikim obodom sa UV zastitom koji joj prekrije po ledja i onda mi je glupo jos da stoji u debelom hladu...a ionako ja sjedim iza nje na sugamanu pa joj pravim sjenu....
faktor 20, ja mislim da nije dovoljan, za bebe je iznad 30...
imas na threadu cime ih mazati,da nije kemija u pitanju nemozes imat jace od faktora 20!
ja sam kupila Laverinu sa mineralnim faktorima i to je maximum za tu vrstu zastite...
evo se vec 10ak dana kupamo,nije nimalo pocrvenila sa njime....sasvim dovoljno ako ides dovoljno rano te izbjegavas sunce od 10h30-17h00 sto mi i radimo!
Nama djeca uđu u more u šesti mjesec i izađu u deveti. Kupamo sve od +1. Djeci je more zdravo, kakvo god da je zdravo je. Moja starija cura nikad ne izlazi iz mora, voće jede u moru. Mlađoj sada stavim mora u bazenčić, ali ide i s nama u more u onom kolutu. Samo što mi tako ne živimo par tjedana godišnjeg, mi smo na moru cijelo ljeto. Djeca napune baterije za zimu. Nikad ne uzimam veći faktor od 30.
Ja sam T. okupala, na opće zgražanje bakica na plaži. Ima 2 mjeseca, i jako joj se sviđa, plače kad je izvadim iz mora
Treba slušati bebice, same pokažu što im paše a što ne. I zbilja ne nalazim razloga zašto ih ne kupati, moji otkad su propuzali ne izlaze ljeti iz mora.
moja se sad kupala i nitko se nije zgrazavao, dapace. prakticki je kupanjem proslavila dva mjeseca. starija ulazi za prvi maj u kupu, a prvi vikend dole i u more.
Mi smo kupili od mustele faktor 50 koji je na mineralnoj bazi i namijenjen je bas bebama... Kako je onda 20 maksimalan mineralni faktor? Jesam nesto propustila?
ja se sjecam da ta mustela nije oD 0+.
Teta u ljekarni rekla da je i pise na njoj da je 0+ a za sve ostale mi je receno da su od 24 mjeseca nadalje s tim faktorom ili maksimalno faktor 30 od day longa cini mi se za 0+.
da, na mustelinoj 50 pise 0+
i ima od 24+
moram priznat da se ne sjecam takve podjele prije 6g. no mozda me pamcenje vara.
Posljednje uređivanje od leonisa : 26.06.2012. at 22:24
Čekamo da more jaaako zatopli pa ćemo i mi na Jadran, od rekvizita nabavili Swimtrainer, jedva čekam da ga isprobamo. Evo mi frendica koja ima dan stariju bebu (8 mj.) javlja da mala uživa i pliva ko velika.![]()
iz iskustva sa starijom, bebi od rekvizita trebaju mama i tata
prvi put je bila na moru s 3mj. kupala se u nasem narucju.
drugi put s godinu i 3 do godine i pol. takodjer se kupala u nasem narucju. to znaci brckali se, glupirali, skakutali. nisam sigurna jesmo li vec tada i ronili.
tu jesen smo ju upisali na bebe ribe i od tada samostalno roni, a sljedece godine i pliva.
od rekvizita samo spuzva i to sa nekih 4-5 da nauci tehniku.
znaci, ona je slobodna i samostalna te pliva prakticki od rodjenja. nikad nije imala ni leptirice ni slaufice, a prsluk samo na camcu.
mladja je sad s 2 mj. takodjer plutala s njama. i mislim da je to najbitnije, da osjeti opustenost i da se upozna s vodom. klasicne igre brodica, skakutanja, dizanja u zrak i spustanja, da se djete oslobodi i da ne osjeti strah roditelja.
starija je s 4 skakala samostalno u more, ronila/plivala do obale, a ja sam ju s plaze promatrala.
eto, ja sam veliki nepobornik rekvizita u moru, bilo kojih, osim spuzve/daske i maske.
Od svih radosti s bebama, ovo je jedna koja mi se ne sviđa. Strašna mi je tlaka ta plaža i kupanje postalo a u ovih par puta što sam malu vodila, podsjetila sam se koja je to gnjavaža. Kod mene nema šatorića, suncobrana, a bogami ni hlada..ima samo šugaman i eventualno kape, malu namažem prije plaže i bučkam u moru (nema još ni kolut ni ništa, samo moje ruke). Nisam je još cijelu okupala ali kad sljedeći put odem, hoću jer je dovoljno toplo