Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 64 od 64

Tema: ljetovanje s bebom

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I e, kod nas se ne radi o tjedan, dva tjedna godišnje mora nego o najmanje 3,4 mjeseca i razlika je drastična (što se tiče mamine euforije morem)

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ja sam dosad isla bez icega,dok se nije u plicaku opustila ali sada mislim koristit ovaj Swimtrainer sto Mojca spominje iz prostog razloga sto idem sama s njom na kupanje na plazu koja u moru dublje od koljena ima dosta velike, za hodanje nestabilne zale, pa me strah ici s njom u dublje da se ja ne bi posklizla ili izvrnula pa nju povukla za sobom...kad bi se tako prepala i napila mora onda bi mogao biti problem za kasnije...

..zanimljivo,mama mi je jucer ispricala da se to njoj dogodilo samnom,vrtila me potrbuske u moru oko sebe,ja uzivam i pruckam se,no ona se poskliznula i mene je povukla za sobom...kako sam se jako prepala,kasnije je joj je bio problem kad me nosila u more....

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja sam sad bila na moru tjedan dana i mali mi zakurio 39.5 prije toga sam ga naravno kupala u moru i bio je oduševljen,navećer slučajno mjerim temp jer mi je bio nekako vručkast a ono šlag me strefil kad sam vidla,a kad sam se sjetila da je 18 sati navećer i da smo na otoku prestrašno cijelu noć nisam spavala a ni on jer sam mu stalno stavljela obloge.Po njemu ništa da bi skužila on je bio veseo smijao se jeo pio. sad me strah u 8 mjesecu ić da se nebi ponovilo,ne znam zbog ćeg se to desilo,a prošle godine smo bili dok je imo 2,5 mj sve super isto smo ga kupali u moru ne kužim

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Samo mama i tata su dobra ideja, ali na čvrstom tlu... a tamo gdje mi idemo, bojim se da toga nema. Neka nama Swimtrainer, bit ćemo opušteniji. Posebno, što MD ostaje doma, idemo same. Mislim, bit će tu deda i baka... ali nikom ja osim sebi i MD-u ne vjerujem kad je ona u pitanju. :mamaparanoja:

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

ja sam isto za nekoristenje rekvizita... ja sam se s tim rukavicama za plivanje kupala do pete seste godine, a sa mora sam... bezveze... sinko ima da odma propliva

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj lastavica1979 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam sad bila na moru tjedan dana i mali mi zakurio 39.5 prije toga sam ga naravno kupala u moru i bio je oduševljen,navećer slučajno mjerim temp jer mi je bio nekako vručkast a ono šlag me strefil kad sam vidla,a kad sam se sjetila da je 18 sati navećer i da smo na otoku prestrašno cijelu noć nisam spavala a ni on jer sam mu stalno stavljela obloge.Po njemu ništa da bi skužila on je bio veseo smijao se jeo pio. sad me strah u 8 mjesecu ić da se nebi ponovilo,ne znam zbog ćeg se to desilo,a prošle godine smo bili dok je imo 2,5 mj sve super isto smo ga kupali u moru ne kužim
    Dijete se prehladilo, nema to veze s kupanjem. Tj, ne možeš to spriječiti tako da ga ne kupaš.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A što se gadgeta za plivanje tiče, moji su sve uredno koristili.
    Mala je proplivala evo sad, sa nepunih 6, a mali od 3 uživa u narukvicama.
    Ne znam kako je to kad djeca od starta ne koriste ništa, nekako ne vidim svoju djecu da su mogla proplivati sa godinu dana.

Vala3 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

mi sad imamo 14 mjeseci mala obožava more, imamo sreću da živimo tik uz plažu tako da do 10 ujutro pa od 17 popodne stalno visimo u moru. Lani joj se nije svidilo kupanje, odnosno par puta sam joj umočila nogice ali bilo joj je neugodno pa sam odustala ali moja pedijatrica mi je rekla da bebe do 6 mjeseci nije dobro mazati kremama za sunčanje nego ih jednostavno ne treba izlagati suncu osim po nekoliko min iza 18 sati radi vitamina d?! Jesam li nasamarena ili što? ja moje dijete i inače ne mažem sa kremama za guzu, pa poslije tuš i sl osim u slučajevima kad se guza zacrveni što je jaaako rijetko.
    i još jedno pitanje, koliko dugo vam djeca provode u moru, pošto je more trenutno 28 mislim da nije bed da smo po 45 min do sat vremena u moru pa kratka pauza na plaži i opet.

Vala3 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

btw ove godine se naravno mažemo kremama za sunčanje, ali lani kad je imala 2 mjeseca nismo

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ovako,mi imamo malog komada od 4 mjeseca i na moru smo bili 10 dana u šestom i sad idemo 20 dana u osmom...Moje iskustvo je sljedeće: to je druga beba od kad smo se vratili u Zagreb , ali ozbiljno...Nismo ni znali što smo to napravili,ali totalno druga beba.Prvo je dva dana prespavao,malo je puhalo pa ga je to valjda "ispuhalo",spavao je cijelu noć i veći dio dana (što je inače u Zagrebu nemoguća misija...) a onda je treći dan samo živnuo i počeo brbljati,gugutati,smijati se svima i ono najbolje,uopće se nije htio uspavljivati na rukama ili na meni...Samo je valjda zaključio da mu je krpica i krevet bolja opcija I sada se sam uspavljuje,samo ga stavim na krevet,dam mu njegovu gazicu i dijete za par minuta bez puštenog glasa spava A što se tiče kupanja,tada smo ga samo malo predvečer namočili u more,malo nogice,čisto da se navikne i gledao je vodu sav u čudu i svidjelo mu se,smijao se...Ali je većinu vremena spavao u kolicima u hladu dok smo se mi naizmjence kupali Ali smo mu sad za "drugi" godišnji uzeli Fredov kolut pa ćemo vidjeti koliko će biti za to,jer je jako aktivan i stalno se okreće i jako je aktivna beba...A i tješim se da će biti oduševljen jer sam ja dijete s mora

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

moje iskustvo je isto pozitivno s bebom prvi puta ..savrseno...na terasi kod kuce u bazenu kupanje dok je vruce bilo na plazi jer nema hlada, a kasnije popodne, odlazak na kupanje u moru, beba odusevljenja... u početku bojazna ali za par dana nije htjela iz mora, a sto se tice kolutova i ostalog mislim da to nije jednostavno za nju, nije htjela , bili smo uglavnom u dubokom s njom u naručju..
    spavanje savrseno kao i kod kuce dva puta još uvijek s obzirom da imamo godinu dana
    ma sve pet, s obzirom na moj strah sve je bilo super i idemo ponovo u 8 mjesecu

a meni je rečeno da bebe do godinu dana ne treba ničime mazati je rnjihova koza je osjetljiva, tek nakon godine dana

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bebe od 6 mjeseca treba mazati, ali ih se ne treba izlagati suncu
    Mi imamo 10 mj, išli smo na plažu ujutro od 8 h do 9:30 hi popodne od 18 h do 20 h. Kupao se u bodiću jer ima jako svijetlu put i mazala ga avenom 5o faktorom. Niti je pocrvenio niti je dobio alergiju na sunce. Kolutove nismo koristili bio je na rukama i to mu se jako svidilo.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Pozdrav svima! Ja sam nova na forumu! Uglavnom, imam bebu od 4 mj! Zivimo na moru tako da smo skoro svaki dan na plazi! Na plazu obicno dodemo oko 18, i lezimo u hladu! Vec par puta smo usli u more, ali njemu bi smocila samo nogice i u pocetku nije bio bas odusevljen! Samo bi me grcevito stisnuo za ruke, pa nismo forsirali!
    Zadnji put smo opet probali i ovaj put je veselo lupkao nogicama po povrsini, tako da sam se ohrabrila umociti ga do ramena, iako smo brzo izasli van da mu ne stvorimo strah!
    Veselo se smijao i bas je uzivao!
    Ne mazem ga s nicim jer mislim da je premali za tu kemiju, ali zato se strogo drzimo hlada!

naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Meni je najgori dio ljetovanja s bebom vožnja do odredišta ( traje oko 4 sata) jer moje dijete vrišti u autosjedalici. Ako ne plače onda spava ili jede, a nijedno od toga ne traje dugo.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •