Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Djevičansko maslinovo ulje, vino, rezanje pršuta..., u Zagrebu

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Djevičansko maslinovo ulje, vino, rezanje pršuta..., u Zagrebu

Trošimo ogromne količine maslinova ulja i uvijek smo u nekakvoj nabavi domaćega, kvalitetnoga...te čekamo buseve iz Dalmacije, sastajemo se s nekim desetim rođacima, posrednicima koji donose ulje, pa onda kod njih nestane, onda tražimo drugoga, pa probamo, pa to ne paše, tražimo drugo...i tako stalno.

E sad, slučajno smo otkrili da ima u Zagrebu jedna zadruga, iz Blata na Korčuli, u Selskoj 56, na križanju sa Zagorskom ulicom, gdje to možemo kupiti u rinfuzi, a da je fino domaće.

Nabasali smo na njih očajnički tražeći gdje možemo u Zagrebu po pristojnoj cijeni narezati i vakumirati pršut. E, i to su nam napravili, ručno rezanje, odlično, za 70 kuna.

Kupili smo tada ekstra djevičansko maslinovo, donijeli svoje boce (imaju oni i svoje), probali - prefino je, onakvo kakvo treba biti, s mirisom zelenih, svježih (kao nedozrelih) maslina, pecka za nepce, gorkasto...friško.

Informacija za sve koji, kao mi, trebaju neki stalan izvor maslinova ulja, a da ne ovise o periodičnim privatnim dobavljačima.

Isto tako, imaju i vino, Plavac i Korčulanku (znam da je netko, čini mi se Ifi) pitao gdje se može kupiti vino za obiteljske potrebe), usoljene ribice i slične dalmatinske delicije.
    Nisu mi ni rod ni pomoz Bog da bih ih reklamirala (iako bi mi za ovo mogli dati par slanih srdelica, jedino ne znam kako da im dokažem da sam to baš ja),
    samo sam zadovoljna što sam napokon našla stalni izvor finih dalmatinskih proizvoda.

Pa eto, jedna servisna informacija za sve Dalmatince u Zagrebu i one koji se takvima osjećaju (po pitanju prehrane, ne nužno Torcide)

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Pa eto, jedna servisna informacija za sve Dalmatince u Zagrebu i one koji se takvima osjećaju (po pitanju prehrane, ne nužno Torcide)
    hvala na info
    nisam dalmatinka niti se tako osjećam lool, ali možda nešto zatrebam

jedino, pišu ovdje po topicima da ni dalmatinci nisu što su nekad bili
    navodno tamane meso i krumpir češće nego ribu i blitvu

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

fala, fala. ulje imam, ali mi je vino uvijek problem. morat ćemo u degustaciju

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to je u restoranu, ili odmah pokraj?

Za restoran i dobru klopu znam, ali nisam znala da se mogu kupovati i ove fine delicije

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ajde dsamo pitanje pošto maslinovo, mi ga koristimo u enormnim količinama, i evo ove godine potrošeno više od 7 l.

Gost

Početno

Koja je cijena ulja ?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Hvala na info.
    Jel se treba najaviti ili se samo dođe u Selsku?
    Imaju li kakvo radno vrijeme?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kak se zovu?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Blato 1902, tel. u dućanu 3645525
    refužo crno 12kn, ulje 65kn

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

7l? to je ništa. mm i ja potrošimo najmanje litru mjesečno, bar 12l. a samo nas je dvoje.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Davore, zaboravio si još samo dodati da su odlični. Evo, budem ja... ODLIČNI SU! :D

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala za informaciju!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    to je u restoranu, ili odmah pokraj?
    Tamo gdje je i restoran "Blato", na uglu Selske i Zagorske, uđe se u haustor, restoran je u prizemlju, a zadružna trgovina u podrumu.
    Mislim da rade cijeli dan, do 7 navečer, ali nisam sigurna, može se nazvati. I čini mi se da je litra ulja bila 70 kuna (možda Davor ima popust).

A ono o potrošnji što jelena navodi, to njihovo je za Hrvatsku super jer kod nas građani prosječno potroše godišnje tek 2 litre maslinova ulja po stanovniku, mnogi kontinentalci ga ne konzumiraju nikad.
    Grci pak troše 24 litre po stanonviku godišnje, Španjolci oko 20, Talijani 15, hrvatske dvije litre su jad i bijeda, iako zadnjih godina potrošnja ipak raste.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ulje s brača plaćam 80kn /l, i dobijem ga na posao ili doma (gdje mi je zgodnije preuzeti). probala sam još neka druga ulja, no ovo mi je najbolje. što me sjetilo da je uskoro vrijeme za naručivanje ...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi isto trošimo puno maslinovog, sigurno pola litre mjesečno, možda i više. Suncokretovo stavljam jedino u kolače, za sve ostalo koristim maslinovo. A bili smo na Korčuli prošle godine i Blato nas je posebno oduševilo tako da ćemo idući put otić do restorana po ulje

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ovo je super info!
    thanx neno-jabuko

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    ovo je super info!
    thanx neno-jabuko
    Nema na čemu, vidiš, neki su i prije znali, ali šute, čuvaju svoje izvore, tako je i MM rekao: ee, jesi blesava, sad će im porast prodaja pa će se pokvarit, to je tako kod nas

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    hvala na info

Ovo ne mogu vjerovati, a koji nick, bila sam u uvjerenju, zbog tog nicka, da tebi "bili su, bili..." znači samo jedno,
    a to sigurno nije prošlo svršeno vrijeme.

No, šalila sam se u vezi s Dalmatincima, jasno, nema to veze s prehranom, sve se danas ispremiješalo, nisu više ljudi na tom škrtom kamenu sirotinja, nazidalo se apartmana, pa se ne jedu tikvice i balancane na milijun načina(koliko god to bilo pametnije sto puta od mesa).

Neki su drugi, koji nemaju izvorno veze s tom prehranom, prigrlili maslinovo ulje, kad nam ga je već podneblje dalo, iako mu je cijena još uvijek previsoka da bismo ga mi, s našim, uglavnom jadnim prihodima (u odnosu na cijene) , mogli bez financijskog opterećanja tako puno konzumirati.
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 07.06.2011. at 22:33

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    hvala na info

Istina, istna

Doduše, trošimo dosta maslinovog ulja, ali u zadnje vrijeme uglavnom kupujemo po trgovačkim centrima.

A na 2 otoka imamo preko 100 stabala maslina

Sad mi je u glavi ona poznata pjesma: Maslina je neobrana, nima koga da je bere

Tužno, ali naše masline propadaju dok mi kupujemo ko zna čije i ko zna kakvo ulje.

Nadam se da ćemo u budućnosti pronaći rješenje za takvu situaciju.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Po Krku vidim na sve strane kako ljudi ponovno obrađuju maslinike. Sade se nove masline. Neki čak stavljaju ljepilo i zamke za muhu - modernizirali se. Motivacija? 100kn ++ za litru.
    Osobno smatram da se radi o nevjerojatnom pretjerivanju s cijenama, ali očito je da tako mogu i ne čini se da će uskoro prestati.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    7l? to je ništa. mm i ja potrošimo najmanje litru mjesečno, bar 12l. a samo nas je dvoje.
    toje onokaj je bilopotrošeno pred mjesec dana od početka godine,ipak smo mi iznad prosjeka hrvatske

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •