Trošimo ogromne količine maslinova ulja i uvijek smo u nekakvoj nabavi domaćega, kvalitetnoga...te čekamo buseve iz Dalmacije, sastajemo se s nekim desetim rođacima, posrednicima koji donose ulje, pa onda kod njih nestane, onda tražimo drugoga, pa probamo, pa to ne paše, tražimo drugo...i tako stalno.
E sad, slučajno smo otkrili da ima u Zagrebu jedna zadruga, iz Blata na Korčuli, u Selskoj 56, na križanju sa Zagorskom ulicom, gdje to možemo kupiti u rinfuzi, a da je fino domaće.
Nabasali smo na njih očajnički tražeći gdje možemo u Zagrebu po pristojnoj cijeni narezati i vakumirati pršut. E, i to su nam napravili, ručno rezanje, odlično, za 70 kuna.
Kupili smo tada ekstra djevičansko maslinovo, donijeli svoje boce (imaju oni i svoje), probali - prefino je, onakvo kakvo treba biti, s mirisom zelenih, svježih (kao nedozrelih) maslina, pecka za nepce, gorkasto...friško.
Informacija za sve koji, kao mi, trebaju neki stalan izvor maslinova ulja, a da ne ovise o periodičnim privatnim dobavljačima.
Isto tako, imaju i vino, Plavac i Korčulanku (znam da je netko, čini mi se Ifi) pitao gdje se može kupiti vino za obiteljske potrebe), usoljene ribice i slične dalmatinske delicije.
Nisu mi ni rod ni pomoz Bog da bih ih reklamirala (iako bi mi za ovo mogli dati par slanih srdelica, jedino ne znam kako da im dokažem da sam to baš ja
),
samo sam zadovoljna što sam napokon našla stalni izvor finih dalmatinskih proizvoda.
Pa eto, jedna servisna informacija za sve Dalmatince u Zagrebu i one koji se takvima osjećaju (po pitanju prehrane, ne nužno Torcide)