Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: kantarionovo ulje

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno kantarionovo ulje

zanima me postupak na koji ga radite, i stajanje do upotrebe

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

jučer baš mislim kako ću otvoriti temu o kantarionovom!
    ja sam odokativno radila, stavila sam cvijet 2/3 staklenke i do kraja napunila maslinovim uljem
    prošle godine sam brojala cvjetove ,al sam zaboravila taj recept...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pa onda na sunce ili u hlad i kolko dugo????

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

koliko se ja sjećam (nisam radila ja nego svekrva) u bocu je stavila cvjetove, potopila ih uljem, i držala 40 dana na suncu, onda procijedila i valjda je tad već spremno za upotrebu
    pitaću je šta je tačno radila kad je vidim
    btw nama je jako pomoglo u liječenju ranjave guze nakon virusnog proliva

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad se ubere gospina trava, prvo se cvjetovi posuše jedan dan, a onda se stave u staklenku i preliju uljem. pa se ostavi 4-6 tjedana na suncanom mjestu. na kraju se procijedi. mi cuvamo u frizideru.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

marta, daj tocne omjere, pliz
    i jel ga upotrebljavate takvog ili ga kasnije jos razrjedite s maslinovim?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema tocnih omjera. cvjetove ubacis u staklenku i zalijes uljem da ih sve potopis. ne razrjedjuje se.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

kad zaliješ uljem staviš na sunčano mjesto
    moje stoji cca mjesec dana nakon čega ga procijedim
    i to je sve

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    kad se ubere gospina trava, prvo se cvjetovi posuše jedan dan, a onda se stave u staklenku i preliju uljem. pa se ostavi 4-6 tjedana na suncanom mjestu. na kraju se procijedi. mi cuvamo u frizideru.
    Isto ovako i ja radim, s tim da napunim teglu neđe više od 2/3 cvjetovima, kad zaliješ ulja malo ti cvjetovi uđu use. Nakon nekih 4-6 tjedana držanja na suncu (kad je tamno crvene boje) procjedimo i držimo u fižideru. Najbolje je držat u onim malim apotekarskim plastičnim bočicama ko za alkohol koje su od 1-2 deca. Tako se spriječi nastajanje one sluzi, iako brijem da ta sluz nije neka frka.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kantarion mi ne razrjeđujemo, malom smo guzu mazali sa njim i najbolje je pmagao kod crvenila ili osipa. Ja ga koristim jako često, i za intimne djelove i za sve drugo. Super je kao bazno ulje za neke mučkalice, ima dosta recepata.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

a koje ulje stavite?
    mi samo i isključivo maslinovo!

posušimo jedan dan, pa napunimo teglicu do 2/3 kantarionom, i onda stavimo na sunce oko mjesec dana, ili više ako nema puno sunca LOL

i onda pretočimo u staklene teglice

to je onako, dosta jače ulje, ona ulja koja sam kupovala budu puno blaža (valjda su razrijeđena, ne znam)
    ali meni paše baš takvo
    moje dijete misli da je to lijek za sve: i ogrebotine, i udarce, i bilo što, npr. boli te trbuh a ona viče Mama stavi mi uuuujeeee, boli me trbuh

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

samo maslinovo po mogučnosti domaće, ne može se od nijednog drugog radit

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

pitala sam za rarjedivanje jer sam imala primaverino na kojem je pisalo da se mijesa s nekim baznim 1:10.
    ak se uspijem docepat gospine trave radim domace.

i moj tako trazi ulje ili ako smo vani onda list od trputca

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moze se koristiti i drugo biljno ulje. Treba biti hladno prešano i to je to.

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

ja sam radila sa kokosovim. predobro. nije užeglo ni nakon dvije godine. nisam držala u frižideru.

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

RG kakva sluz ?
    Ja ga natrpam čim više u staklenku, isto se prosuši pola dana-dan, trudim se da su pretežno cvjetovi, poluotvoreni, i dok ih trpam u staklenke malo pognječim kuhačom, zalijem maslinovim i na sunce 40+ dana. Nikad nisam držala u frižideru, i nikad užeglo niti ništa.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Šta može neko drugo ulje? Wow, to mi je otkriče, koja sva ulja?
    A Mašenka, nekakva sluz mi se nakon a šta ja znam 6-7 mjeseci skupila na dnu tegle, al bilo je van frižidera, možda nije tegla bila dobro sterilizirana ili što li, ali kad se to skupilo, izvadila sam i nastavila dalje koristit, evo živa sam još

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Recept:
    PRIPREMA ULJA OD KANTARIONA :
    4 velike žlice nerazvijenih pupova biljke usipati u staklenku i ostaviti jedan dan, da malo povenu. Na njih zatim naliti 1 lit. maslinovog ulja, staklenku dobro zatvoriti –začepiti – pustiti da stoji na suncu 6 – 8 tjedana. Tim se uljem mažu kraste, osipi, a također i hemoroidi, a korisno je svaki dan popiti 1 kavsku žličicu ulja, sa komadićem kruha – zbog okusa. Ja sam uz cvjetove gospine trave dodavao u ulje i cvjetove nevena, stolisnika, majčine dušice i kamilice. Naravno, 4 žlice na 1 litre ulja je okvirna i kao neka standardizirana količina, no pojačati se može dodavanjem više cvjetova. Umjesto maslinovog ulja može se koristiti bilo koje biljno kvalitetno ulje. Kod cijeđenja koristio sam stezaljku za cijeđenje čvaraka .
    Postoji i ovaj način, ali on je nešto manje efikasan,: 500 grama cvijeta i sitno isjeckanog lišća kantariona potopi u staklenki s 1 l najboljeg stolnog ulja (maslinovo ) i 1 litre bijelog vina, pa se kuha na vodenoj pari dok vino ne ishlapi.

Isto tako piše: Ne koristiti u trudnoći. Uljem se ne liječe svježe rane koje krvare.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

beti3, ova tvoja verzija je light

i, prvi put čujem da se kantarionovo ulje ne smije u trudnoći?!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mozes koristiti npr. bademovo, suncokretovo, kokosovo, koje hoces.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Tako kaže ovaj travar, sad ne mogu do knjige da vidim ime.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Cure,
    Molim Vas za pomoć gdje se na području ZG može kupiti kantarion ulje za unutranju upotrebu???
    Čula sam za nekakav recept da si špricom "dolje" navečer ubrizgavam kantarion ulje i tako sve dok iscjedak ne postane crven kao ulje ( ako je maternica pod upalom, izlazi bijeli gnojasti iscjedak i treba si ulje ubrizgavati dok ne krene crveni uljasti iscjedak). To navodno o izvlači sve upale ( a budući mi je jajovod bio upaljen, strah me da mi su mi i maternica kao i svi organi pod upalom
    Unaprijed zahvaljujem!

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja sam ga isto pravila sama i nije mi uspjelo Sve sam napravila kako gore pise i stoji na suncu vec vise od mjesec dana a nije crvene boje:/

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mury prvotno napisa Vidi poruku
    Molim Vas za pomoć gdje se na području ZG može kupiti kantarion ulje za unutranju upotrebu???
    Spraviš ga sama. Gospine trave ima i po Zagrebu, samo ju moraš naučiti prepoznati. Kvalitetom se ne razlikuje bitno od morske. Kad misliš da si skužila o kojoj biljci je riječ, čupneš cvijet (ili pup) i stisneš među prstima tako da se zdrobi i ako je stvarno gospina trava onda ti prsti budu jako zafarbani, onako kao krvavi.
    Inače se tu-i-tamo gotovo ulje nađe na tržnici.
    Za ograničenje upotrebe kod trudnica ne znam, iako to vrijedi za većinu fito-džidža. Nitko se to ne usudi testirati pa eto...
    Jedino stvarno ograničenje je sunce. Gospina trava + koža + sunce = katastrofa.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kako ne koristiti u trudnoći??? Ja i ovu i prošlu stalno koristim i to za mazanje intimnih djelova. Sterilni brisevi sve OK. Ajd Beti denu daj razlog please, sad si me malo zabrinula.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A potpisujem Punticu, taj tvoj recept para malo light, u mene ide po litre maslinovog ulja na punu teglu rascvjetanih cvjetova.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Sad sam uzela knjigu dr.Katje Toplak Galle da vidim što ona kaže. Ne spominje da ne smiju trudnice, ali treba paziti na količinu. Gospina trava je antidepresiv i možda je to razlog što drugi travar ne preporučuje u trudnoći.
    Evo, i tu piše:
    http://www.cvijet.info/zacinsko_i_lj...atum_l/88.aspx

i tu o otrovnosti u velikim količinama:
    http://odzdoa.wordpress.com/2010/12/...arionovo-ulje/

Ja jesam za prirodne lijekove, kamilica, trputac, aloa su zakon, ali i biljni pripravci su lijek i uvijek treba dobro proučiti prije primjene.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

dobro da sam vidjela ovu temu jer mi kantarion stoji na balkonu već 2 mjeseca neprocijeđen

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Flopica LOL
    Beti mislim da je OK ako se lagano mažeš sa Kantarionom u trudnoći, ali ajd isto ću smanjit, u mene doma je Kantarion ljek za sve

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

...baš kao i kokain prije stotinjak godina... milina

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

hahaha

Datum pristupanja
    May 2006

Početno