Joj što se uvijek mora filozofirati i ulaziti u tolike dubine, komplicirati, secirati svaka izjava. Ova povraća, ova je umorna, ovu boli desni kuk, ovoj puše itd. Uopće se nitko ne treba opravdavati i nalaziti izgovore. Izgovor se uvijek može naći i tema se vječno može protezati do unedogled. Onaj kojem se ne radi naći će neki izgovor i kad je trudan i kad nije trudan. Nitko ne spočitava trudnicama kojima trudnoća nije uredna što idu na komplikacije. Ja bih voljela samo da se pokaže mjesto gdje je to netko napisao.
Na komplikacije bi trebale ići one žene koje nisu sposobne za rad pa makar to bilo i povraćanje ili bol u leđima ako takvo stanje zahtijeva mirovanje i onemogućava ženu u obavljanju posla. No poanta svega ovoga je što jako puno njih iskorištava sistem i nemogućnost dokazivanja nepotrebnosti bolovanja pa se komplikacije koriste kao svojevrstan godišnji odmor. Tko to radi sam za sebe zna, jedino ako i svoju savjest nije uspio uvjeriti u suprotno

Nema potrebe da se svi redom opravdavaju i dokazuju te pokušavaju uvjeriti kako bi trudna žena samim time što je trudna trebala mirovati i biti pošteđena. Ustvari, ja se slažem da bi, ali u jednoj utopijskoj zemlji u kojoj su neke važnije stvari uređene, gdje je ono najbitnije idealno i gdje se onda ima financijskog prostora za omogućavanje ženama da neopterećene poslom uživaju u trudnoći. Dokle god nam je zdravstvo, gospodarstvo, školstvo i ostalo takvo kakvo je, ovakvo "rasipništvo" nije uredu. No svatko radi po svojoj savjesti kao i onaj političar koji opljačka državu tako i trudnica koja ode BESPOTREBNO (molim da se ovo doslovno shvati, a ne da se horda žena s komplikacijama opet nađe uvrijeđena) na komplikacije ili čovjek koji lažira bolovanje itd......