Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: displazija kukova - HITNO

Arya avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno displazija kukova - HITNO

nisam htjela pisati u postojeće teme o ultrazvuku kukova jer se bojim da će se izgubiti moj post među mnoštvom postova. nadam se da je to ok.

naime, zbunjena sam i ne znam što da radim.

bebica mi je do jučer/danas nosila 9 tjedana pavlikove remenčiće zbog blage displazije kukova (IIa+ odnosno to je dijagnoza dr markovca). kako je morala nositi remenčiće, išli smo i u klaićevu da bismo ih dobili preko hzzo-a i dr bojić tamo se složio da je u pitanju displazija, no nije radio mjerenje po grafu). jučer smo bili na kontroli kod dr markovca koji je rekao da možemo skinuti remenčiće jer da je sada jedan kuk Ia, a drugi Ib i zbog tog drugog kukića još moramo široko povijati noću. danas smo bili na kontroli kod dr bojića koji opet nije mjerio po grafu nego je samo napisao displazija (i dalje!!) i da remenčiće (koje je sestra olabavila za dvije rupice) nosimo do iduće kontrole u rujnu (dakle, još TRI MJESECA!!!).

ne mogu vjerovati da je moguće da dva ortopeda imaju tako dijametralno suprotne dijagnoze: jedan vidi displaziju tamo gdje je drugi ne vidi. kako je to moguće?!!!! netko mora biti u krivu!!!!

očito mi je sada potrebno treće mišljenje, a u međuvremenu sam odlučila bebi ipak skinuti remenčiće i puno je nositi u marami i noću ju široko povijati.

što biste vi napravili?!!!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nemam iskustva s displazijom al ja bi na tvom mjestu otisla i po trece misljenje, privatno, cisto da budes mirna i da ne brines sto si skinula remencice.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja bih išla po još jedno mišljenje
    do tada bih i dalje stavljala remenčiće
    ako je displazija, onda su joj potrebni, a ako nije onda joj neće štetiti

vjerujem da ti je puna kapa remenčića, ali...

Arya avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

da, treće mišljenje.
    uopće ne mogu vjerovati da dva doktora, oba mr.sc. i specijalisti mogu imati posve drugačija mišljenja i dati različitu dijagnozu na temelju ultrazvučnog nalaza. žalosno.
    mislim, pa valjda bi morali znati pročitati ultrazvučni nalaz i jednako ga protumačiti.
    idemo u ponedjeljak kod dr antičevića pa će - izgleda - on presuditi.
    prestrašno. ali neka ostane ovako napisano (pa će ljudi izguglati ) kao upozorenje roditeljima.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Slicnu situaciju sam imala! Ajde molim te javi koje je bilo trece misljenje! Sretno!

keska avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Idi po treće mišljenje obavezno, a u međuvremenu drži remenčiće (nisu na odmet). Mi smo nosili remečiće do 9 mj, a poslije abdukcijske. Iz iskustva ti mogu reći da je svaki mjesec važan, a pogotovo u ranijoj dobi...široko povijanje za displaziju je skoro pa niš koristi.

Arya avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

javim što je rekao dr antičević svakako...

valjda nećemo morati tražiti i četvrto mišljenje
    Posljednje uređivanje od Arya : 24.06.2011. at 02:24

Arya avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

samo da javim da je dr. antičević rekao da ne moramo nositi remenčiće i više-manje se složio s dr markovcem

eto. i što da čovjek kaže?

u svakom slučaju moram pohvaliti dr antičevića jer je vrlo temeljit, baš sam ugodno iznenađena

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •