Nemam vremena obilaziti placeve, pa ako ima upućena dobra duša da mi kaže što je sada in, čemu je vrhunac, ima li još marelica i pošto su, ima li graška... i općenito - po što se isplati doći za zimnicu.
Hvaaalaaa!
Nemam vremena obilaziti placeve, pa ako ima upućena dobra duša da mi kaže što je sada in, čemu je vrhunac, ima li još marelica i pošto su, ima li graška... i općenito - po što se isplati doći za zimnicu.
Hvaaalaaa!
Ima marelica, skupe su, ali ja želim sama raditi pekmez od marelica, makar malo pekmeza i kupila sam ih. Jedva čekam osladiti se.Za drugo još ne znam. Ionako sam daleko od ZG i njegovih cijena.
I mi smo marelično-pekmezasti.
Obožavamo.
Nadam se da ću ih kupiti, isto kao i ti - kao suho zlato nek budu, al malo domaćeg pekmeza od marelica je zakon.
grašak-prošao. meni sad više nije tako fin , mahune su mu već žučkaste. danas sam ga viđala po 7 kn /kg na Trešnjevci.
marelice tek krenule, bilo je nekih na kojima je pisalo da su domaće, ali nisam baš 100% da jesu. Uvozne su se vrtile oko 14-16 kn.
Prošle sam godine kupovala domaće (ali odlične) za 20 kn/kg , samo da bih napravila par bočica pekmeza. Ali te dolaze početkom 7 mj. na plac i mora se doći rano (ljeti ja budem na placu najkasnije oko pola osam).
Imaš na trešnjevki kod bake slavice specijalnog graška za wok, jako slatkog koji se jede sa ljuskom. Ako volite kinesku hranu i sl. isplati se kupiti koju kilu iako mu je cijena 20 kn/kg.
Ima ribizla (10kn/mjerica-oko 500g) i višanja (7 kn/kg) , ako to voliš (požuri sa višnjama).
Ako mi što padne na pamet , napišem.
I,da , ako ideš u kupovinu , biraj dane u tjednu, tada zana biti jeftinije i za 30%.
Sirius, hvala ti!
Kojim danima je povoljnije?
Inače, višnje imam svoje, i ribizle, ali te marelice me muče. Čak sam imala stablo, ali ga je nešto uništilopa moram na plac...
koliko sam ja primjetila svaki koji nije subota i nedjelja, ipak mislim da je srijeda i četvrtak najpovoljniji. sjećam se da je prošle godine srijeda na Dolcu bila dan akcija, pa su bili značajno jeftiniji nego ostale dane, ali sad već dugo nisam bila tamo.
Što se tiče marelica, dođeš, prošetaš, probaš, pitaš koja je cijena ako kupiš više i to je to (ja sam prošle godine za 5 kupljenih kila dobila 6-tu gratis).
Posljednje uređivanje od sirius : 22.06.2011. at 00:01
ja na placu malo kupujem, no primijetila sam da je veća ponuda u vrijeme akcija u trgovačkim centrima, te da isti artikli koštaju više na placu.
danas sam npr. vidjela dinje iste kao u konzumu i intersparu. ako su domaće - onda su bar različitih veličina, a ne slične kao jaje jajetu... cijena - 15kn/kg, a u centrima 6kn... 4 komada stanu u onu gajbicu, i točno takve (samo izvađene iz gajbice) su bile na klupi...
i da, nova fora mi je gledat kašete ispod klupa na placu... par puta sam otkrila kako vrgoračke jagode dolaze iz španjolske, makedonski paradajz iz italije, itd... znam da je i to moguće- al ipak ne želim riskirati...
naime, jedan moj poslovni partner (još u jugi) je napravio "posao stoljeća" ... kupio je paradajz u makedoniji, izvezao ga u švicarsku, i uvezao u hrvatsku... paradajz je doduše putovao samo od makedonije do hrvatske - a papiri i marža drugim putevima...
ma nakupuju se u centrima i prodaju po placu kao domaće...
I mene zanima gdje je baka Slavica na Trešnjevačkom placu?
Naravno da je to ona Knjazova.![]()
Trešnjevački plac, kad krenete od Ozaljske držite se klupa sa lijeve unutranje strane , ona je negdje oko sredine. Na klupi trenutno nudi ribizla, jaja, buća, graška i uskoro mahuna, pa navlite. Bude tamo vikendom , a ljetom i preko tjedna.
Sumskih borovnica jos ima ili su otisle dok smo mi bili na moru? Maline? Kakve su cijene?
Ove godine sam radile pekmez od jagoda, vec je skoro sav pojeden... samo se trazi mamin pekmez pa bi radila i od borovnica a kasnije marelica... Super je fora na placu reci da trebas za pekmez, budu dobrostiviji sa cijenom... dobila sam popust za obje porcije...