Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Glavobolja

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Glavobolja

Imam strasnu glavobolju. Pocela je nekad oko podne i nije bila tako jaka. Sada me glava boli skoro do suza. Znala sam i ranije imati ovakve glavobolje, ali u trudnoci nijednom do sada. Mislim da je vezano za vremenske promjene.
    MM je pitao u apoteci da mi daju nesto, ali su oni rekli da mogu dati samo aspirin. Nisam bas sigurna da je to najbolje rjesenje. Ima li iko iskustva? :/

Ranije sam trosila Lekadol C u prasku, a apoteci kazu da to ne smijem sada.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma daj, jel ti to nas zezaš ili..?
    Ni slučajno nemoj piti Aspirin ni Andol u trudnoći, odnosno nikakvu acetilsalicilnu kiselinu.
    Jedino što smiješ piti za bolove je paracetamol: Lekadol (obični), Lupocet, ..

A za glavobolju, pogotovo ako je jaka bilo bi dobro da se javiš ginekologu jer ona može upućivati na neke ozbiljnije probleme tipa preeklamsije.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aspirin ne bi trebala piti, ali mislim da je obicni lekadol u redu. zapravo bilo koji lijek koji je samo paracetamol je ok.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I ja sam bial pomalo :shock: kad su rekli da mogu aspirin. Citala sam na vise mjesta da se aspirin ne smije piti u trudnoci zbog toga sto pojacava prokrvljenost.

Glavobolja koju trenutno imam je ista kao sto imam s vremena na vrijeme a vezana je za vremenske promjene (kad mene glava boli, sutra pada kisa ili snijeg). Mislim da mogu iskljuciti preeklamsiju, ali ako mi ne bude bolje, odmah ujutro idem do doktorice.

Hvala vam na brzom odgovoru.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Možeš slobodno Lekadol C (to je samo paracetamol s vitaminom C), samo ga otopi u toploj vodi, a ne u hladnoj, jer je u hladnoj stvarno bljak! Mislim, i ovako je bljak, ali puno manje.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Tek sad vidim da su ti u apoteci rekli da to ne smiješ?! Mislim, koja glupost. Razlika je u odnosu na obični jedino vitamin C. Doza paracetamola je ista u tableti i u prašku (500 mg paracetamola).

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Popila Lekadol C, glavobolja prestala za pola sata, ubrzo zaspala. Danas sam k'o nova! A nad Sarajevom se viju strasni crni oblaci.

Pouka: ne vjerujte svim radnicima apoteke. Mozda su neki diplomu kupili u ratu

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Lekadol

Zasto na uputstvu kod Lekadola pise: Ne uzimati u trudnoci! A preporucuju to kod glavobolje u trudnoci?! Zbunjena sam :/

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Re: Lekadol

Citiraj Zullu prvotno napisa
    Zasto na uputstvu kod Lekadola pise: Ne uzimati u trudnoci! A preporucuju to kod glavobolje u trudnoci?! Zbunjena sam :/
    piše:
    Trudnoća i dojenje
    Prije upotrebe bilo kojeg lijeka, posavjetujte se s liječnikom ili ljekarnikom.
    U trudnoći i tijekom dojenja ne preporučujemo uzimanje Lekadola, osim po savjetu liječnika.

i to je bitno različito od onoga što si ti napisala

http://isite10.isite.com.hr/default....00409150000008

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni je dotor rekao da smijem piti paracetamol.

naravno, ako je krajnje nuzno.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Paracetamol trudnice smeju da piju ako je to neophodno i to u ukupnoj dnevnoj dozi do 1800 mg, s tim da pojedinačna doza ne pređe 500 mg, a eventualna naredna doza se uzima tek po isteku 4 sata od prethodne.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Btw. mene moje glavobolje nisu prošle od paracetamola
    Ja kad osetim da će da me boli glava van trudnoće, odmah moram da pijem kafetin, inače me ne pušta tri dana i ta tri dana sam nesposobna za bilo šta.
    Tako da verovatno zato paracetamol nije baš odreagovao na moju glavobolju.
    Srećom, pa su mi sad u trudnoći jaaako retke.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja popijem čašu vode i zamislim si da sam popila 10 voltarena i stvarno djeluje.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Dobro je dok možeš tako. To kod mene ne pali. Niti mnoge druge stvari.
    A imam visok prag tolerancije na bol.

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

već 2 dana imam glavobolju
    sad sam 6 sedmica i ne osuđujem se ni paracetamol popiti, iako sam pročitala da on može u T
    a ne znam ni smije li se on piti u ranoj T
    pored toga imam virozu i ukočen vrat
    ima li neki prirodan recept za to?
    masaža ne dolazi u obzir jer je ne podnosim

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

vještice istina je da je u trudnoći najbolje izbjegavati bilo kakve lijekove, međutim, trpjeti jaku glavobolju tkaođer nije baš preporučljivo, dakle, u apoteci bi rekli plicit ili paracetamol da si iapak malo olakšaš

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja također zadnja 2-3 dana imam luđačku glavobolju, ali sam odlučila istrpjeti...ne usudim se nikakav lijek uzeti

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

smeš paracetamol na svaka 4 sata po 1, tj. po 500 mg, ali najviše 4 kom - 2 g. dnevno.
    probajte onaj štos sa kafom i limunom - meni nije pomagao, ali nekome hoće da pomogne.
    hladni/topli oblozi oko glave. et. ulje lavande da isparava i da se udiše. masaža glave...

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni je masaža super. I to ne ona točka među očima, nego iza na korjenu vrata, to mi uvijek smanji bolove. Inače imam migrene, a u trudnoći su mi se učetverostručile, tako da nažalost za moje pojmove i prečesto uzimam paracetamol.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •