Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Vađenje zubića

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno Vađenje zubića

Moja curica (2, 5) od početka izbijanja gornjih jedinica i dvojki ima problema, žuti su joj, propadaju. Zubarice kod kojih sam bila kažu da je vjerojatno genetski, možda se u trudnoći nešto dogodilo, uglavnom, zametci nisu bili dobri, a sad su i zubi loši. Išli smo na kontrole, održavali četkanjem i to je to. Tako su nam rekli.

Ali, prije 10- ak dana su joj se korjeni dvojki inficirali. Zubarica je rekla da se mora zaliječiti antibiotikom, ali to naravno nije trajno rješenje jer će se vjerojatno ponoviti. Naručit ćemo se pedodontu, ali naša zubarica kaže da misli da nema drugog rješanja nego vaditi zube.

Imali itko iskustva s vađenjem zubiju kod male djece?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mimah, molim te, potraži drugo mišljenje, odmah

ima puno stvari koje se mogu pokušati napraviti prije vađenja zuba. ja bih radije pokušala sve i svašta prije nego bih pristala na vađenje

ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nisam strucnjak ali koliko znam vrlo je bitno ne vaditi rano te mlecne zubice jer takvi-kakvi "cuvaju" mesto i vrlo su bitni za kasnije

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ma znam, svakako bih joj pokušala sačuvati te ostatke, ali ova zubarica mi je prilično sigurno rekla da tu nema nekog izbora. Eventualno čistit te zube, ali to isto nema šanse. Valjda će ti pedodonti imati kakvu ohrabrujuću...
    Posljednje uređivanje od Mimah : 22.06.2011. at 16:30

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mimah,
    neki dan sam u parku upoznala mamu jedne curice koja je kao mala mala razbila gornje jedinice. rekli su joj da nema spasa, da moraju vani, da će skroz propasti, da će imati problema zbog njih itd.
    išla je po 5 različitih mišljenja i na kraju je uspjela djetetu spasiti zubiće.
    mala ima 5 godina i sasvim k zube. idu često kod zubara, ne znam točno što joj radi, ali u svakom slučaju, štogod da je, mala ima sve zubiće. normalno jede, normalno priča, sve normalno

najlakše je izvaditi zubiće, ali definitivno nije ni približno najbolje za nju
    ne bih se pouzdala u mišljenje samo te jedne jedine zubarice

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne znam previse ali evo ti post od Monchou s ove teme .
    znam da su sigurno pokusali spasiti zub i da su si dali truda ali nije islo.

Citiraj Monchou prvotno napisa Vidi poruku
    Nikola je s 20 mjeseci bio razbio jedinicu. Nije mu se otkrhnuo komadic nego mu je zub puknuo na 3 dijela, a izmedju je nastao hematom. Odmah smo napravili rtg snimke, proucila su ga 4 stomatologa i svi su se slozili da je jedino rjesenje vadjenje zuba. Djeci do 3 godine takve se stvari ne rade kod obicnog zubara (dakle, ni na stom. faksu) nego samo pod totalnom anestezijom u bolnici u Dubravi.
    Trebas dobiti uputnicu svog stomatologa, ali trebas otici i pedijatru, da napise potvrdu da je s djetetom sve ok i da moze na takvu operaciju. U Dubravi su svi jako dragi, anestezija se radi pomocu plina i mozes biti s djetetom cijelo vrijeme. Meni su bili rekli da izadjem van kad je Nikola zaspao, jer sam bila trudna, pa da ne udisem taj plin dok Nikola ni ne kuzi da li sam s njim ili ne. Cim je vadjenje gotovo (a sve skupa traje manje od 3 minute), oni micu masku djetetu s nosa i klinci se u prakticki odmah probude. Nakon toga smo ostali na odjelu jos nekih sat-dva dok se oni nisu uvjerili da je Nikola sasvim budan i da je dobro.
    Jedina terapija nakon operacije bio je sladoled, da mu rana ne bi natekla. Svidjela mu se terapija
    koliko zanm da su nesto napravili na tom mjestu i da nocu nosi neki aparatic, ali mozda da je pp-as i da je pitas sama.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I ja mogu iz iskustva reci da se isplati potražiti drugo mišljenje.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Hoću, hoću, prva stanica je pedodont, a onda ćemo vidjeti kako dalje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •