Nikola je s 20 mjeseci bio razbio jedinicu. Nije mu se otkrhnuo komadic nego mu je zub puknuo na 3 dijela, a izmedju je nastao hematom. Odmah smo napravili rtg snimke, proucila su ga 4 stomatologa i svi su se slozili da je jedino rjesenje vadjenje zuba. Djeci do 3 godine takve se stvari ne rade kod obicnog zubara (dakle, ni na stom. faksu) nego samo pod totalnom anestezijom u bolnici u Dubravi.
Trebas dobiti uputnicu svog stomatologa, ali trebas otici i pedijatru, da napise potvrdu da je s djetetom sve ok i da moze na takvu operaciju. U Dubravi su svi jako dragi, anestezija se radi pomocu plina i mozes biti s djetetom cijelo vrijeme. Meni su bili rekli da izadjem van kad je Nikola zaspao, jer sam bila trudna, pa da ne udisem taj plin dok Nikola ni ne kuzi da li sam s njim ili ne. Cim je vadjenje gotovo (a sve skupa traje manje od 3 minute), oni micu masku djetetu s nosa i klinci se u prakticki odmah probude. Nakon toga smo ostali na odjelu jos nekih sat-dva dok se oni nisu uvjerili da je Nikola sasvim budan i da je dobro.
Jedina terapija nakon operacije bio je sladoled, da mu rana ne bi natekla. Svidjela mu se terapija