-
pakiranje pekmeza u flašice od dječje hrane
napokon sam i ja dobila poveću turu flašica od dječje hrane ( od frendice), i sad utrpam unutra pekmez do kraja, i hoću konzervirat, kad ono neće i neće, jednu sam uspjela nekak stisnut i okrenut, druge su se same od sebe podigle ( pa sam ih utrpala u standardnu flašu i sve prošlo ok), ali bi ipak htjela iskoristit te male flaške za finije pekmeze ( koji se drže u malim flašicama), a i pri kraju sam s velikim.
Kak se to radi da hoda?????????????? poooooooooooooomoćććććććććććććć
-
Staviš vrući pekmez unutra, zatvoriš poklopac i okreneš na par sekundi flašicu naopačke, i to je to. Nemoj sasvim do vrha natrpati, ostavi pola cm barem. Nama super funkcionira.
-
Ja nikada ne okrećem flašicu s pekmezom, a vakumiram tako da staklenke s još vrućim pekmezom slažem jednu kraj druge na debelu deku i tako zamotam da se hladi i preko 24 sata. Pekmezi mi drže i po dvije godine bez kvarenja a koristim samo voće i šećer, bez ikakvih konzervansa.
-
Ja sam radila neki dan. Staklenke složim na lim za pečenje, ubacim u rolu na nekih 150 stupnjeva cca 15 minuta.
Za to vrijeme završim pekmez.
Izvadim staklenke iz role, odmah ulijevam pekmez i odmah zatvaram.
Do tad mrvicu izluftam rolu i sve zajedno onda vratim u rolu (naravno ugašenu). Tako u roli se pekmez hladi do drugog dana, a ne kvari se provjereno godinama.
-
meni se poneki poklopci odmah dignu tj.samo poneki se uglavi,probalas sve,ali ne hoda
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma