možeš nabavit broj telefona od tog čovjeka i/ili sastav mješavine?
možeš nabavit broj telefona od tog čovjeka i/ili sastav mješavine?
Napisat ću vam nešto zbog čega nikad neću prestati žaliti zašto nisam inzistirala da mi jedan čovjek, travar, svojedobno napiše sastav svog čaja.
Znate kako je psorijaza tvrdokorna i prokleta bolest kojoj oficijelna medicina još nije stala na kraj.Zato liječnici nikad neće ni popljuvati fitoterapiju jer jedino čajevi (i to ako se uspije naći mješavina) mogu dobro djelovati iznutra.
Imala sam užasnih problema s kožom davno, prije više od 20 godina, bila sam jako mlada i jako očajna zbog toga, npr. nisam četiri godine zaredom bila na moru zbog toga, non-stop masti, pa one lampe - ništa. Biopsija tkiva nije dokazala psorijazu, ali sve je ukazivalo na to, nije imalo što drugo biti. Nakon tih 4-5 godina patnje slučajno naiđem na tog travara koji je radio smjese, nije u svemu bio jednako uspješan (tako je sam rekao) već se "specijalizirao" za sve kožne bolesti, svoje čajeve zvao je "deterdžentima za organizam" jer se koža liječi iznutra. I još je bio uspješan u čajevima za mjehur i žensku plodnost.
Liječio je od psorijaze jednako mlade ljude, kao i one od 80 godina, svejedno koliko kronično bilo, sve je samo nestajalo. Počela sam piti njegov čaj litru svaki dana, za 20-ak dana je sve počelo nestajati, a za 4 mjeseca potpuno je nestalo i nikad se više ništa u životu nije pojavilo.
Tu i tamo pokoja flekica na vlasištu, ostalo nikad ništa, kao da nije postojalo. Više od 15 godina. Preporučila sam ga još nekolicini ljudi i svima se dogodilo isto. Isparilo za stalno (ne kažem da se više neće vratiti, to me je i strah).
Već tada sam ga mislila pitati recept, samo sastav, ne za prodaju, nego da znam ako mi opet zatreba, no nisam se usudila, bila sam mlada i bojažljiva, bilo me sram da ne bi mislio da mu ja hoću ukrasti patent i nešto na tome zarađivati.
Prošle godine se napokon opametim, kad sam vidjela koliko ljudi pati od te psorijaze i piše po forumima, a znam da čovjek ima uspješan recept i uopće ga ne reklamira niti naširoko prodaje. Odlučim ga nazvati i pitati da kaže sastav jer previše ljudi treba taj čaj. Ili da bar negdje zapiše.
Htjela sam preporučiti travara tu na forumu i drugdje jer znam da on nikoga drugoga nije učio svom travarskom znanju, nema nasljednika i skoro nitko ne zna za njega.
Nazovem njegov broj, javi mi se supruga i kaže da je doživio infarkt prije dva mjeseca.
Količinu svog jada i grizodužja ne mogu opisati.
Kažem ženi otvoreno zašto sam ga htjela čuti i ona me pozove da dođem kod njih doma i pregledam njegove knjige ne bih li što našla. No, on nikome nije ni usmeno ni pismeno prenio svoje znanje, nas dvije smo čeprkale, tražile, no nigdje ni papira ni recepta, ničega.
Jasno vam je zašto to pišem? Ne možete nikoga uhvatiti za vrat i natjerati da vama daje svoje recepte, naravno da ne, ali barem pitajte čovjeka je li ih gdje napisao, je li kome ostavio, neka se nepovratno ne izgubi nešto što može pomoći ljudima jer to je stvarno teško naći za takvu bolest.