Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Postoji li problem

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno Postoji li problem

Za par dana imaćemo godinicu,
    bili kod pedijatra radi neke prehlade i tako pri kraju pregleda pita ona nas."je li maše pa-pa", kažem ne, zna li gde joj je nos, oko, usta ja kažem "ne, zna li gde je pametna glava", kažem "ne", ona odmahnu glavom kao da je čula nekakvu tragediju a meni se već par dana to "pa-pa" vrti kao najbitniji parametar razvoja i inteligencije. Ona zna da nosi ključ u vrata, zna da "pava na jastuku", da "udara tatu po debelom stomaku"...i odista...recite mi, plizz, mašu li vaše bebe od godinu dana "pa-pa", znaju li da pokažu gde je nos, oko, usta......

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

gabrijela to je individualno, moja je sa 9. mjeseci ponavljala riječi, ali do ne znam, druge godine skoro nije umjela piti iz čaše. hoću ti reći da se ne hvataš sad striktno za to pa-pa, malo promatraj cjelokupnu situaciju. osim toga, poznajem hrpu djece koja do druge godine nisu beknula pa su danas savršeno zdravi, pametni i brbljavi. vidiš li ti na svom djetetu znakove nekakvog usporenog razvoja i i nače, imaš li sumnje, pa odi kod drugog liječnika ako će te to umiriti.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

to sto te pitao pedijatar je normalno pitanje, jer djeca od godinu dana vecinu takvih stvari znaju.
    e sad to je tablica i to je shema u koju se ne mora uklapati i tvoje djete, kao sto si rekla ona ne zna mahati pa pa, ali zna di idu kljucevi. mislim da ti vidis da li tvoje djete odskace od prosjeka ili ne. i to to najbolje znas. pedijatar koji je tvom djetetu posvetio recimo 10 min ne moze sve znati.
    ali treba i njih postivati, imaju iskustva i s njima treba razgoavarati, jer vecinu stvari oni znaju tako sto im mi kazemo.
    trebala bi razgovarati sa svojim pedijatrom, reci mu ovo sto si i nama napisala, pa onda zajedno procijenite situaciju.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Moje je znalo, ali zato što sam ja stvarno provodila 24 sata s njim, i da bih popunila vrijeme i razbila dosadu, svašta sam ga učila Plus profesionalna deformacija, nekad mi se čini da ne znam drugačije s djecom, nego da se cijelo vrijeme ponašam kao da sam na poslu
    Stvarno nemaš razloga za brigu.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    to sto te pitao pedijatar je normalno pitanje, jer djeca od godinu dana vecinu takvih stvari znaju.
    e sad to je tablica i to je shema u koju se ne mora uklapati i tvoje djete, kao sto si rekla ona ne zna mahati pa pa, ali zna di idu kljucevi. mislim da ti vidis da li tvoje djete odskace od prosjeka ili ne. i to to najbolje znas. pedijatar koji je tvom djetetu posvetio recimo 10 min ne moze sve znati.
    ali treba i njih postivati, imaju iskustva i s njima treba razgoavarati, jer vecinu stvari oni znaju tako sto im mi kazemo.
    trebala bi razgovarati sa svojim pedijatrom, reci mu ovo sto si i nama napisala, pa onda zajedno procijenite situaciju.
    Baš ovako. Npr. moj nije znao taši-taši kad je par djece njegove dobi s kojima smo se družili već uvelike pljeskalo. Ili pljeskanje kad kažem bravo. Jednostavno se nisam sjetila da mu tu i tamo zaplješćem I kad sam počela, i on je počeo.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kćer mi je sve to znala i prije godinu dana...sin nije imao pojma! Njega jednostavno nije bilo briga za takve stvari i koliko ga ja god učila, on je sve okretao na zezanciju. Kao da se sprdao samnom i govorio mi "Nisam ti ja klaun da tu cirkusiram." Sad sa godinu i pol sve to zna i još puno više, ali kad ga pitaš da ti nešta kaže reći će ti jednom i nema šanse da ponovi u narednih bar 2 sata. Jednostavno-takvo dijete i gotovo.
    Naša dr. je jako moderna i super i nikad me s ni jednim djetetom nije pitala za to. Žena se ne zamara jer zna da će prije ili kasnije dijete sve to znati

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Po ovome što si napisala, vjerovatno je stvar u onome što ste radili ili niste, naredno vrijeme obrati malo više pažnju. Evo ti npr. kako smo mi počeli mahati rukicom i govoriti pa-pa.

Kad nam se beba znala unervoziti što nije bilo rijetko, smirila bi se kad bi je odnijeli pred ogledalo, ja bi joj mahala i govorila ćao kolegice, papa je poslije došlo samo od sebe, a bebi od milja zovemo Narcisa.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pedijatri malo nespretno postave pitanje i odmah nas bace u brigu. Umjesto da pita jel zna pa-pa ili gdje joj je oko, nos, itd. trebalo bi možda pitati što zna vaše dijete, što radi ili dali ponavlja nešto što ste ga učili. Ako ju nisi učila da maše pa-pa ili gdje je oko, ne može to niti znati, ali zato zna druge stvari koje si ju učila.
    Ne brini, ti sama najbolje vidiš, vjerujem da je sve uredu.
    Posljednje uređivanje od mitovski : 25.06.2011. at 16:37

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Imam slična pitanja al sve mi neprijatno da pitam, jer znam sve o tome da je sve individualno, da je svako dete različito itd...
    Ni mi ne znamo pa-pa , a učili smo i učili, bilo oko 8-og meseca tog mahanja i više ne, i čini mi se da što više navaljujem više ima otpor. Ista priča...i nas pitaola pedijatrica na sistematskom. Oko, nos, usta stalno meša, na svako od tih pitanja me lupi po licu. Mene samo buni zašto se baš pita "da li maše pa-pa", zašto pitanje ne glasi "da li slaže kolutove na klip", "da li sam jede kašikom" itd...jer mi te stvari radimo i još mnogo toga al nakon ovakvog pitanja htela, ne htela, majka koja je sklona paničarenju će sigurno uspaničiti. Pa eto, i mi se pridružujemo klubu jednogodišnjaka nemahača i nepokazivača glave,oka, nosa i slušamo vaša iskustva i savete.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Moja starija - dijete za pokazivanje : sa osam mjeseci pa-pa, sa devet gdje je nos, gdje su usta, gdje je pametna glava, sa jedanaest kako se zoveš .... ma sve u petoj brzini.
    Onda došla mlađa, kao što netko reče : što je više pitam i kao učim, to ona više izbjegava : sa godinu dana mi je na pitanje gdje je nos okrenula leđa i otišla, sada ima dvije i kada je pitam kako se zoveš kaže NE (a zove se Anja i sva djeca u njenoj vrtićkoj grupi znaju izgovoriti njeno ime). A sa druge strane, radi neke stvari sa toliko smisla i shvaćanja da ne mogu sumnjati u nju.

I još nešto specifično, kada je počela pokazivati prstom, pokazivala je palčićem - to još ni kod jednog djeteta nisam vidjela.
    Pokazivala je palčićem sigurno par mjeseci i tek negdje od godine i pol, počela je pokazivati kažiprstom.
    Trenutno sam na granici između brige i ludila zbog njenog "ne pričanja", jedan dan se zaklinjem da ću je voditi doktoru, drugi mislim da sam luda .... A treći da me mali lupež zafrkava
    Posljednje uređivanje od sne : 26.06.2011. at 22:25

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •