Imam bebu od 11 mj. koja ima samo 2 zubića (donje jedinice), pomalo sam zbunjena jer nema i drugih zubića, a starija djeca su mi u toj dobi bila poprilično zubata. Ima netko iskustva?
Imam bebu od 11 mj. koja ima samo 2 zubića (donje jedinice), pomalo sam zbunjena jer nema i drugih zubića, a starija djeca su mi u toj dobi bila poprilično zubata. Ima netko iskustva?
Moj nećak je prvi zubić dobio sa godinu dana, sve je normalno jeo, zezali smo se da žvače kao krezuba bakica
Roditelji su se dosta brinuli, ali nisu našli uzrok tome. Sada ima lijepe i zdrave zubiće.
moj je prvi dobil zub s jedanaest i nekaj sitno, ali je uredno jel ono kaj je htio ( toga nije bilo puno) , ali je lijepo oglabal breskvu.
drugi klinci su mi dobili zube s 6-7 mjeseci, i jednako tolko su žvakali ( tj. nisu htjeli) ko i ovaj veliki
Mala od moje kolegice, 16 mjeseci stara, ima samo gornje dvojke. Od ostalih ni traga ni glasa.
moja cura sa 11,5 mjeseci nema još nijednog zuba, čak ni naznake da bi mogao uskoro
neki dan mi je čak neka žena rekla da bih je trebala odvesti pedijatru da pogleda što nema još zube
rekla sam joj samo da nema potrebe da se sekira, to je sve ok
znam da je jedna mama tako zabrinuta otišla pedijatru, beba ima 1 g i nijednog zubsa, a pedijatar joj rekao gospođo zntae li vi ikoga da mu nisu nikli zubi![]()
sam da se nadovežem kažu da dete počne jako slinit prije nek krenuzubi, moj je počel slinit oko 3 mjeseca , a zabi samo 8 mjeseci posle
i zara je prvi zub dobila tek s 11 mjeseci. drugi zub još kasnije... i tako, sporo su rasli, ali su zato i kasno počeli ispadati što mi je super (prvi zub joj je ispao malo prije 7. rođendana)
jelena, sve bebe počnu sliniti s 2-3 mjeseca, ne znam s čim to ima veze, ali nema sa zubima![]()
Nama roditeljima nikada ugoditi, mi smo sa sedam mjeseci imali 6 zubića, sa osam mj. su počele oticati ( nabubrile ) donje petice, to je primjetila pedijatrica.
Svaki zub smo dobro osjetili dok je narastao, a tek ove petice, još nisu nikle, muče nas već mjesec. Ne znam odkud petice, tako maloj bebici.
Ja razmišljam, da je malo starija, kao vaše bebe, da bi se bolje nosila s tim.
Moj mali je u roku mjeseci i pol dobio6 zuba i to poslije godine dana
Eh, jeste me utješile. Vidim da nismo usamljeni slučaj dakle... Inače, moja Zana od sve djece najbolje sama papa i grize granu s ta dva zubića... Keks smaže za čas, kruh isto, a hranu joj ne miksam uopće. Za razliku od nje brat i sestra su joj prve zube dobili sa 4 mj., sa god. dana imali hrpu zubi i davili se s hranom
![]()
Damir je prvi zub dobio s 5,5 mjeseci, drugi 2 dana nakon prvog, i onda u idućih 4 mjeseca su narasla još 4 zuba, i to je to...zadnji, 6. zub po redu mu je izbio u 10. mjesecu prošle godine i tako to stoji, slini na litre već mjesecima, žulja desni s čim god stigne, al zubi nigdje, dolje dva i gore četiri i stojebit će mi baš čudno kad dobije ostale
![]()
Sve je to normalno, najstarijoj kćeri su prvi zubi izbili sa 6,5 mj do 1 godine ih je skoro sve imala a počeli su joj ispadati s 5 godina, sad još nije napunila 6 godina a već ima 3 izrasla trajna zuba. Malome su počeli izbijati sa 8 mjeseci, dok najmlađoj sad će još malo 10 mjeseci i nema još niti jedan a slini od drugo mjeseca kad je i doktorica "vidla" da bi skoro mogli.
Mislim da smo rekorderi na ovom forumu. Vito je prvi zubić dobio sa 18 mj! Sa 2 godine ih je imao 6, a onda su brzo krenuli i ostali. Sad ima prekrasne zubiće, baš me zanima kad će mu početi ispadati.
mi smo navrsili 1god i imamo dva zubica,ostalima ni traga ni glasa...
ne opterecujem se time,po tome m je jos prava mala bebica...jedino me jos strah dati neke stvari da sama papa kada nema cime gristi...
Moj stariji dobio prvi zubić sa 14 meseci![]()