Meni su poznati vasi stavovi, ali sam se odvazila da kazem da sam bez nekih posledica pocela dohranu tada jer mogu misliti kako se osecaju majke koje su tako ucinile a ovde se predstavlja kao kobno po detetovo zdravlje sto je po meni preterivanje. Procitah post majke koja prestravljeno pita sta ce joj sad biti sa detetom jer je dala da proba nesto ranije. Nece nista - ako pazi da ne daje nesto sto je alergeno ( a sumnjam da neko daje alergene na pocetku dohrane), kao sto nije ni svima nama nista. Slozila bih se da je dohrana pre navrsenih 6 meseci uglavnom nepotrebna (osim kod retkih slucajeva kod kojih se javi anemija), ali za ovo potencijalno losa mislim da se preteruje u tumacenju u kom smislu i koliko moze biti losa.
Smatram da pedijatri imaju mnogo vise znanja kada je u pitanju anatomija, funkcionisanje i sazrevanje crevnog trakta beba i mislim da shodno svojim znanjima niko ne bi dao preporuke za pocetak dohrane da to moze delovati lose po deteovo zdravlje.
Da se razumemo, smatram da dohrana nije neophodna, ali ova prica o losim posledicama je prenaduvana