Pokazuje rezultate 1 do 50 od 200

Tema: sokići i kašice s 3,5 mjeseca!?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    kako rekoh, ti si napravila kako si mislila da treba.
    ali, očito se ne razumijevo.
    znakovi o kojima pišemo i mi i SZO se odnose na vrijeme nakon navršenih 6 mjeseci.
    sve prije je nepotrebno i potencijalno loše.
    Meni su poznati vasi stavovi, ali sam se odvazila da kazem da sam bez nekih posledica pocela dohranu tada jer mogu misliti kako se osecaju majke koje su tako ucinile a ovde se predstavlja kao kobno po detetovo zdravlje sto je po meni preterivanje. Procitah post majke koja prestravljeno pita sta ce joj sad biti sa detetom jer je dala da proba nesto ranije. Nece nista - ako pazi da ne daje nesto sto je alergeno ( a sumnjam da neko daje alergene na pocetku dohrane), kao sto nije ni svima nama nista. Slozila bih se da je dohrana pre navrsenih 6 meseci uglavnom nepotrebna (osim kod retkih slucajeva kod kojih se javi anemija), ali za ovo potencijalno losa mislim da se preteruje u tumacenju u kom smislu i koliko moze biti losa.
    Smatram da pedijatri imaju mnogo vise znanja kada je u pitanju anatomija, funkcionisanje i sazrevanje crevnog trakta beba i mislim da shodno svojim znanjima niko ne bi dao preporuke za pocetak dohrane da to moze delovati lose po deteovo zdravlje.
    Da se razumemo, smatram da dohrana nije neophodna, ali ova prica o losim posledicama je prenaduvana

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj lady.x prvotno napisa Vidi poruku
    Smatram da pedijatri imaju mnogo vise znanja kada je u pitanju anatomija, funkcionisanje i sazrevanje crevnog trakta beba i mislim da shodno svojim znanjima niko ne bi dao preporuke za pocetak dohrane da to moze delovati lose po deteovo zdravlje.
    znači, po tebi je normalno kad pedijatar preporuča sokiće i čajeve od prvog dana?! jer i takvih ima, npr. naša je nama tako preporučila

kao što nam je preporučila i da uvedemo dohranu s 3,5 mjeseca (nećakinja je počela s dohranom s 3 mjeseca po preporuci pedijatra, do tada je, naravno, pila čajeve i sokiće)
    a recimo, SZO kaže da je 3,5mjeseca puno prerano za dohranu, i da djeca nisu i ne mogu biti spremna.

kome vjerovati, pedijatru ili szo?

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    znači, po tebi je normalno kad pedijatar preporuča sokiće i čajeve od prvog dana?! jer i takvih ima, npr. naša je nama tako preporučila

kao što nam je preporučila i da uvedemo dohranu s 3,5 mjeseca (nećakinja je počela s dohranom s 3 mjeseca po preporuci pedijatra, do tada je, naravno, pila čajeve i sokiće)
    a recimo, SZO kaže da je 3,5mjeseca puno prerano za dohranu, i da djeca nisu i ne mogu biti spremna.

kome vjerovati, pedijatru ili szo?
    Ne znam, nemam takvog pedijatra. Nisam ni cula za slucaj da nek preporucuje sokice od prvog dana niti dohranu pre 4 meseca.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj lady.x prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam, nemam takvog pedijatra. Nisam ni cula za slucaj da nek preporucuje sokice od prvog dana niti dohranu pre 4 meseca.
    ok
    ali postoje i takvi (npr. naša)
    kad sam joj rekla da szo kaže isključivo dojenje prvih 6 mjeseci, rekla mi je doslovno: ma pustite vi szo, valjda ja nešto znam

ali ja sam se referirala na ovo tvoje da pedijatri imaju dovoljno znanja da ne preporučaju nešto što ne bi bilo dobro za dijete. u to nisam sigurna, jer postoje razna znanja, i očito svatko ima svoje znanje: nekom su neki pokazatelji dovoljni za uvođenje dohrane bez obzira na dob, nekima s obzirom na dob, nekima je pokazatelj za dohranu to što dijete dobiva premalo na kilaži, nekome to što dobiva previše (očito je gladno) i tako...100 ljudi 100 teorija

ja sam odabrala teoriju u koju ću vjerovati i držim se toga. bez obzira na to što moja pedijatrica kaže

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •