Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
ja ne znam o kakvim molekulama ti pričaš.
niti ja dohranu na molekule svodim.
a bome, niti sam se ikada time bavila.

zašto ne možemo prihvatiti da je, (prema sadašnjim saznanjima), probavni sustav tek sa 6 mjeseci (dan, tjedan više - manje) zreo za dohranu.
Bas zato sto nikako da cujemo neko konkretnije objasnjenje. Ja biram da pre imam poverenja u pedijatra koji zna sta se sa hranom konkretno desava u crevima, kako se ona vari, koja jedinjenja prelaze u krv i sta sa njima dalje bude.
Povrsna obavestenost i zakljucak da to opterecije mozak i srce meni deluje isuvise laicki.
Smatrajte ovo zaista konstruktivnim dobronamernim predlogom koji moze pomoci u misiji da svi odgode dohranu do tih 6 meseci.

Moja prijateljica koja je jako dobar student medicine je bila na seminaru gde se govorilo o najnovijim istrazivanjima koja ukazuju na vecu mogucnost da se organizam izbori sa alergenima ako se oni uvode dok dete ima samo jedan nemlecni obrok jer tada unosenjem vece kolicine majcinog mleka u odnosu na kasniji period ima i vecu mogucnost prevazilazenja alergija. Tako se na zapadu pojavila cak struja pedijatara koji preporucuju gluten od samog pocetka dohrane.
I koga onda roditelji da slusaju?