nakon sto sam prosla krizu dojenja prvih mjesec dana bila sam sigurna da ce moje dijete biti iskljucivo dojeno prvih šest mjeseci, ali...
od 4 kg porođajne težine i 54cm u 3 mjeseca mali mi je došao do 7,4 i 66cm u zadnjih mjesec dana narastao je 6cm i dobio pola kile ( duplo manje nego do tada) - to me i ne bi brinulo jer je isključivo dojen i znam da može doći do stagnacije
ipak, maleni mi je sa oko 3 i pol mjeseca postao nervozan - dojila sam svakih sat i pol do 2 - počeo se buditi sve češće - od jednog noćnog buđenja došla sam na svakih sat vremena
na redovnom pregledu s navršena 4 mjeseca preporuka pedijatrice bila je kašica od žitarice bez glutena navečer - reče: maleni je najvjerojatnije gladan
kako sam bila razočarana - pa zar moje mlijeko nije dovoljno??!! a savjet je došao od prodojeće pedijatrice koja je svoju djecu 6mj isključivo dojila
i tako sam počela s kašicom od riže i prosa, na vodi, bez dodataka, najprije vrlo rijetkom, nakon 2 tjedna malo gušćom
dijete mi je ponovno počelo bolje spavati, a dojim svaka 2-3 sata; još sam oprezna i proučavam ponašanje svoje bebe (malo više pušta vjetrove), ali mislim da ne trebam žaliti...