Storma prvotno napisa
dorotea24 prvotno napisa
Marsupilami prvotno napisa
Jos bih razumjela da pricamo o zenama koje su na selu i jedine informacije koje mogu dobiti su one o pedijatra ili svakojakih casopisa, ali od osobe koja sve informacije ima na dlanu?! Boze pomozi :/
A ljudi na selu su seljaci pa ne znaju koristiti internet ili misliš da mu nemaju pristup ili nešto treće?
Mislim da je rijec o nepretnom izrazavanju
Nazalost, cesto i informacije "pred nosom" ne znace da ce ih netko procitati, poslusati i uvaziti (koliko god relevantne bile).

Tek sada kada je tema isplivala na povrsinu sam vidjela ovo

Kao sto je Storma primjetila vjerovatno sam se krivo izrazila tj. nisam objasnila na sto sam mislila.
Ja sam 5 godina zivjela na selu, moje dvije starije kceri su tamo rodjene i jedine info koje sam imala bile su one s televizije, casopisa i naravno pedijatrice.
Internet nisam imala jer u nasem selu nitko nije imao ni telefon.
Kada se telefon poceo uvoditi ja sam vec bila na odlasku, a ne pricamo o proslom stoljecu nego o vremenu prije 8 godina.
Radi se o selu svega 20km udaljenom od centra Zagreba koje ni dan danas nema izgradjen vodovod i kanalizaciju, nije sve crno-bijelo uvijek :/
Dakle nisam mislila selo kao selo nego selendre koje su svi zaboravili, gdje ljudi zive kao prije 50 godina i gdje mlade snahe jedine savjete dobivaju od bakica koje su pune "pametnih" savjeta